tetartopress

Δυναμική κινητοποίηση στα γραφεία του ΕΦΚΑ στην Πάτρα


Το Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Πάτρας, η Συντονιστική Επιτροπή των Συνταξιουχικών Οργανώσεων και το Ε.Κ.Π πραγματοποίησαν τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου, κοινή, δυναμική κινητοποίηση στα κεντρικά γραφεία του ΕΦΚΑ στην Πάτρα, με παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση του οργανισμού, απαιτώντας την  άμεση εφαρμογή της Κλαδικής ΣΣΕ των Οικοδόμων και την άμεση έκδοση των συντάξεων για όσους κατοχυρώνουν δικαίωμα συνταξιοδότησής.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του του Συνδικάτου Οικοδόμων

Η διοίκηση του Συνδικάτου Οικοδόμων κατήγγειλε τη κατάσταση που επικρατεί στους χώρους δουλείας από τους εργοδότες, οι όποιοι επιμένουν να κερδοσκοπούν εις βάρος των εργαζομένων, μη εφαρμόζοντας τη ΣΣΕ και απειλώντας τους με απόλυση, αν δεν υπογράψουν ατομικές συμβάσεις με αποδοχές χαμηλότερες της ΣΣΕ, χωρίς τριετίες και ένσημο κατώτερο από αυτό που αναλογεί στις αποδοχές των συναδέλφων και υπαγορεύονται από τη ΣΣΕ.

Η εργοδοσία προσπαθεί καιρό τώρα να «πείσει» ότι οι κατασκευές γίνονται εξολοκλήρου από ανειδίκευτους, χωρίς την παρουσία τεχνιτών, βοηθών κλπ.., και απ’ ότι φαίνεται ο ΕΦΚΑ «πείστηκε», γι’ αυτό και δεν κάνει ελέγχους, ικανοποιώντας στο ακέραιο τις επιδιώξεις και τα «μαγειρέματα» των εργοδοτών εις βάρος των εργαζομένων και των εσόδων των ασφαλιστικών ταμείων.

Το Συνδικάτο Οικοδόμων ζήτησε από την διοίκηση του ΕΦΚΑ να ξεκινήσει άμεσα, ως οφείλει, να κάνει συχνούς ελέγχους σε όλους τους χώρους δουλειάς για να διαπιστώνεται αν  τα ένσημα αποδίδονται στους εργαζόμενους με βάση τους όρους της  κλαδικής  ΣΣΕ, ή σύμφωνα με τις ορέξεις της εργοδοσίας και των συνεργατών της.

Το συνδικάτο απαίτησε να μη γίνονται δεκτές οι «βεβαιώσεις» για ένσημα κατώτερα των όρων της Κλαδικής ΣΣΕ, γιατί οι «βεβαιώσεις» αυτές όπως έχει αποδειχθεί και καταγγελθεί, είναι προϊόντα των εκβιαστικών απαιτήσεων της εργοδοσίας προς τους εργαζόμενους, οι οποίοι αναγκάζονται να υπογράφουν προσλήψεις με ατομικές συμφωνίες, γεγονός που επαληθεύτηκε και από τις απαντήσεις του εκπροσώπου του ΕΦΚΑ κατά την  εξέλιξη της συζήτησης με το Συνδικάτο, παρουσία και των υπολοίπων παρευρισκομένων εκπροσώπων (συνδικαλιστικών φορέων).

Το Συνδικάτο έκανε σαφές πως η κλαδική ΣΣΕ  είναι σε ισχύ και θα πρέπει να εφαρμόζεται στο ακέραιο.  Δεν είναι η πρώτη φορά που καταγγέλλουμε τα συγκεκριμένα γεγονότα για τα οποία ευθύνεται και ο  ΕΦΚΑ Πάτρας.

Έχουμε τεράστια πείρα σαν κλάδος, οργανώσαμε τον αγώνα, δεν κάτσαμε με σταυρωμένα τα χέρια περιμένοντας πότε θα υπάρξει αλλαγή της κυβέρνησης για να λυθούν τα προβλήματα του κλάδου μας, σπάσαμε στην πράξη τη λογική της Κυβέρνησης και της εργοδοσίας υπογράφοντας ΣΣΕ που φτάνει μέχρι και 60 ευρώ το μεροκάματο. Δώσαμε σκληρές μάχες το προηγούμενο διάστημα για τα δεδουλευμένα των συναδέλφων μας, τις ανακλήσεις απολύσεων, για την επικόλληση των ενσήμων μας, δεν κάνουμε πίσω, θα συνεχίσουμε κλιμακώνοντας προς αυτή τη κατεύθυνση.

 
 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
«Άτλας» του Εμμανουήλ Κωνσταντινίδη

«Άτλας» του Εμμανουήλ Κωνσταντινίδη στο PalmTree MCA

Η παράσταση «Άτλας»  του Εμμανουήλ Κωνσταντινίδη συνεχίζει τις παραστάσεις έως 29 Απριλίου στο PalmTree Multinfuntional Center of Arts. “Εν αρχή ...
Laughing in Afghanistan

«Γελώντας στο Αφγανιστάν» στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος 

Γελώντας στο Αφγανιστάν μια ταινία της Αννέτας Παπαθανασίου 20, 21, 22 Απριλίου 2024, στις 20:00, στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος (Ιερά ...
Θωμάς Ζάμπρας

Θωμάς Ζάμπρας – Απόφοιτος Λυκείου στο Πάνθεον στην Πάτρα

Ο Θωμάς Ζάμπρας επιστρέφει με την παράσταση “Απόφοιτος Λυκείου” για μία μοναδική βραδιά στο θέατρο Πάνθεον στην Πάτρα. Ο τίτλος ...
«Το Φαγητό» της Μαρίας Λαϊνά συνεχίζει τις παραστάσεις στο θέατρο ΠΛΥΦΑ

«Το Φαγητό» της Μαρίας Λαϊνά συνεχίζει τις παραστάσεις στο θέατρο ΠΛΥΦΑ

Το θεατρικό έργο της Μαρίας Λαϊνά «Το Φαγητό», σε σκηνοθεσία Δημήτρη Λιόλιου, λόγω της θερμής ανταπόκρισης του κοινού, συνεχίζει τις ...

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 13868 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Back to Top