Τέταρτο

Δήμαρχος Πατρέων: Για την Παγκόσμια Ημέρα Ενημέρωσης για τον ΑυτισμόΑνακοίνωση του Δημάρχου Πατρέων, Κώστα Πελετίδη, για την Παγκόσμια Ημέρα Ενημέρωσης για τον Αυτισμό:

Παγκοσμίως η 2 Απριλίου έχει καθιερωθεί ως Ημέρα του Αυτισμού, ολόκληρος δε ο Απρίλιος, ως μήνας ενημέρωσης, δράσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών, των αρχών και των φορέων για τον αυτισμό.

Ο αυτισμός είναι αναπτυξιακή διαταραχή που διαρκεί ολόκληρη τη ζωή και μας αφορά όλους, γιατί αναδεικνύεται στη σύγχρονη παγκόσμια μάστιγα, μια πανδημία, που δεν αντιμετωπίζεται με μέτρα πρόληψης και προστασίας.

Με βάση επιστημονικά δεδομένα, υπολογίζεται πως στην πόλη μας, βρίσκονται θεωρητικά 2.000 με 2.250 άτομα στο φάσμα του αυτισμού.

Δεδομένου ότι το κοινωνικό κράτος πάσχει και η έλλειψη δομών και κατάλληλων υπηρεσιών μπορεί να έχει καταστροφικές συνέπειες για τα άτομα με αυτισμό, ως Δημοτική Αρχή, από την πρώτη στιγμή και με τη συμβολή των αρμόδιων επιστημόνων, θέσαμε ως στόχο την ενημέρωση και την κινητοποίηση προκειμένου να αναπτυχθούν στην περιοχή μας, δομές πρώιμης διάγνωσης και θεραπευτικής φροντίδας για τα παιδιά αυτά και τις οικογένειες τους, καθώς και υποστηρικτικές δομές για την ενήλικη ζωή, για όσους τις χρειάζονται και όταν η οικογένεια αδυνατεί. Ο Δήμος Πατρέων  συνέβαλε σημαντικά σ’ αυτή την κατεύθυνση, στηρίζοντας με κάθε τρόπο το Σύλλογο Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων των Ατόμων με Αυτισμό «ΜΙΤΟΣ» με τη δημιουργία δομών και υπηρεσιών για τα άτομα στο φάσμα του Αυτισμού της περιοχής μας.

Τον Ιούλιο του 2020, δημοπρατήθηκε η δημιουργία δομής, που περιλαμβάνει Κέντρο Ημέρας και Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης για τα άτομα με Αυτισμό που θα αναγερθεί σε οικόπεδο του Σταθακοπουλείου Κληροδοτήματος. Σε 15 περίπου ημέρες δε, θα έχουμε την υπογραφή της σύμβασης με τον εργολάβο για να ξεκινήσει η κατασκευή του.

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 
 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 7052 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES


Back to Top