Τέταρτο

Δημοτικός Κινητός Κινηματογράφος Πάτρας: Οι «Κομμώσεις Ρόμι» πηγαίνουν στον Ψαθόπυργο και στη Γούβα


Στον Ψαθόπυργο «ταξιδεύει» ο Δημοτικός Κινητός Κινηματογράφος, όπου στις 9.30 το βράδυ της Πέμπτης 14 Ιουλίου θα προβληθεί η πολυβραβευμένη (14 διεθνή βραβεία) ταινία «Κομμώσεις Ρόμι».

Μέσα από την ταινία η Ολλανδή σκηνοθέτης Mischa Kamp, αποτυπώνει τρεις γενιές γυναικών  οι οποίες έρχονται αντιμέτωπες με τις συνέπειες του Αλτσχάιμερ. Όταν η ηλικιωμένη κομμώτρια Stine αποφασίζει να εξομολογηθεί την κατάστασή της στη δεκάχρονη εγγονή της Romy και όχι στην κόρη της Margot, μια μεγάλη περιπέτεια αρχίζει.

Η σκηνοθέτης διαχειρίζεται με ευαισθησία το δύσκολο θέμα της ταινίας και μέσα από την οπτική γωνία της μικρής ηρωίδας  της, ξεδιπλώνει διακριτικά και εύστοχα τον ευφάνταστο τρόπο με τον οποίο τα παιδιά αντιλαμβάνονται τον κόσμο.


Συντελεστές

Σενάριο: Tamara Bos

Πρωταγωνιστούν:Beppie Melissen,  Vita Heijmen, Noortje Herlaar

Πληροφορίες

Πέμπτης 14 Ιουλίου στις 21:30 στον Ψαθόπυργο

Κυριακή 17 Ιουλίου στη Γούβα

Η είσοδος σε όλες τις προβολές του Δημοτικού Κινητού Κινηματογράφου είναι δωρεάν.


 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 10244 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

 

Back to Top