Τέταρτο

316 Προβολές

Εκδήλωση στη Χαλκίδα με θέμα: «Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας Μύθοι και Αλήθειες»

aiolika-oreibatikos-(1)Τη Δευτέρα, 26 Νοεμβρίου 2018 στις 6 το απόγευμα στο Αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας, στη Χαλκίδα (Λεωφ. Γ. Χαϊνά 93) ο Ορειβατικός Σύλλογος Χαλκίδας διοργανώνει εκδήλωση με θέμα: «Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας Μύθοι και Αλήθειες». Το παρών θα δώσει, με δική της παρέμβαση, και η ομάδα πολιτών για την προστασία του υγροβιότοπου του Κολοβρέχτη.

Ομιλητές: Δημήτρης Παυλάκης Χημικός μηχανικός, σύμβουλος επενδυτικής τράπεζας, Αβδελλάς Ευάγγελος Γεωπόνος, Δημήτριος Δούκας Σουφλέρης Δικηγόρος, Κουνής Steven Μηχανικός Γεωπληροφορικής και Τοπογραφίας.

H ημερίδα έχει σκοπό να ενημερώσει και να προβληματίσει για ένα πολύ σημαντικό ζήτημα που δεν μπαίνει στη σωστή βάση από τα κυρίαρχα Μ.Μ.Ε.

Πόσο δωρεάν είναι η ενέργεια των ΑΠΕ; Πόσο «πράσινη» είναι η βιομηχανοποίηση των βουνών; Σε ποιόν ανήκει η δημόσια περιουσία των βουνών με τα δάση τους το νερό κλπ για να ξεπουλιούνται σε ξένα συμφέροντα; Τι συμβαίνει με τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις στην περιοχή; Από τις δασικές εκτάσεις μέχρι τον υδροφόρο ορίζοντα, πόσο άλλαξε η νομοθεσία σε βάθος χρόνου; Τι συμβαίνει με το πέρας διάρκειας ζωής των 20 ετών των ανεμογεννητριών; Ποια είναι η αποκατάσταση; Είναι εφικτή; Πόσες συμβατικές μονάδες λιγνίτη αντικατέστησαν σε βάθος χρόνου; Ποιος προστατεύει περιοχές natura είτε περιοχές αρχαιολογικού ενδιαφέροντος; Κατά πόσο η Ελλάδα μπορεί να σώσει τον πλανήτη από την κλιματική αλλαγή;

Θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση με το κοινό, θα τοποθετηθούν κάτοικοι των περιοχών που βιώνουν ήδη την βιομηχανοποίηση των βουνών τους.

Περισσότερες πληροφορίες: facebook eventΟρειβατικός Σύλλογος Χαλκίδας | kolobrextis.blogspot.gr


 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 
 
 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
Σχετικά με τον αρθρογράφο:
Έχει γράψει 4340 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι ένα διαδικτυακό περιοδικό που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Back to Top

menu