tetartopress

Δράση ευαισθητοποίησης από τον Δήμο Πατρέων για θέματα υγείας γυναικών Ρομά


Το Παράρτημα Ρομά του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Πατρέων, στα πλαίσια της διασφάλισης της ισότιμης πρόσβασης των Ρομά σε ποιοτικές υπηρεσίες παροχής φροντίδας υγείας, ξεκίνησε τη δράση ευαισθητοποίησης σε γυναίκες Ρομά. Στόχος της δράσης είναι η υποστήριξη των ίδιων καθώς και των οικογενειών τους για την πρόληψη – προαγωγή της υγείας τους και την κοινωνική τους ένταξη.

Η θεματολογία περιλαμβάνει την ενημέρωση νεαρών μητέρων Ρομά αναφορικά με την φροντίδα του νεογνού, την αναγκαιότητα της τακτικής παιδιατρικής εξέτασης καθώς και του εμβολιασμού των βρεφών, σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες του Εθνικού Προγράμματος Εμβολιασμού. Παράλληλα, δόθηκε έμφαση στο ρόλο του μητρικού θηλασμού, της σωστής διατροφής, όπως επίσης και στην αναγκαιότητα διενέργειας ετήσιου προληπτικού γυναικολογικού ελέγχου για τις ίδιες.

Η ενέργεια ευαισθητοποίησης υλοποιείται σε συνεργασία με το Ιατροκοινωνικό Κέντρο του ΠΕΔΥ Κάτω Αχαΐας – Κέντρο Υγείας Κάτω Αχαΐας και συγκεκριμένα την Θεοδωροπούλου Σεβαστή, Επισκέπτρια Υγείας και την Καϊάφα Νικολέττα, Μαία, με πλήρη τήρηση όλων των πρωτοκόλλων ασφαλείας για την καταπολέμηση της διασποράς του κορωνοϊού.

Η δράση κέρδισε τις εντυπώσεις των ωφελουμένων γυναικών Ρομά, σηματοδοτώντας την αρχή μιας σειράς ανάλογων ενεργειών εκπαίδευσης κι ενημέρωσης που σχεδιάζουν τα στελέχη του διευρυμένου Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Πατρέων για τις ευπαθείς ομάδες στην πόλη μας.

Σημειώνεται, ότι η εξυπηρέτηση του κοινού στο διευρυμένο Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Πατρέων, γίνεται με προσωπική παρουσία των ενδιαφερομένων (τηρώντας όλα τα μέτρα που προβλέπονται για την καταπολέμηση της διασποράς covid), καθημερινά κατά τις ώρες 8:00 -14:00 και μόνο με ραντεβού (τηλ: 2614409977, 2614409970).

Ο ΚΟΔΗΠ-Κοινωνικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων λειτουργεί το διευρυμένο Κέντρο Κοινότητας στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτική Ελλάδα 2014-2020», Άξονας Προτεραιότητας 4 «Ανάπτυξη ανθρώπινου Δυναμικού, προώθηση της Κοινωνικής Ένταξης και της Καταπολέμησης της Φτώχειας και των Διακρίσεων» με χρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο-ΕΚΤ, ΕΣΠΑ 2014-2020.

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
Η πηγή των παρθένων

«Η πηγή των παρθένων» του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν στην Ανδόρα

Η Weirdwave, παρουσιάζει τη σουηδική ταινία «Η πηγή των παρθένων» του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν, μια ταινία που σημάδεψε τα κινηματογραφικά πράγματα ...
Ελένη Κυριαζοπούλου

Έκθεση Ζωγραφικής της Ελένης Κυριαζοπούλου στην Black Duck

Η γκαλερί του Black Duck φιλοξενεί την έκθεση ζωγραφικής της Ελένης Κυριαζοπούλου με τίτλο “Momentum” από τις 7 έως τις 17 του ...
Ο γλάρος και η φάλαινα

«Ο Γλάρος και η Φάλαινα» στο Εργοτάξιον

Το παιδικό διαδραστικό μιούζικαλ «Ο Γλάρος και η Φάλαινα» ανεβαίνει κάθε Κυριακή στον Τεχνοχώρο Εργοτάξιον  όπου μέσα από διαδραστικά τραγούδια, ...
Ο «Παιχνιδοποιός» του Γκάρντνερ ΜακΚέυ

Παράταση παραστάσεων για τον Παιχνιδοποιό στο Μικρό Γκλόρια

Ο «Παιχνιδοποιός» του Γκάρντνερ ΜακΚέυ μεταφέρεται στη σκηνή του Μικρού Γκλόρια. Το έργο αυτό ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα ...

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 11817 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Back to Top