Τέταρτο

Δράσεις για το παιδί την περίοδο του εγκλεισμού από το θέατρο ΑερόπλοιοΤο παιδί στον θαυμαστό καινούργιο κόσμο μας. Ο Νίκος Καμτσής συζητάει με τον ψυχολόγο Κωνσταντίνο Φύσσα. Θέμα  συζήτησης: «Τετράδια Εκφοβισμού»

Εκφοβισμός. Bullying. Ένα φαινόμενο αποτρόπαιο. Ο φόβος και ο τρόμος πάρα πολλών παιδιών μέσα στο σχολείο που εδώ και λίγο καιρό βγήκε από τα σχολικά προαύλια και τάξεις και διαχύθηκε στους δρόμους, στα πάρκα και σοκάκια της πόλης. Μιλάμε για οργανωμένες συμμορίες εφήβων 14 και 16 ετών που εντελώς οργανωμένα, επιτίθενται σε άλλα παιδιά για να κλέψουν μερικά ευρώ ή το κινητό τηλέφωνο τους ή απλώς για να επιτεθούν. Το φαινόμενο πήρε άλλες διαστάσεις με τον Covid και τα απανωτά lockdown και επεκτάθηκε στην ενδοοικογενειακή βία.

Αυτά και άλλα πολλά θα συζητήσει ο σκηνοθέτης Νίκος Καμτσής στις συναντήσεις που διοργανώνει το θέατρο Αερόπλοιο ένα θέατρο για παιδιά κάθε Κυριακή στις 18:00 σε live streaming από τη σελίδα του Αερόπλοιου. Οι συζητήσεις είναι ελεύθερες να τις παρακολουθήσει ο καθένας Δωρεάν.

Την Κυριακή στις 18:00 ο Νίκος Καμτσής φιλοξενεί τον ψυχολόγο Κωνσταντίνο Φύσσα ειδικευμένο στον εκφοβισμό που θα μιλήσουν για τα χαρακτηριστικά του φαινομένου και τους τρόπους αντιμετώπισης του.

Το Αερόπλοιο μάλιστα έχει εκδώσει έναν οδηγός επιβίωσης και θα τον στείλει Δωρεάν σε όσους δηλώσουν συμμετοχή στο [email protected].

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 
 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 7105 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES


Back to Top