Τέταρτο

Δημήτρης Κουφοντίνας: Συνεχίζω μέχρι τη δικαίωση

Nikos Libertas / SOOC (Φωτογραφία αρχείου)Αναδημοσίευση από eksegersi.gr:

Συνεχίζω την απεργία πείνας μέχρι να ακυρωθεί η παράνομη μεταγωγή μου στον Δομοκό και να με μεταφέρουν στον Κορυδαλλό, όπως προβλέπει ο νόμος τους, που τον ψήφισαν ειδικά για μένα. Πολιτική είναι η απόφαση της μεταγωγής μου στον Δομοκό, πολιτικά να το λύσουν.

Αυτό διαμηνύει ο απεργός πείνας και δίψας Δημήτρης Κουφοντίνας από τη ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας. Τίποτα δεν έχει αλλάξει στη στάση του και στον τρόπο με τον οποίο προσεγγίζει το ζήτημα.

Η κατάστασή του έχει χειροτερεύσει, όπως παραδέχτηκε και γιατρός της ΜΕΘ που κατέθεσε σήμερα στο δικαστήριο της Λαμίας. Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα διακοπής εκτέλεσης της ποινής, όπως ήταν αναμενόμενο. Για τον Δ. Κουφοντίνα, όμως, δεν αλλάζει τίποτα. Αίτημά του είναι η μεταγωγή του στον Κορυδαλλό, όπως προβλέπει ο φωτογραφικός νόμος 4760/2020. Σταμάτημα της απεργίας πείνας, προκειμένου κάποιο δικαστήριο να εξετάσει κάποτε το αίτημά του δε θα έκανε.

Μπορεί η κυβερνητική προπαγάνδα να οργίασε από χθες, μπορεί η περιβόητη Σοφία Νικολάου να δήλωνε ικανοποιημένη διότι έγινε προσφυγή στο δικαστήριο, όπως υποδείκνυε η ίδια, όμως για την απεργία πείνας αποφασίζει ο απεργός πείνας και κανένας άλλος. Το ζήτημα ήταν και εξακολουθεί να είναι πολιτικό. Κατά τη γνώμη μας, ο εγκλωβισμός σε νομικίστικες ενέργειες, που δε λύνουν το βασικό (το αίτημα μεταγωγής του Δ. Κουφοντίνα στον Κορυδαλλό), δεν προσφέρει βοήθεια στον αγώνα του απεργού πείνας.

Θα το ξαναπούμε: ο Δημήτρης Κουφοντίνας έχει καταθέσει από τις 28 Δεκέμβρη αίτηση μεταγωγής του στον Κορυδαλλό. Η αίτηση αυτή έπρεπε κανονικά να σταλεί αυθημερόν στη γενική γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής. Στάλθηκε στις 11 Γενάρη. Με καθυστέρηση δύο εβδομάδων και αφού ο Κουφοντίνας είχε ξεκινήσει απεργία πείνας από τις 8 Γενάρη. Προφανώς, το πέταγμα αυτής της αίτησης σ’ ένα συρτάρι δεν έγινε με πρωτοβουλία της Φυλακής. Η Φυλακή διατάχτηκε να πετάξει την αίτηση σ’ ένα συρτάρι. Και μόνο μετά την έναρξη απεργίας πείνας διατάχτηκε να τη στείλει στη γενική γραμματεία.

Αυτή η αίτηση ουδέποτε απαντήθηκε. Αν δε θέλουν νεκρό απεργό πείνας, οφείλουν να κάνουν άμεσα δεκτή αυτή την αίτηση.

Να σταματήσουν τα παραπλανητικά παιχνίδια με υποδείξεις νομικών διαδικασιών, που έχουν ως μοναδικό στόχο να σταματήσει η απεργία πείνας. Το έδειξε, άλλωστε, η Νικολάου με τις χτεσινές προκλητικές εμφανίσεις της, στις οποίες δεν παρέλειπε να δηλώσει ότι «ο Κουφοντίνας πρέπει τώρα να σταματήσει την απεργία πείνας».

Ο Κουφοντίνας δεν είχε και δεν έχει κανένα λόγο να σταματήσει την απεργία πείνας όσο δεν ικανοποιείται το δίκαιο και νόμιμο αίτημά του. Κι αυτό πρέπει να διαμηνύσει στην κυβέρνηση Μητσοτάκη το ευρύ μέτωπο που έχει σχηματιστεί για την υπεράσπιση του καταπατημένου δικαιώματος ενός κρατούμενου.

Ζητούμενο είναι η υποχώρηση της κυβέρνησης από μια άδικη και παράνομη συμπεριφορά και όχι η υποχώρηση του Κουφοντίνα, που βάζει σε θανάσιμο κίνδυνο τη ζωή του για να διεκδικήσει το δίκιο του.

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 
 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 7052 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES


Back to Top