Τέταρτο

45 Προβολές

Δήμος Πατρέων. Νέα έκκληση για τον καθαρισμό οικοπέδων από ξερά χόρτα για την αποφυγή πυρκαγιώνΣτα πλαίσια των απαραίτητων, μεταξύ άλλων, ενεργειών αντιμετώπισης των προκλήσεων εκδήλωσης πυρκαγιάς στην αντιπυρική περίοδο, το γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Πατρέων, έχει απευθύνει έκκληση από τις αρχές Ιούνη στους ιδιοκτήτες ακαθάριστων οικοπέδων, να φροντίσουν άμεσα με ευθύνη τους όπως έχουν υποχρέωση για την αποψίλωση, την απομάκρυνση των υπολειμμάτων κοπής χόρτων – κλαριών, όπως και τυχόν άλλων εύφλεκτων υλικών που βρίσκονται εντός των οικοπέδων τους.

Επισημαίνεται ιδιαίτερα πως συνιστά επίσης υποχρέωσή τους η μεταφορά των υπολειμμάτων στο χώρο ΧΥΤΑ Δήμου Πατρέων (Ξερόλακκα) με δικά τους μέσα και να μην εναποθέτονται στους δρόμους και στα πεζοδρόμια της πόλης.

Οι εκκλήσεις έχουν γίνει δημόσια με ανακοινώσεις στα Μ.Μ.Ε, αλλά  και με αποστολή επιστολών και προφορικών οχλήσεων μέσω τηλεφώνου.

Όπως αναφέρεται όμως σε νέα ανακοίνωση του Δήμου, ενώ η ανταπόκριση των δημοτών στη καθαριότητα των χώρων τους είναι σε ικανοποιητικό βαθμό θετική, διαπιστώνεται, ότι παρόλο που έχουμε φτάσει στα μέσα καλοκαιριού ορισμένοι ιδιοκτήτες δεν φρόντισαν να προβούν στις εργασίες καθαρισμού των οικοπέδων τους με ταυτόχρονη απομάκρυνση των υπολειμμάτων κοπής, παρά τις επανειλημμένες επαφές προειδοποιήσεις – οχλήσεις του Αυτοτελούς Γραφείου Πολιτικής Προστασίας.

Ο Δήμος παρακαλεί όσους ιδιοκτήτες οικοπέδων δεν έχουν προβεί ακόμα στο καθαρισμό των οικοπέδων τους να προβούν άμεσα, για να αποφευχθεί η επιβολή προστίμου, όπως προβλέπετε στις περιπτώσεις μη συμμόρφωσης όπως και επιβολή της δαπάνης του αυτεπάγγελτου καθαρισμού, με στόχο την αποτροπή πρόκλησης πυρκαγιάς.


 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 
 
 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 5531 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Back to Top