Τέταρτο

230 Προβολές

Δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς. Η κατοικία στο απόσπασμα…

home-1353389_1920Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η απόφαση με τις αρχικές οδηγίες για την διενέργεια των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών. Ο ρόλος των συμβολαιογράφων θα είναι καταλυτικός αφού αυτοί θα είναι υπεύθυνοι για τη διαδικασία, ενώ οι ίδιοι θα αναρτούν και την αναγγελία διενέργειας πλειστηριασμού.

Ο κρατικός μηχανισμός, καταφεύγει σε αυτή τη μέθοδο, καθώς δεν έχει πλέον καμιά κοινωνική συναίνεση για την διενέργεια τους. Το τελευταίο χρονικό διάστημα, η ανάπτυξη του κινήματος ενάντια στους πλειστηριασμούς, έχει καταφέρει σε πάρα πολλές περιπτώσεις να μπλοκάρει στην πράξη τη διεξαγωγή τους στις αίθουσες των δικαστηρίων, αλλά και να δυναμώσει αγωνιστικά μια μερίδα κόσμου που παλεύει για το βασικό κοινωνικό αγαθό της στέγασης.

Φαίνεται όμως, πως φτάνουμε στο σημείο που ο αγώνας ενάντια στους πλειστηριασμούς πρέπει να μεταφερθεί εκτός από τα ειρηνοδικεία και στους δρόμους. Να περιφρουρήσουμε τις γειτονιές μας, να εφαρμόσουμε στην πράξη την κοινωνική αλληλεγγύη και να μην αφήσουμε καμιά απόπειρα έξωσης να γίνει ανεκτή.

Το ΦΕΚ μπορείτε να το βρείτε εδώ.


 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 
 
 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
Σχετικά με τον αρθρογράφο:
Έχει γράψει 36 Άρθρα

RELATED ARTICLES

Back to Top

menu