Τέταρτο

125 Προβολές

Δημοτική Πινακοθήκη Πατρών – Ανοιχτές ξεναγήσεις στην Έκθεση ζωγραφικής με έργα του Γρηγόρη ΠαπαθεοδώρουΜε την έκθεση αφιέρωμα στο έργο του Γρηγόρη Παπαθεοδώρου, η Δημοτική Πινακοθήκη Πατρών ξεκινά  την  «διαδρομή» της στο 2020. Η έκθεση-  άνοιξε τις πύλες της  στις 20 Δεκεμβρίου – θα διαρκέσει έως το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου.

Με την πραγματοποίηση της έκθεσης,  ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων τιμά  έναν  πολύ σημαντικό ντόπιο καλλιτέχνη που έζησε, εργάστηκε και δημιούργησε στην πόλη της Πάτρας.

Στο πλαίσιο λειτουργίας της έκθεσης, στη Δημοτική Πινακοθήκη (Μαιζώνος 110) θα πραγματοποιηθούν ανοιχτές ξεναγήσεις, από τον αγιογράφο – καθηγητή αγιογραφίας, επιμελητή της έκθεσης, Πέτρο Λαμπρινάκο.

Ανοιχτές ξεναγήσεις θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή  31 Ιανουαρίου, την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου στις  7.00 το απόγευμα. Η ξενάγηση της Παρασκευής 14 Φεβρουαρίου, θα κλείσει με την παρουσία του κουαρτέτου εγχόρδων του Δημοτικού Ωδείου Πατρών.


Στη διάρκεια των ξεναγήσεων το κοινό θα έρθει σε επαφή με έργα του ζωγράφου,  χαρακτηριστικής τεχνοτροπίας και εκφραστικής ικανότητας, ο οποίος εμπνέει και τη νέα γενιά καλλιτεχνών, όχι μόνο με τις μεθόδους που χρησιμοποίησε και το ύφος που έδινε στα έργα του, αλλά περισσότερο με τη σεμνότητα και ταπεινότητα που χαρακτήριζαν και χαρακτηρίζουν μέχρι σήμερα τη ζωή του. Αναζήτησε διαρκώς νέους δρόμους στη ζωγραφική και καθιέρωσε νέες τεχνοτροπίες που ξεπηδούν από τους πίνακές του χειμαρρώδεις, κάνοντας τα έργα του μοναδικά.

Για την πραγματοποίηση της έκθεσης έργα προσέφεραν και οι συλλέκτες Χάρης Παπαθεοδώρου, Κωνσταντίνος Παρδαλάκης, Γιώργος Αλεξίου, Βασιλική Καραγέωργου, Ελένη Χρόνη, Νίκη Οικονομοπούλου, Σωτήρης Τζουανόπουλος, Αναστάσιος Σγούρος και Ανδρέας Μάζης.

Ώρες λειτουργίας Έκθεσης:
Τρίτη έως Σάββατο: 10.00π.μ -3.00μ.μ
Τρίτη και Παρασκευή: 6.00μ.μ-9.00μ.μ
Κυριακή & Δευτέρα: κλειστά

Δημοτική Πινακοθήκη: Μαιζώνος 110. (ισόγεια αίθουσα Βιβλιοθήκης),


 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 
 
 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 5153 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Back to Top