tetartopress

Εκδήλωση ενδιαφέροντος για τα χορωδιακά σύνολα της ΔΗΚΕΠΑ

ΔΗΚΕΠΑ - Χορωδιακά σύνολα

ΔΗΚΕΠΑ - Χορωδιακά σύνολα


Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αιγιαλείας (ΔΗΚΕΠΑ) συνεχίζοντας το πνευματικό και καλλιτεχνικό έργο των Χορωδιακών συνόλων και των εκπαιδευτικών τμημάτων της, σας προσκαλεί να εκδηλώσετε το ενδιαφέρον σας δηλώνοντας συμμετοχή στα παρακάτω τμήματα που θα λειτουργήσουν υπό τη διεύθυνση της μαέστρου και καθηγήτριας πιάνου Βασιλικής Νάσση και θα ξεκινήσουν στις αρχές Οκτώβρη 2023.

Με κορμό την Παιδική-Νεανική Χορωδία Αιγιαλείας, που αισίως συμπληρώνει 16 χρόνια συνεχούς και δημιουργικής παρουσίας, τα Χορωδιακά σύνολα έχουν στο ενεργητικό τους πολυάριθμες και σημαντικές αυτοτελείς συμμετοχές στα πολιτιστικά δρώμενα καθώς και σπουδαίες συνεργασίες με διακεκριμένους καλλιτέχνες όπως: Βασίλης Λέκκας, Δημήτρης Μπάσης, Κώστας Μακεδόνας, Φωτεινή Δάρρα και Δημήτρης Παπαδημητρίου, Στέφανος Κορκολής και Σοφία Μανουσάκη και φέτος με τον Μανώλη Μητσιά και τη Μαρία Φαραντούρη.

Τα τμήματα που θα λειτουργήσουν, καλύπτοντας όλες τις ηλικίες, είναι τα εξής:

 

Μουσικά παιχνίδια

 

Τα τμήματα απευθύνονται σε παιδιά 5-8 ετών που θέλουν να ανακαλύψουν τη μουσική μέσα από το παιχνίδι. Μέσω μουσικών παραμυθιών απογειώνεται η φαντασία τους και αναδεικνύεται η καλλιτεχνική τους φύση. Μουσική, παραμύθι, κίνηση, χορός, ρυθμός συμβάλλουν στην καλλιέργεια του χαρακτήρα και της δημιουργικής σκέψης των παιδιών. Θα λειτουργούν κάθε Σάββατο 10.30-11.30 στο Πολιτιστικό Κέντρο «Αλέκος Μέγαρης». Μηνιαίο κόστος συμμετοχής 1ο παιδί 10 ευρώ, 2ο παιδί 5 ευρώ, 3ο παιδί δωρεάν.

 

Παιδική-Νεανική Χορωδία Αιγιαλείας

 

Τμήμα Αιγίου

 

Η μελωδική φωνή των νέων της Αιγιαλείας ακούγεται φρέσκια και δυνατή καλύπτοντας ένα μεγάλο φάσμα ελληνικού και ξένου ρεπερτορίου. Οι πρόβες θα γίνονται κάθε Σάββατο 11.30-12.30 στο Πολιτιστικό Κέντρο «Αλέκος Μέγαρης». Μηναίο κόστος συμμετοχής 1ο παιδί 10 ευρώ, 2ο παιδί 5 ευρώ, 3ο παιδί δωρεάν.

 

Τμήμα Διακοπτού

 

Από το 2008 μεγάλωσε ήδη μια γενιά παιδιών και συνεχίζει δυναμικά. Οι πρόβες θα γίνονται κάθε Σάββατο 16.30-18.00 στο Πνευματικό κέντρο Διακοπτού. Μηνιαίο κόστος συμμετοχής 1ο παιδί 10 ευρώ, 2ο παιδί 5 ευρώ, 3ο παιδί δωρεάν.

Η Παιδική- Νεανική Χορωδία Αιγιαλείας συμμετέχει κάθε χρόνο στις εκδηλώσεις που διοργανώνει η ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. όπως το Πάρκο των Χριστουγέννων, το Πολιτιστικό καλοκαίρι, τα Οινοξένεια, καθώς και σε Χορωδιακά φεστιβάλ και συναυλίες με γνωστούς καλλιτέχνες.

 

Χορωδία Ενηλίκων Διακοπτού

 

Με έδρα το Διακοπτό και 8 χρόνια λειτουργίας προσκαλούνται νέα μέλη από την Ανατολική Αιγιάλεια. Οι πρόβες θα γίνονται κάθε Τρίτη 19.30-21.00 στο Πνευματικό Κέντρο Διακοπτού. Μηνιαίο κόστος συμμετοχής 10 ευρώ το άτομο, 15 ευρώ το ζευγάρι.

 

Χορωδία ΚΑΠΗ Αιγίου

 

Μετά από 9 δημιουργικά χρόνια συνεχούς λειτουργίας και δυναμικής συμμετοχής στα πολιτιστικά του Δήμου, καλούνται νέα μέλη να εμπλουτίσουν τη μουσική παρέα. Οι πρόβες θα γίνονται κάθε Δευτέρα 16.30-18.00 στο Πολιτιστικό Κέντρο Αιγίου «Αλέκος Μέγαρης».

 

Λαϊκή Χορωδία Ενηλίκων Αιγίου

 

Με 1 χρόνο επιτυχούς λειτουργίας στο Αίγιο συνεχίζονται τα μουσικά ταξίδια και προσκαλούνται οι λάτρεις των σπουδαίων μελωδιών της διαχρονικής λαϊκής ελληνικής μουσικής. Οι πρόβες θα γίνονται κάθε Τετάρτη 19.00-20.30 στο Πολιτιστικό Κέντρο Αιγίου «Αλέκος Μέγαρης». Μηνιαίο κόστος συμμετοχής 10 ευρώ το άτομο, 15 ευρώ το ζευγάρι.

Όλα τα τμήματα θα λειτουργούν με πλήρη τήρηση των μέτρων πρόληψης του Covid-19 (απολύμανση χώρων, τήρηση αποστάσεων και επαρκής αερισμός) σε ευρύχωρες αίθουσες σύμφωνα με τα ΦΕΚ του Υπουργείου Πολιτισμού.

Η καλλιέργεια της φωνής και η ενασχόληση με το χορωδιακό τραγούδι επιδρούν σε κάθε άτομο ξεχωριστά προάγοντας τη συνεργατικότητα, την αλληλεγγύη καθώς και τη διατήρηση της μουσικής πολιτισμικής μας κληρονομιάς.

 

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής:

 

Ζωιτσούδης Δημήτρης (26910-28210) καθημερινά 10.00-14.00 στα γραφεία της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. στο Πολιτιστικό Κέντρο Αιγίου «Αλέκος Μέγαρης» (Παλαιό Νοσοκομείο) Νικ.Πλαστήρα 19 και Κανελλοπούλου.


 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
Άναψε ο Χριστουγεννιάτικος διάκοσμος στην Πάτρα

Άναψε ο Χριστουγεννιάτικος διάκοσμος στην Πάτρα

Δύο μικρά παιδιά, ένα αγόρι κι ένα κορίτσι, φώτισαν την Τρίτη 28 Νοέμβρη την Πάτρα γιορτινά. Είναι τα παιδιά ενός ...
Πάτρα: Δύο μέρες - μία νύχτα στην Τριών Ναυάρχων

Πάτρα: Δύο μέρες – μία νύχτα στην Τριών Ναυάρχων

Για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά, η λέσχη Εκτός Γραμμής Πάτρας (Τριών Ναυάρχων 9) φιλοξενεί το πολιτιστικό διήμερο με τίτλο «Δύο μέρες ...
Πάτρα: "Οι Μονόλογοι από τη Γάζα" στο θέατρο Μπάρρυ

Πάτρα: “Οι Μονόλογοι από τη Γάζα” στο θέατρο Μπάρρυ

Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023 και ώρα 20:00, στο θέατρο Μπάρρυ (Σανταρόζα 7 και Καρόλου, Πάτρα). Ας ενώσουμε τις φωνές μας ...
Πάτρα: Διαγωνισμός για την εκμίσθωση του ισόγειου κτιρίου Κ5 των Παλαιών Σφαγείων

Πάτρα: Διαγωνισμός για την εκμίσθωση του ισόγειου κτιρίου Κ5 των Παλαιών Σφαγείων

Φανερό, προφορικό, πλειοδοτικό διαγωνισμό, ενώπιον της αρμόδιας Επιτροπής Δημοπρασιών, θα πραγματοποιήσει ο Δήμαρχος Πατρέων προκειμένου να εκμισθώσει το ισόγειο κτήριο ...

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 13621 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Back to Top