tetartopress

Δήμος Πατρέων: Κανένας μαθητής ΑμεΑ στην πόλη δεν έχει πρόβλημα προσβασιμότητας στο σχολείο του


Η Αντιδημαρχία Παιδείας & Αθλητισμού ενημερώνει τον Πατραϊκό λαό υπεύθυνα ότι κανένας μαθητής ΑμεΑ στην πόλη μας δεν έχει πρόβλημα προσβασιμότητας στο σχολείο του.

Ειδικότερα για το 2ο Γυμνάσιο Πάτρας, για το οποίο προκλήθηκε αδικαιολόγητος θόρυβος που έπεσε στο κενό, όπως θα πέσει και η επιχειρούμενη δίκη προθέσεων που στήθηκε παρά την επίλυση του προβλήματος, επισημαίνεται :

1. Η τουαλέτα ΑμεΑ και η ράμπα πρόσβασης κατασκευάστηκαν πριν την έναρξη των μαθημάτων, όπως δείχνουν και οι φωτογραφίες.

2. Στις δύο άλλες προϋπάρχουσες ράμπες πρόσβασης βελτιώθηκε η κλίση για να μπορεί ο μαθητής ΑμεΑ να αυτοεξυπηρετείται, επίσης πριν την έναρξη των μαθημάτων, όπως δείχνουν οι φωτογραφίες που δημοσιοποιούμε.

3. Το ασανσέρ που θα διευκολύνει το μαθητή ΑμεΑ να παρακολουθεί τα δύο ωριαία μαθήματα την εβδομάδα στον 3ο όροφο (η τάξη του είναι στο ισόγειο) και τις σχολικές γιορτές στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων που είναι επίσης σε όροφο, σύμφωνα με την αρ. πρωτ. 95/15-9-2022 σύμβαση(άρθρο3) της Σχολικής Επιτροπής Β/θμιας Εκπαίδευσης με τον ανάδοχο του έργου (Διαύγεια 22SYMV011248738), θα έχει εγκατασταθεί το αργότερο στις 13 Οκτωβρίου ημέρα Πέμπτη.

4. Ο μαθητής ΑμεΑ με τη μέριμνα του Διευθυντή του σχολείου και των καθηγητών δεν έχει χάσει καμία ώρα μαθήματος και δεν θα χάσει μέχρι την εγκατάσταση του ασανσέρ. Επίσης ο μαθητής δεν έχει χάσει καμία γιορτή ή άλλη εκδήλωση του σχολείου.

5. Οι διαδικασίες για την εγκατάσταση του ασανσέρ ξεκίνησαν στις αρχές Μαΐου 2022 και στη σύμβαση (άρθρο 2-Γ) αναφέρονται οι απαιτούμενες αδειοδοτήσεις, μελέτες και πιστοποιήσεις στις οποίες εμπλέκονται και άλλοι οργανισμοί.

6. Το έγγραφο με αρ. πρωτ. 435800 της Υπηρεσίας Νεωτέρων Μνημείων είναι σαφέστατο κι επιβεβαιώνει ότι το 2ο Γυμνάσιο προστατεύεται από την εν λόγω υπηρεσία, η οποία είχε απαγορεύσει άλλη τεχνική παρέμβαση του Δήμου Πατρέων στο πρόσφατο παρελθόν και στο πλαίσιο της ανακαίνισης του σχολείου κι εύλογα εκφράστηκε η ανησυχία τυχόν πρόσθετων αδειοδοτήσεων πέραν των κλασσικών.

Η Δημοτική Αρχή παρά τις μεγάλες δυσκολίες που προκαλεί η υποχρηματοδότηση των δήμων (η πόλη μας έλαβε από το κράτος μόνο 24 εκ. ευρώ από τα 91 που δικαιούται), τις συνεχείς αρμοδιότητες που μεταβιβάζει το κράτος στους δήμους χωρίς αυτές να συνοδεύονται από αντίστοιχες χρηματοδοτήσεις, την ενεργειακή κρίση και την έλλειψη μόνιμου προσωπικού,θα συνεχίσει να έχει στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της τα σχολεία και θα διεκδικεί αγωνιστικά όλα όσα αξίζουν στα παιδιά μας.


 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
Η πηγή των παρθένων

«Η πηγή των παρθένων» του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν στην Ανδόρα

Η Weirdwave, παρουσιάζει τη σουηδική ταινία «Η πηγή των παρθένων» του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν, μια ταινία που σημάδεψε τα κινηματογραφικά πράγματα ...
Ελένη Κυριαζοπούλου

Έκθεση Ζωγραφικής της Ελένης Κυριαζοπούλου στην Black Duck

Η γκαλερί του Black Duck φιλοξενεί την έκθεση ζωγραφικής της Ελένης Κυριαζοπούλου με τίτλο “Momentum” από τις 7 έως τις 17 του ...
Ο γλάρος και η φάλαινα

«Ο Γλάρος και η Φάλαινα» στο Εργοτάξιον

Το παιδικό διαδραστικό μιούζικαλ «Ο Γλάρος και η Φάλαινα» ανεβαίνει κάθε Κυριακή στον Τεχνοχώρο Εργοτάξιον  όπου μέσα από διαδραστικά τραγούδια, ...
Ο «Παιχνιδοποιός» του Γκάρντνερ ΜακΚέυ

Παράταση παραστάσεων για τον Παιχνιδοποιό στο Μικρό Γκλόρια

Ο «Παιχνιδοποιός» του Γκάρντνερ ΜακΚέυ μεταφέρεται στη σκηνή του Μικρού Γκλόρια. Το έργο αυτό ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα ...

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 11821 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Back to Top