Τέταρτο

74 Προβολές

Είμαι… Πώς βλέπω τον εαυτό μου – Διαγωνισμός παιδικής ζωγραφικής από το Μουσείο Κυκλαδικής ΤέχνηςΜετά την τεράστια επιτυχία του περσινού διαγωνισμού που συγκέντρωσε 23.000 συμμετοχές, το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης προσκαλεί παιδιά ηλικίας 4-15 ετών (παιδιά προσχολικής ηλικίας και όλων των τάξεων του δημοτικού και του γυμνασίου) να εμπνευστούν από ένα χάλκινο καθρέφτη από την Κύπρο, που χρονολογείται από το 1200-1050 π.Χ. και βρίσκεται στον 3ο όροφο του Μουσείου, στην έκθεση με τίτλο Κύπρος – Αρχαία Τέχνη και Πολιτισμός.

Στο πλαίσιο του διαγωνισμού, φέτος το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης συνεργάζεται για πρώτη φορά με το Ωδείο Αθηνών όπου θα φιλοξενηθεί η έκθεση με τα έργα των παιδιών τον Μάιο αλλά και με το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας: Παιδιά από την Καλαμάτα που θα συμμετέχουν στον διαγωνισμό, θα δουν τα έργα τους τον Ιούλιο σε έκθεση που θα διοργανωθεί στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας στο πλαίσιο του 26ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας.

 

Πώς θα λάβεις μέρος στο διαγωνισμό

Διάλεξε χρώματα και υλικά και ζωγράφισε  μέσα στον καθρέφτη το πορτραίτο σου, ή την ιστορία σου, ή ακόμα και τις σκέψεις σου.

Περιμένουμε το έργο σου μέχρι τις 13/03/2020. Μπορεί εσύ να είσαι ένας από τους καλλιτέχνες της επόμενης έκθεσης του Μουσείου. Το έπαθλο για τους νικητές και φέτος θα είναι ένα Cycladic Art Box.

Οδηγίες

1. Εκτύπωσε το σχέδιο σε Α4 και τη φόρμα συμμετοχής
2. Ζωγράφισε πώς βλέπεις τον εαυτό σου
3. Στείλε το έργο σου και τη φόρμα συμμετοχής ταχυδρομικώς.

Τα έργα πρέπει να σταλούν ή να παραδοθούν έως την Παρασκευή 13 Μαρτίου 2020 στη διεύθυνση:

Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης
Νεοφύτου Δούκα 4, 10674 Αθήνα
Υ/Ο: Αγγελική Βλαχάκη/Παιδικός Διαγωνισμός

Φώτο: Πάρις Ταβιτιάν ©Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης


Επιπλέον Πληροφορίες

Τα παιδιά πρέπει να χρησιμοποιήσουν Μόνο μαρκαδόρους, ξυλομπογιές και ακουαρέλλες
Οι νικητές από κάθε ηλικία θα επιλεγούν από την επιτροπή του Μουσείου*
Το Μουσείο θα επιλέξει ένα μέρος από τα έργα για την καθιερωμένη έκθεση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων που θα γίνει για πρώτη φορά φέτος στο Ωδείο Αθηνών
Τα έργα δεν θα επιστραφούν
Τα έργα μπορεί να χρησιμοποιηθούν σε άλλες εφαρμογές για τις ανάγκες του Μουσείου ή και των χορηγών
Γονείς και εκπαιδευτικοί αφήστε τα παιδιά να εκφραστούν με τον δικό τους τρόπο, χωρίς δικές σας παρεμβάσεις
Οι συμμετοχές θα ληφθούν υπ’ όψιν εφόσον βρίσκονται στο Μουσείο μέχρι και τις 13 Μαρτίου ή έχουν σφραγίδα ταχυδρομείου της αντίστοιχης ημερομηνίας
Οι ατομικές συμμετοχές θα πρέπει να συνοδεύονται από τη φόρμα συμμετοχής
Οι σχολικές συμμετοχές θα πρέπει να συνοδεύονται από 1 φόρμα συμμετοχής ανά τμήμα
Κάθε παιδί μπορεί να λάβει μέρος στο διαγωνισμό μόνο με ένα έργο.

*Κριτική Επιτροπή Διαγωνισμού: Γιάννης Βαρελάς – εικαστικός, Νικομάχη Καρακωστάνογλου – γλύπτρια, Πάνος Κοκκινιάς – φωτογράφος, Πολύνα Κοσμαδάκη – επιμελήτρια, Χαρά Μαραντίδου – Αρχιτέκτονας/Εικαστικός/Designer


 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 
 
 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
Σχετικά με τον αρθρογράφο:
Έχει γράψει 4879 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι ένα διαδικτυακό περιοδικό που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

Back to Top