Τέταρτο

«Εγώ, ως καρναβάλι» – Σειρά ντοκιμαντέρ στο Καρναβάλι ΠάτραςΣτο πλαίσιο της ενότητας «Τέχνη Θεάματα» του Πατρινού Καρναβαλιού 2021, η ΚΕΔΗΠ Καρναβάλι Πάτρας έχει προγραμματίσει σειρά – ντοκιμαντέρ με τίτλο «Εγώ, ως καρναβάλι» Πρόκειται για ντοκιμαντέρ σε 7 επεισόδια διάρκειας περίπου 10-15 λεπτών έκαστο.

Οι ημέρες και ώρες έναρξης προβολής των επεισοδίων της σειράς ντοκιμαντέρ στην επίσημη ιστοσελίδα του Πατρινού Καρναβαλιού έχουν ως εξής:

Δευτέρα 8 Μαρτίου και ώρα 21.00: 1ο επεισόδιο

Τρίτη 9 Μαρτίου και ώρα 21.00: 2ο επεισόδιο

Σάββατο 13 Μαρτίου και ώρα 20.00: 3ο επεισόδιο

Κυριακή 14 Μαρτίου και ώρα 20.00: 4ο επεισόδιο

Τετάρτη 17 Μαρτίου και ώρα 21.00: 5ο επεισόδιο

Σάββατο 20 Μαρτίου και ώρα 21.00: 6ο επεισόδιο

Κυριακή 21 Μαρτίου και ώρα 21.00: 7ο επεισόδιο

Στην αρχή κάθε επεισοδίου τίθεται ένα ερώτημα σχετικά με την ταυτότητα του Πατρινού Καρναβαλιού αλλά και τη δική μας ταυτότητα μέσα σε αυτή τη μεγάλη γιορτή της πόλης μας. Τα ερωτήματα θα είναι ταυτόχρονα και ελαφρά αλλά και βαθύτερα, αφήνοντας πολύ χώρο για χιούμορ και σκέψη, αλλά και για καρναβαλική τρέλα. Συνεντεύξεις με επιλεγμένα άτομα, αρχειακό υλικό, νέα έρευνα και πρωτότυπα κείμενα γραμμένα ειδικά για το ντοκιμαντέρ θα είναι τα βασικά εργαλεία της σειράς.

Η σειρά ντοκιμαντέρ «Εγώ, ως Καρναβάλι» θα προβληθεί μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του Πατρινού Καρναβαλιού carnivalpatras.gr δίνοντας τη δυνατότητα μιας ξεχωριστής προβολής του θεσμού και φτάνοντας το πνεύμα του Καρναβαλιού και τις ιδιαίτερες πτυχές του σε κάθε γεωγραφική άκρη.


1ο επεισόδιο – Εγώ ως Καρναβάλι – Το Καρναβάλι ως τέχνη

Δευτέρα 8 Μαρτίου στις 21:00

Πώς είναι το Καρναβάλι ως τέχνη; Τι είναι τέχνη στο Καρναβάλι; Η τέχνη στο καρναβάλι είναι η τέχνη που υποδύεται την τέχνη; Είναι η τέχνη που κάνει σημαντικό το ασήμαντο; Πού τέμνονται, το Καρναβάλι και η Τέχνη; Πού αποκλίνουν; Είναι τελικά το Καρναβάλι γνήσια λαϊκή καλλιτεχνική δημιουργία; Λειτουργεί  ως έμπνευση;

Αυτά είναι μερικά από τα ερωτήματα που ερευνά ετούτο το επεισόδιο της πρωτότυπης σειράς ντοκιμαντέρ «Εγώ ως Καρναβάλι». Τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν στα Παλαιά Σφαγεία Πατρών, στο Καρναβαλικό εργαστήρι, στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων και στο θέατρο act.

Οι συντελεστές

Σκηνοθεσία: Παναγιώτης Φαφούτης
Σενάριο – Κείμενα – Στίχοι τραγουδιού: Κωνσταντίνος Μάγνης
Αφηγήτρια: Γεωργία Ηλιοπούλου
Φωνή Καρνάβαλου: Τηλέμαχος Τσαρδάκας
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Χρήστος Ορτέντζιο, Νίκος Πατρώνας
Μουσική: Διονύσης Μπάστας
Τραγούδι τίτλων: Χριστίνα Κουταλιάγκα
Ηχογραφήσεις: Noisebox Studio
Μοντάζ: Νίκος Πατρώνας, Χρήστος Ορτέντζιο, Ανδρέας Σμυρίλιος, Σπύρος Μηνάς
Μακιγιάζ: Ηλιάνα Βαλσαμάκη
Ομάδα Έρευνας: Ηλίας Ηλιόπουλος, Μαίρη Χρυσανθακοπούλου, Ιωάννης Αναστασόπουλος
Οργάνωση & Εκτέλεση Παραγωγής: Τηλέμαχος Τσαρδάκας & ΑΜΚΕ Κάνθαρος – θέατρο act
Παραγωγή: ΚΕΔΗΠ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΠΑΤΡΑΣ 2021

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 
 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 7052 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES


Back to Top