Τέταρτο

Εκδήλωση Λήξης του Προγράμματος «Παρατηρητήριο για τη Νομική Βοήθεια»  


Την Τετάρτη 22 Ιουνίου στις 18:30, η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕλΕΔΑ), σας προσκαλεί στην εκδήλωση λήξης του προγράμματος «Παρατηρητήριο για τη Νομική Βοήθεια».

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν τα ερευνητικά αποτελέσματα της δωδεκάμηνης παρατήρησης ποινικών δικών όπου έγινε χρήση του θεσμού της νομικής βοήθειας, οι καλές πρακτικές που έχουν εντοπιστεί σε αντίστοιχα συστήματα άλλων χωρών, και οι προτάσεις της ΕλΕΔΑ για τη βελτίωση του θεσμού.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Open Space του Impact Hub, Καραϊσκάκη 28, Αθήνα | Οδηγίες πρόσβασης μέσω Google map

Θα μιλήσουν οι:

Πάνος Αλεξανδρής – Γενικός Γραμματέας Δικαιοσύνης & Ανθρώπινων Δικαιωμάτων
Θανάσης Καμπαγιάννης – Δικηγόρος, Μέλος του ΔΣ του ΔΣΑ
Κατερίνα Πουρναρά – Δικηγόρος, Μέλος του ΔΣ της ΕλΕΔΑ
Τη συζήτηση θα συντονίσει η Κλειώ Παπαπαντολέων, Δικηγόρος, Συντονίστρια του Έργου, πρ. Πρόεδρος της ΕλΕΔΑ.

Η εκδήλωση θα βιντεοσκοπηθεί.

Το Έργο «Παρατηρητήριο για τη Νομική Βοήθεια» υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Active citizens fund, με φορέα υλοποίησης την Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου.

Το πρόγραμμα Active citizens fund, ύψους € 13,5 εκ., χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία και είναι μέρος του χρηματοδοτικού μηχανισμού του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) περιόδου 2014 – 2021, γνωστού ως EEA Grants. Το πρόγραμμα στοχεύει στην ενδυνάμωση και την ενίσχυση της βιωσιμότητας της κοινωνίας των πολιτών και στην ανάδειξη του ρόλου της στην προαγωγή των δημοκρατικών διαδικασιών, στην ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά και στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τη διαχείριση της επιχορήγησης του προγράμματος Active citizens fund για την Ελλάδα έχουν αναλάβει από κοινού το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το SolidarityNow.


 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 10169 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

 

Back to Top