tetartopress

«Δύο γυμνά άσπρα χέρια» με τη Μελίνα Μποτέλλη στο ΠΣΚΗ


Η Μελίνα Μποτέλλη, ερμηνεύει στην Αίθουσα Συναυλιών του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου (ΠΣΚΗ) τον θεατρικό μονόλογο με τίτλο «Δύο γυμνά άσπρα χέρια» που συνέθεσε και σκηνοθέτησε η ίδια.

Πρόκειται για ένα μονολογικό έργο που η Μελίνα Μποτέλλη έγραψε τον Ιούνιο 2018, γιορτάζοντας τα 40 χρόνια της στο θέατρο και μπορεί να χαρακτηριστεί ως ένας ύμνος στην τέχνη της μουσικής και στη μητρότητα, που μας κατευθύνει στον κόσμο των καλλιτεχνών της κλασικής μουσικής και στο πανανθρώπινο θέμα γυναίκα-μητέρα. Πρώτη φορά το έργο είδε τα φώτα της σκηνής στην τιμητική βραδιά που διοργάνωσε ο Δήμος Δράμας και η Ένωση Κυριών Δράμας, τιμώντας την προσωπική επέτειο της δημιουργού.

Ο μονόλογος της Μελίνας Μποτέλλη περιέχει πολλά αυτοβιογραφικά στοιχεία: ανακαλεί στη μνήμη της τους αγωνιστές αλλά και φιλότεχνους γονείς της και τον θεμελιωτή της κυπριακής λογοτεχνίας παππού της, Μέλη Νικολαΐδη, την ένταξή της στο μπαλέτο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, από την εφηβεία της, την περίοδο 1971-1980, που γνωρίζει τον κόσμο της όπερας. Τα Δύο γυμνά άσπρα χέρια είναι το απαύγασμα της πλούσιας 44χρονης πορεία της στο θέατρο, την τηλεόραση και το τραγούδι, καθώς και της εξειδίκευσής της σε μουσικο-θεατρικές παραστάσεις, που η ίδια συνέστησε εισάγοντας το προσωπικό της στυλ από το 1991 και εξής, και με τις οποίες περιόδευσε σε όλη την Ελλάδα. Έτσι ο μονόλογός της μας ανοίγει έναν κόσμο και την ανθρώπινη πλευρά των καλλιτεχνών της μουσικής.

Ο μονόλογος της Μελίνας Μποτέλλη είναι αφιερωμένος στους δασκάλους της όλων των τεχνών∙ κυρίως όμως στους ηθοποιούς-δασκάλους, θεμέλιο του Εθνικού Θεάτρου και του Θεάτρου Τέχνης, που έφεραν με τις ξεχωριστές φωνές τους στα σπίτια των Ελλήνων το μεγάλο διεθνές θεατρικό ρεπερτόριο, μέσω του ραδιοφώνου του ΕΙΡ και Ελληνικής Ραδιοφωνίας, πριν από την εισβολή της τηλεόρασης και της εικόνας. Ενός ραδιοφώνου που έκανε τη φαντασία των ακροατών να ταξιδεύει και να δημιουργεί εικόνες.

Συντελεστές: Κείμενο – Σκηνοθεσία – Φωτισμοί – Ερμηνεία: Μελίνα Μποτέλλη

Πληροφορίες

Σάββατο 8 Οκτωβρίου, στις 21:00

Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου,  Αίθουσα Συναυλιών, Λεωφ. Νικολάου Πλαστήρα 49, Ηράκλειο | Οδηγίες Πρόσβασης μέσω Google map

Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος 12 – 15 ευρώ | 8 ευρώ (άνεργοι, ΑμεΑ, τρίτεκνοι, πολύτεκνοι, νέοι έως 25 ετών)

Προπώληση εισιτηρίων: Βιβλιοπωλείο της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης (Δευτέρα, Τετάρτη, Σάββατο: 09:00 – 15:00 και Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 09:00 – 14:00 & 17:30 – 21:00 – τηλ. 2813409247) |  ticketservices.gr | Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου, πριν την έναρξη κάθε εκδήλωσης

Πακέτο εισιτηρίων: Από την καλλιτεχνική περίοδο 2022/23, το ΠΣΚΗ δίνει την δυνατότητα στους θεατές να προμηθευτούν συνδρομητικά πακέτα εισιτηρίων, επωφελούμενοι έκπτωσης έως και 20% επί των αρχικών τιμών. Τα συνδρομητικά πακέτα και τις εκπτώσεις αναλυτικά, μπορείτε να τα δείτε εδώ.

Δωρεάν στάθμευση για τους θεατές στο πάρκινγκ του ΠΣΚΗ

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα της καλλιτεχνικής περιόδου 2022/23, εδώ.


 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 13088 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Back to Top