Τέταρτο

130 Προβολές

Έφη Κορομηλά και Ελευθερία Ζέη «Η Νύχτα. Ιστορίες, θρύλοι, περιπλανήσεις»

nyxta2Αυτές οι σελίδες οδηγούν σε δρόμους νυχτερινούς. Σε δρόμους όπου μπορείτε να διακρίνετε εικόνες από τη ζωή, την ιστορία, τους θρύλους και τους τρόμους της νύχτας, να μεταφερθείτε στην ατμόσφαιρα που είχε η νύχτα τότε που ο ηλεκτρισμός δεν είχε διαλύσει ακόμη τα σκοτάδια, και μαζί τη μαγεία, στη νυχτερινή πόλη αλλά και στην ύπαιθρο. Τότε που η νύχτα ήταν ακόμη το βασίλειο των θρύλων και των στοιχειών, του θαυμαστού και των φασμάτων, του εγκλήματος και του μυστηρίου, των σκοτεινών και δυσωδών σοκακιών, της απειλητικής εξοχής, αλλά και του σκληρού μόχθου.

Η επιστήμη και η τέχνη, ο στοχασμός και το βίωμα δεν έχουν πάψει να εξερευνούν τα σκοτάδια της νύχτας, να εμπνέονται από αυτήν. Ιστορικοί, κοινωνιολόγοι, ψυχολόγοι, αλλά και πεζογράφοι, ποιητές, ζωγράφοι, την έχουν περιγράψει κι εξυμνήσει.

Η μικρή αυτή συλλογή περιλαμβάνει κείμενα των: Honoré de Balzac, Eugène Sue, Théophile Gautier, Guy de Maupassant, Paul Verlaine, George Sand, Corrine Bayle, Julia Csergo, Arlette Farge.

Μεταφράζουν οι: Αγγελική Αδάμου, Ελευθερία Βαρουχάκη, Φαίδρα Γαβουνέλη, Μαρία Κουτρουμπή, Βασιλεία Μακρή, Ασπασία Παπαναστασίου, Martine Σκλάβου, Κατερίνα Χατζοπούλου.

«Η Νύχτα. Ιστορίες, θρύλοι, περιπλανήσεις» | Επιμέλεια: Έφη Κορομηλά, Ελευθερία Ζέη | Εκδόσεις Αλεξάνδρεια | Σχήμα: 14×21 | Σελίδες: 112 | Α’ έκδοση Ιούλιος 2019


 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 
 
 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 5153 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Back to Top