tetartopress

Δημιουργήθηκε ο πρώτος κοινοτικός λαχανόκηπος στην Αλαγονία

Δημιουργήθηκε ο πρώτος κοινοτικός λαχανόκηπος στην Αλαγονία

Δημιουργήθηκε ο πρώτος κοινοτικός λαχανόκηπος στην Αλαγονία


Είκοσι άτομα από την Ελλάδα και το εξωτερικό συμμετείχαν στο πρακτικό εργαστήριο που πραγματοποιήθηκε από 1- και 7 Απριλίου στην Αλαγονία της Καλαμάτας. Μια όμορφη παρέα που παρά τον βροχερό καιρό εργάστηκε με κέφι υλοποιώντας τον πρώτο κοινοτικό λαχανόκηπο στην Αλαγονία όπου θα παράγονται λαχανικά για τούς εθελοντές,τους υπέργηρους του χωριού ενώ ένα σημαντικό μέρος της παραγωγής θα πηγαίνει στα εστιατόρια και τις ταβέρνες της Αλαγονίας, των γύρω χωριών και της Καλαμάτας.

Όπως αναλυτικά αναφέρεται από το Κέντρο Φυσικής Καλλιέργειας:

Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να εμβαθύνουν στην τεχνική των σβόλων της φυσικής καλλιέργειας, φύτεψαν πατάτες και φυντάνια από διάφορα λαχανικά. Παράλληλα, με την καθοδήγηση της Χριστίνας Καραλεκα δημιούργησαν ένα φυτώριο χρησιμοποιώντας σπόρους από παραδοσιακές και ντόπιες ποικιλίες λαχανικών που με τόση αγάπη συλλέγει και μοιράζει σε όλη την Ελλάδα η Χριστίνα, μια αληθινή σποροφυλακας.

Μια κινηματογραφική βραδιά οργανώθηκε με το φιλμ της ΕΡΤ 1 για τη μεγάλη σπορά στη λίμνη Βεγορίτιδα που έγινε με σβόλους το 1998 σε δεκάδες χιλιάδες στρέμματα οργανωμένη από το κέντρο φυσικής καλλιέργειας με την παρουσία χιλιάδων εθελοντών απ’ όλο τον κόσμο και του ίδιου του Φουκουόκα, του εμπνευστή της μεθόδου της φυσικής καλλιέργειας. Επίσης προβλήθηκε η ταινία A seed for change αφιερωμένη στους σπόρους από παραδοσιακές και ντόπιες ποικιλίες και στην αυτάρκεια.

Το εργαστήριο έκλεισε με μια μουσική βραδιά με πολύ κέφι, τραγούδι και χορό. Η Μελανι με τα υπέροχα φαγητά της, όλα με αγνά, φυσικά και βιολογικά προϊόντα, έκλεψε την παράσταση ενώ ο Έβαν ήταν ένας έξοχος οργανωτής και συντονιστής των γευμάτων και της κουζίνας.

Πάνω απ’ όλα όμως, το εφταήμερο αυτό εργαστήριο έφερε κοντά τους ανθρώπους, έγιναν όμορφες ανθρώπινες σχέσεις και προτάθηκαν κοινές δράσεις τον Οκτώβρη στην Πάτρα και την Τρίπολη.

Και τώρα η μεγάλη πρόκληση θα είναι να δουν όλοι οι κάτοικοι του χωριού πώς μπορούν να παραχθούν ποιοτικά λαχανικά χωρίς φάρμακα και λιπάσματα.


 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
«Η απαγωγή της Τασούλας» - Παράσταση του Καρναβαλικού Κομιτάτου Πάτρας

Πάτρα: «Η απαγωγή της Τασούλας» – Παράσταση του Καρναβαλικού Κομιτάτου

Μια σειρά παραστάσεων με το θεατρικό «Η απαγωγή της Τασούλας», θα πραγματοποιήσει το Καρναβαλικό Κομιτάτο Πάτρας, στο Θέατρο Επίκεντρο+ από ...
"Το δέντρο με τις χρυσές πεταλούδες" του Φαμ Τιέν Αν - Εμβυθιστικό, πνευματικό, μαγικό ταξίδι

“Το δέντρο με τις χρυσές πεταλούδες” του Φαμ Τιέν Αν – Εμβυθιστικό, πνευματικό, μαγικό ταξίδι

"Το δέντρο με τις χρυσές πεταλούδες" ("Bên trong vo kén vàng" / "Inside the yellow cocoon shell"). Σκηνοθεσία: Φαμ Τιέν ...
Θανάσης Πεθεριώτης

«Ο Άγνωστος Πρίγκιπας: Παύλος Σιδηρόπουλος» στο Θέατρο 2510

Η παράσταση  «Ο Άγνωστος Πρίγκιπας: Παύλος Σιδηρόπουλος» του Ανδρέα Ζαφείρη, επιστρέφει για 2η χρόνια στο Θέατρο 2510. Φέτος δίπλα στον ...
Συνάδελφοι ηρωικοί οικοδόμοι

Ποιοι είναι οι «Συνάδελφοι ηρωικοί οικοδόμοι»

Μετά τα ντοκιμαντέρ «Οι Παρτιζάνοι των Αθηνών» και «Καινούργιος Ουρανός: Οι γυναίκες στον Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδας» η Ομάδα Συλλογική Μνήμη ...

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 13726 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Back to Top