tetartopress

Δήμος Πατρέων: Κανένας μαθητής ΑμεΑ στην πόλη δεν έχει πρόβλημα προσβασιμότητας στο σχολείο του


Η Αντιδημαρχία Παιδείας & Αθλητισμού ενημερώνει τον Πατραϊκό λαό υπεύθυνα ότι κανένας μαθητής ΑμεΑ στην πόλη μας δεν έχει πρόβλημα προσβασιμότητας στο σχολείο του.

Ειδικότερα για το 2ο Γυμνάσιο Πάτρας, για το οποίο προκλήθηκε αδικαιολόγητος θόρυβος που έπεσε στο κενό, όπως θα πέσει και η επιχειρούμενη δίκη προθέσεων που στήθηκε παρά την επίλυση του προβλήματος, επισημαίνεται :

1. Η τουαλέτα ΑμεΑ και η ράμπα πρόσβασης κατασκευάστηκαν πριν την έναρξη των μαθημάτων, όπως δείχνουν και οι φωτογραφίες.

2. Στις δύο άλλες προϋπάρχουσες ράμπες πρόσβασης βελτιώθηκε η κλίση για να μπορεί ο μαθητής ΑμεΑ να αυτοεξυπηρετείται, επίσης πριν την έναρξη των μαθημάτων, όπως δείχνουν οι φωτογραφίες που δημοσιοποιούμε.

3. Το ασανσέρ που θα διευκολύνει το μαθητή ΑμεΑ να παρακολουθεί τα δύο ωριαία μαθήματα την εβδομάδα στον 3ο όροφο (η τάξη του είναι στο ισόγειο) και τις σχολικές γιορτές στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων που είναι επίσης σε όροφο, σύμφωνα με την αρ. πρωτ. 95/15-9-2022 σύμβαση(άρθρο3) της Σχολικής Επιτροπής Β/θμιας Εκπαίδευσης με τον ανάδοχο του έργου (Διαύγεια 22SYMV011248738), θα έχει εγκατασταθεί το αργότερο στις 13 Οκτωβρίου ημέρα Πέμπτη.

4. Ο μαθητής ΑμεΑ με τη μέριμνα του Διευθυντή του σχολείου και των καθηγητών δεν έχει χάσει καμία ώρα μαθήματος και δεν θα χάσει μέχρι την εγκατάσταση του ασανσέρ. Επίσης ο μαθητής δεν έχει χάσει καμία γιορτή ή άλλη εκδήλωση του σχολείου.

5. Οι διαδικασίες για την εγκατάσταση του ασανσέρ ξεκίνησαν στις αρχές Μαΐου 2022 και στη σύμβαση (άρθρο 2-Γ) αναφέρονται οι απαιτούμενες αδειοδοτήσεις, μελέτες και πιστοποιήσεις στις οποίες εμπλέκονται και άλλοι οργανισμοί.

6. Το έγγραφο με αρ. πρωτ. 435800 της Υπηρεσίας Νεωτέρων Μνημείων είναι σαφέστατο κι επιβεβαιώνει ότι το 2ο Γυμνάσιο προστατεύεται από την εν λόγω υπηρεσία, η οποία είχε απαγορεύσει άλλη τεχνική παρέμβαση του Δήμου Πατρέων στο πρόσφατο παρελθόν και στο πλαίσιο της ανακαίνισης του σχολείου κι εύλογα εκφράστηκε η ανησυχία τυχόν πρόσθετων αδειοδοτήσεων πέραν των κλασσικών.

Η Δημοτική Αρχή παρά τις μεγάλες δυσκολίες που προκαλεί η υποχρηματοδότηση των δήμων (η πόλη μας έλαβε από το κράτος μόνο 24 εκ. ευρώ από τα 91 που δικαιούται), τις συνεχείς αρμοδιότητες που μεταβιβάζει το κράτος στους δήμους χωρίς αυτές να συνοδεύονται από αντίστοιχες χρηματοδοτήσεις, την ενεργειακή κρίση και την έλλειψη μόνιμου προσωπικού,θα συνεχίσει να έχει στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της τα σχολεία και θα διεκδικεί αγωνιστικά όλα όσα αξίζουν στα παιδιά μας.


 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
Αίγιο: Η «Φόνισσα» στον Απόλλωνα από την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου

Αίγιο: Η «Φόνισσα» στον Απόλλωνα από την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου

Η εμπνευσμένη από το ομώνυμο μυθιστόρημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη ταινία «Φόνισσα», σε σκηνοθεσία της Εύας Νάθενα, θα ξεκινήσει να προβάλλεται ...
«Στο γραφείο καθηγητών» του Ιλκέρ Τσατάκ - Ο ιδεαλισμός σ' ένα αδιαπέραστο και σκληρό περιβάλλον

«Στο γραφείο καθηγητών» του Ιλκέρ Τσατάκ – Ο ιδεαλισμός σ’ ένα αδιαπέραστο και σκληρό περιβάλλον

"Στο γραφείο καθηγητών" ("Das lehrerzimmer" / "The teachers’ lounge") Σκηνοθεσία: Ιλκέρ Τσατάκ. Πρωταγωνιστούν: Λεόνι Μπένες, Λέοναρντ Στέτνις, Εύα Λέμπαου. Γερμανία, ...
Φένια Παπαδόδημα

“Marika’s dream” στο θέατρο Μικρό Γκλόρια

Η Φένια Παπαδόδημα συνεχίζει τις παραστάσεις του  "Marika’s dream" κάθε Παρασκευή στις 18:00 έως 29 Δεκεμβρίου 2023 στο  Θέατρο Μικρό ...
Athenian Material

Προβολή του Athenian Material στον «Μικρόκοσμο»

Προβολή του ντοκιμαντέρ Athenian Material της γαλλίδας δημιουργού Laure Vermeersch την Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2023 στις 21:30 στον κινηματογράφο Μικρόκοσμο. Υπόθεση ...

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 13621 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Back to Top