Τέταρτο
49 Προβολές

Δήμος Πατρέων: Η κακοποίηση των ζώων προσβάλει την ανθρωπιά και τον πολιτισμό μας


Advertisement


Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Πατρέων, το τελευταίο διάστημα, καταγράφονται στην πόλη, επανειλημμένα περιστατικά θανάτωσης ζώων σε διάφορες περιοχές. Πρόκειται για θλιβερές και απάνθρωπες πράξεις, που πρέπει να είναι καταδικαστέες από την κοινωνία μας. Εκτός από την Πλαζ, Υψηλάντου, Ναυαρίνου, Κορίνθου και Αγυιά, τώρα εντοπίστηκαν δηλητηριασμένες γάτες και στο Νότιο Πάρκο.

Ο Δήμος ενημερώνει ότι:

1. Τα αδέσποτα ζώα της πόλης μας τελούν υπό την προστασία του Δήμου Πατρέων και σιτίζονται νομίμως από εθελοντές. Ο Δήμος συνδράμει σ’ αυτό το έργο με δωρεάν τροφές.

Advertisement

2. Η απόπειρα δηλητηρίασης ζώων, και γενικά η κακοποίηση ζώων και η θανάτωσή τους τιμωρείται αυστηρά. Η δολοφονία και βασανισμός ζώου είναι κακούργημα.

3.  Ακόμα και η καταστροφή ή/και απόρριψη των δοχείων σίτισης και πότισης αποτελούν ποινικό αδίκημα, επιφέροντας τα ανάλογα πρόστιμα.

Σε πολλές περιοχές, όπως στο Νότιο πάρκο, εκτός των άλλων, υπάρχει παιδική χαρά και ο κίνδυνος συνεπώς είναι ακόμα μεγαλύτερος. Οι αρμόδιες αρχές χρειάζεται να συμβάλλουν, κάθε μία από το πόστο της, στην προστασία των αδέσποτων ζώων. Πέρα από κάθε νόμο, η οποιαδήποτε πράξη κατά αδυνάτων, όπως είναι και τα αδέσποτα ζώα, προσβάλει κατάφωρα την ανθρωπιά και τον πολιτισμό μας.

Advertisement

Advertisement

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

Advertisement

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 6766 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Advertisement

Back to Top