tetartopress

Ειρήνη ξανά – Θέατρο Σκιών στο Κρατικό Βορείου Ελλάδος

Ειρήνη ξανά

Ειρήνη ξανά


Το θέατρο των σκιών με πρωταγωνιστή τον Καραγκιόζη, επιστρέφει πλήρως ανανεωμένο στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος (Σκηνή Σωκράτης Καραντινός της Μονής Λαζαριστών) για μαθητές μικρούς και μεγάλους και για όλη την οικογένεια.

Η Αρχαιολαϊκή κωμωδία «Ειρήνη» του Αριστοφάνη, σε ελεύθερη διασκευή – σκηνοθεσία και μουσική επιμέλεια Χρήστου Στανίση, θα ξεκινήσει τις οργανωμένες παραστάσεις για σχολεία την Τρίτη 22 Νοεμβρίου με τον ελπιδοφόρο τίτλο «Ειρήνη Ξανά».

Τρεις δεξιοτέχνες μουσικοί, τέσσερις ηθοποιοί και μία φωνή θα πλαισιώνουν ζωντανά την παράσταση και θα βρίσκονται σε άμεση διάδραση με το κοινό.

Όλοι μπορούν να συμμετέχουν ενεργά στη δράση της επίκαιρης παράστασης, με έναν εξαιρετικά προσεγμένο λόγο χωρίς αθυροστομίες, με πλούσια μηνύματα για το κακό του πολέμου αλλά κυρίως για την Ειρήνη που θα έρθει και πάλι στο φως.

Η Αρχαιολαϊκή κωμωδία θα ξεκινήσει παραστάσεις και για το κοινό από την Κυριακή 20 Νοεμβρίου στις 11:00.


Λίγα λόγια για το έργο

Ελεύθερη διασκευή στην κωμωδία του Αριστοφάνη Ειρήνη, όπου οι λαϊκοί ήρωες του θεάτρου σκιών γίνονται ένα με τους Αριστοφανικούς ήρωες.

Παντού όλα αλλάζουν, ακριβαίνουν και ρημάζουν εξαιτίας του πολέμου.

Κι ο καημένος ο ήρωας μας ο Καραγκιόζης, που μόλις άρχισε στ αμπέλια να δουλεύει, έμεινε χωρίς δουλειά σαν ακούστηκε η σειρήνα του πολέμου να χτυπά… Κι έτσι αποφασίζει να πάει ψηλά τον ουρανό και να μάθει από τον Δία, τον αρχαίο θεό, πως θα γλυτώσουν οι άνθρωποι απ του πολέμου το κακό και την Ειρήνη να φέρει και πάλι στο φως.

Φιγούρες γίγαντες, κούκλες, ηθοποιοί και μουσικοί όλοι μαζί επί σκηνής σε μια κωμωδία Αρχαιολαϊκή.


Συντελεστές

 

Ελεύθερη διασκευή, σκηνοθεσία, σκηνικά – κοστούμια, μουσική επιμέλεια, καραγκιοζοπαίχτης: Χρήστος Στανίσης

Φωτισμοί: Στέλιος Τζολόπουλος

Τραγούδι, βοηθός σκηνοθέτη, βοηθός σκηνογράφου – ενδυματολόγου, σκιοπαίχτης: Γωγώ Μαντουβάλου

Οργάνωση παραγωγής: Ειρήνη Χατζηκυριακίδου

Διανομή:

Μαίρη Ανδρέου (Κορυφαίος, Θωρακοπώλης)
Άγγελος Καρανικόλας (Δρεπανάς, Πόλεμος)
Βιβή Μιτσίτσκα (Ερμής, Λοφοποιός, Μάντης Ιεροκλής)
Γιάννης Τσιακμάκης (Μπάχαλος, Χωρικός, Κονταροξύστης)

Μουσικοί επί σκηνής:

Ανδριάννα Πεταλά (πνευστά, κρουστά, τραγούδι)
Πανορμίτης Μπούμπας (βιολί, λαούτο, τραγούδι)
Στέλιος Στεργιόπουλος (σαντούρι, κρουστά, τραγούδι)

Το πρόγραμμα της παράστασης «Ειρήνη Ξανά» διατίθεται στην ψηφιακή του εκδοχή δωρεάν.


Πληροφορίες

 

Διάρκεια παράστασης: 70 λεπτά. Δεν υπάρχει διάλειμμα

Έναρξη: Κυριακή 20 Νοεμβρίου στις 11:00

Πρώτη παράσταση για τα σχολεία: Τρίτη 22 Νοεμβρίου στις 10:30

Παραστάσεις: 20 Νοεμβρίου – 18 Δεκεμβρίου

Ημέρες & Ώρες Παραστάσεων:

Παραστάσεις για σχολεία: Τρίτη – Παρασκευή: 10.30

Παραστάσεις για το κοινό: Κάθε Κυριακή 11:00 (από 20 Νοεμβρίου)

Για πληροφορίες – κρατήσεις από Δευτέρα έως Παρασκευή 8:30-15:00 στο 2315200012 (Διονύσιος Καλαϊτζής)

Τιμές Εισιτηρίων: Γενική είσοδος: 12 ευρώ | Εκπτωτικό Εισιτήριο: 10 ευρώ (Φοιτητικό – Μαθητικό, Πολύτεκνοι, άνω των 65, Ομαδικό, Εκπαιδευτικών) || Λαϊκή παράσταση Πέμπτη 21:00 & Σάββατο 18:00 Γενική είσοδος: 10 ευρώ | Εκπτωτικό Εισιτήριο: 8 ευρώ (Φοιτητικό- Μαθητικό ,πολύτεκνοι, Άνω των 65, Ομαδικό, Εκπαιδευτικών) | Για το ομαδικό εισιτήριο είναι απαραίτητη η προαγορά των εισιτηρίων, κατόπιν τηλεφωνικής κράτησης (Δευτέρα – Παρασκευή, πρωινές ώρες τηλ.: 2315200012) | ΑΜΕΑ: Δωρεάν | Άνεργοι: Δωρεάν 10 θέσεις ανά ημέρα παράστασης (Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών σπουδών – Βασιλικό – Μονή Λαζαριστών) & 5 θέσεις ανά ημέρα παράστασης (Μικρό Θέατρο Μονής Λαζαριστών – Φουαγιέ Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών) Κατόπιν της εξαντλήσεως των θέσεων τιμή εισιτήριου 5 ευρώ | ΑΜΕΑ: Δωρεάν με έκδοση εισιτήριου από τα ταμεία έως και 2 ώρες πριν από την παράσταση αυστηρά, με την επίδειξη σχετικής κάρτας | Ισχύουν ατέλειες ΕΣΗΕΜΘ, ΕΣΗΕΑ, ΣΕΗ, Τμημάτων Θεάτρου, Δραματικών Σχολών, Σκηνοθετών | Φοιτητικό εισιτήριο: από 3 έως 6 άτομα, τιμή 7 ευρώ / άτομο. Άνω των 10 ατόμων, τιμή 5 ευρώ/ άτομο | «Εισιτήριο της παρέας» για 3 άτομα 25 ευρώ και 4 άτομα 30 ευρώ (απαιτείται η αγορά των εισιτηρίων από τα ταμεία του ΚΘΒΕ και όχι ηλεκτρονικά)

Προπώληση εισιτηρίων: Πληροφορίες και προπώληση εισιτηρίων στο τηλ. 2315 200200 και στα ταμεία του ΚΘΒΕ
Βασιλικό Θέατρο (30ής Οκτωβρίου, Θεσσαλονίκη): Δευτέρα – Κυριακή, 8:30 – 21:30 | Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών (Εθ. Αμύνης 2, Θεσσαλονίκη): Τετάρτη – Κυριακή, 14:00 – 21:30 | Θέατρο Μονής Λαζαριστών (Κολοκοτρώνη 25, Σταυρούπολη): Παρασκευή – Κυριακή, 14:00 – 21:30, τις ημέρες παραστάσεων | Αριστοτέλους (Πλατεία Αριστοτέλους): Τρίτη – Σάββατο, 11:00 – 19:00 | Ηλεκτρονικά: viva.gr  | 11876 | wind | public | mediamarkt

Σκηνή «Σωκράτης Καραντινός» Μονή Λαζαριστών, Κολοκοτρώνη 25-27, Σταυρούπολη | Οδηγίες πρόσβασης μέσω Google map

 
 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
Ένας ελέφαντας με ρεντιγκότα

Ξένια Μαρίνου «Ένας ελέφαντας με ρεντιγκότα»

Το βιβλίο επιχειρεί μια διαφορετική τοιχογραφία των πρώτων τριάντα χρόνων της Γ΄ Γαλλικής Δημοκρατίας, εστιάζοντας στην ανασυγκρότηση και στον τρόπο ...
Wu Ming «Αλτάι»

Wu Ming «Αλτάι»

Βενετία, 1569. Ένα μπουμπουνητό συγκλονίζει τη νύχτα, ο ουρανός είναι κόκκινος και επικρέμαται απειλητικά πάνω από τη λιμνοθάλασσα: είναι η ...
Ηρακλής Παναγούλης «Ανεβοκατεβαίνοντας κλίμακες»

Ηρακλής Παναγούλης «Ανεβοκατεβαίνοντας κλίμακες»

Τρεις χρόνοι, τρεις γεωγραφίες. Δρόμοι, διαδρομές και δίκτυα στην Πελοπόννησο του 18ου αιώνα, στη μεταπολεμική Δίβρη Ηλείας, στις σύγχρονες παγκοσμιοποιημένες ...
Φρεντερίκ Α. Φαζαρντί "Sniper"

Φρεντερίκ Α. Φαζαρντί “Sniper”

Ο Σνάιπερ; Σίγουρα ο καλύτερος επίλεκτος σκοπευτής του πλανήτη. Ευσυνείδητος. Σκοτώνει μόνο για λεφτά· δεν του πέρασε ποτέ από το ...

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 13964 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Back to Top