Τέταρτο

Δυτικό Μέτωπο: Αναθέτουν στον ΗΛΕΚΤΩΡΑ τον αποτεφρωτήρα στη Φυλή με διαβλητές διαδικασίες


Ανακοίνωση του Δυτικού Μετώπου με αφορμή την ανάθεση του αποτεφρωτήρα επικίνδυνων υγειονομικών αποβλήτων στην εγκατάσταση της Φυλής:

Δε φτάνει που δεν απομακρύνουν το αποτεφρωτήρα επικίνδυνων υγειονομικών αποβλήτων από την εγκατάσταση της Φυλής. Δε φτάνει που μετέτρεψαν πραξικοπηματικά μια 5ετή σύμβαση σε 25ετή.  Μας κοροϊδεύουν και από πάνω.

Από τη μία μας λένε ότι θα κλείσουν τη Φυλή το 2025 και  θα την κάνουν περιβαλλοντικό πάρκο και από την άλλη κάνουν σύμβαση για τον αποτεφρωτήρα επικίνδυνων υγειονομικών αποβλήτων μέχρι το 2047. Κάνουν «δια περιφοράς» συνεδριάσεις για να εγκρίνουν συμβάσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ και οι εκπρόσωποι του δήμου Φυλής (Παππούς – Μπουραΐμης) παριστάνουν τάχα πως διαφωνούν με τις αποφάσεις. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, έστησαν ολόκληρη παράσταση με πρωταγωνιστές την Επιτροπή Διαγωνισμού και την Εκτελεστική Επιτροπή του ΕΔΣΝΑ, για να μας πείσουν ότι ενδιαφέρονται για το δημόσιο συμφέρον.

Στο  διαγωνισμό για τον αποτεφρωτήρα συμμετείχαν 2 εργολαβικά σχήματα. Η κοινοπραξία ΗΛΕΚΤΩΡ (θυγατρική του ομίλου Ελλάκτωρ) – ΑΡΣΗ και η περιβαλλοντική εταιρεία «Θαλής», οι οποίες υπέβαλαν τεχνικές προσφορές. Στη συνέχεια, η Επιτροπή Διαγωνισμού προχώρησε στην απόρριψη των δικαιολογητικών της Θαλής «λόγω ελλείψεων σε μια σειρά από απαιτούμενα έγγραφα και στοιχεία  που σχετίζονται με την οικονομική και τεχνική επάρκεια» , βάσει των όρων της διακήρυξης του διαγωνισμού και πρότεινε την αποδοχή της τεχνικής προσφοράς της κοινοπραξίας ΗΛΕΚΤΩΡ – ΑΡΣΗ. Η Επιτροπή Διαγωνισμού (ΕΔ) του ΕΔΣΝΑ προέβη στην αποσφράγιση της προσφοράς (της μοναδικής που πληρούσε τα τεχνικά κριτήρια), απ’ όπου προέκυψε ότι η κοινοπραξία ΗΛΕΚΤΩΡ – ΑΡΣΗ προσέφερε ποσοστό πλειοδοσίας 4,5% (επί των ελάχιστων μηνιαία καταβληθέντων ποσών προς τον ΕΔΣΝΑ). Κατόπιν, αποφάσισαν πως η παραπάνω προσφορά ήταν χαμηλή και κάλεσαν την κοινοπραξία να καταθέσει καλύτερη προσφορά. Η κοινοπραξία βελτίωσε την προσφορά της (από 4,5% την έκανε 5%) και έτσι η ΕΕ του ΕΔΣΝΑ αποφάσισε να της αναθέσει το έργο.

Ενώ ο κ. Πατούλης και οι άνθρωποί του στον ΕΔΣΝΑ κοροϊδεύουν τον κόσμο, το πολιτικό  σύστημα (κόμματα, περιφερειακές παρατάξεις, δήμαρχοι) παρακολουθεί να μοιράζονται εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ σε εργολάβους και σφυρίζει  αδιάφορα. Δεν μπορούμε, πλέον, να μιλάμε για ανοχή, αλλά για συνενοχή.

Ως Δυτικό Μέτωπο έχουμε, επανειλημμένα, καλέσει τους βουλευτές του δυτικού τομέα Αθηνών, τις παρατάξεις του Περιφερειακού Συμβουλίου και τους δημάρχους να ασχοληθούν με το σκάνδαλο του αποτεφρωτήρα επικίνδυνων υγειονομικών αποβλήτων, που βρίσκεται στην εγκατάσταση της Φυλής και όλοι τους κάνουν πως δεν ακούν.

Επισημαίνουμε και πάλι:

Η αποτέφρωση των επικίνδυνων υγειονομικών αποβλήτων δεν έχει απολύτως καμιά σχέση με τις αρμοδιότητες του (ΕΔΣΝΑ).

Η  εγκατάσταση της Φυλής μπορεί να δέχεται μόνο αστικά απόβλητα και ο αποτεφρωτήρας βρίσκεται  παράνομα στην εγκατάσταση της Φυλής.

Τα  υγειονομικά  απόβλητα έχουν τεράστιο μολυσματικό φορτίο και αυξημένη τοξικότητα και η αποτέφρωσή τους θα έπρεπε να γίνεται σε ειδικές εγκαταστάσεις, μακριά από κατοικημένες περιοχές.

Η μόνη λύση είναι το κλείσιμο ολόκληρης της εγκατάστασης της Φυλής και αυτό μπορεί να γίνει μόνο μέσα από μαζικούς αγώνες των κατοίκων της Δυτικής Αθήνας – Αττικής.

Δυτικό Μέτωπο. Συντονισμός φορέων, συλλογικοτήτων και πολιτών Δ. Αττικής – Δ. Αθήνας
oxixytafilis.blogspot.com – [email protected] – facebook


 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 9997 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

 

Back to Top