Τέταρτο

29 Προβολές

Έκδοση νέου e-book της Διεθνούς Αμνηστίας για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στον Καιρό της ΠανδημίαςΤο Ελληνικό Τμήμα της Διεθνούς Αμνηστίας επιμελήθηκε και έδωσε στη δημοσιότητα ένα e-book με τίτλο Αγώνας σε Καιρό Αβεβαιότητας: Ανθρώπινα Δικαιώματα και Πανδημία, μια επίκαιρη, ουσιαστική και πολύπλευρη αποτύπωση του προβληματισμού σχετικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα στους καιρούς της πανδημίας.

Tο e-book είναι διαθέσιμο στoν ακόλουθο σύνδεσμο.

Είναι προσβάσιμο και δωρεάν για ανάγνωση σε όλους και όλες, με προαιρετική οικονομική στήριξη για την ενίσχυση του αγώνα της Διεθνούς Αμνηστίας για την υπεράσπιση των ανθρώπινων δικαιωμάτων.

Στο e-book αναλύονται θέματα που σχετίζονται με τα ανθρώπινα δικαιώματα όπως αυτά διαμορφώνονται στο νέο περιβάλλον της πανδημίας.

– Ποιες είναι οι επιπτώσεις στις πανδημίας στα ανθρώπινα δικαιώματα;

– Πώς επηρεάζονται συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες υπό την απειλή του κορονοϊού;

– Πόσο αλλάζει η στρατηγική και η οργάνωση του αγώνα για την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη νέα εποχή;

– Ποιο είναι το περιβάλλον της επόμενης μέρας για τα ανθρώπινα δικαιώματα;

Στα παραπάνω ερωτήματα απαντούν 27 συγγραφείς με 26 άρθρα-συμβολές στο e-book. Ακτιβιστές/ριες, δημοσιογράφοι, πανεπιστημιακοί, άνθρωποι με αναφορά στους αγώνες για τα ανθρώπινα δικαιώματα, με τις παρεμβάσεις τους στο e-bookκαλύπτουν διαστάσεις της πανδημίας που μπορεί να μην είναι άμεσα ορατές, αλλά ταυτόχρονα μπορούν να παίξουν καθοριστικό ρόλο στην διαμόρφωση της νέας πραγματικότητας.

Στο e-book συμμετέχουν με άρθρα οι:

Έλενα Ακρίτα, Σπύρος Απέργης, Γιώργος Αργείτης, Ντορέττα Αστέρη, Daniel Valls, Daniel Vig, Ειρήνη Γαϊτάνου, Δήμητρα Γκασούκα, David Griffiths, Ξένια Κουναλάκη, Νίκος Κουραχάνης, Θεώνη Κουφονικολάκου, Τίνα Μανδηλαρά, Χρύσα Μελά, Παναγιώτης Μένεγος, Αλέξης Μπένος, Παντελής Μπουκάλας, Γιώργος Νικολαϊδης, Μάρω Πανταζίδου, Νάνσυ Παπαθανασίου, Κλειώ Παπαπαντολέων, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, Παναγιώτης Σωπάκης-Βαλαλάκης, Φωτεινή Τζαβέλα, Sarah Jackson, Πρόδρομος Τσιαβός και Δημήτρης Χριστόπουλος.

Το Ελληνικό Τμήμα της Διεθνούς Αμνηστίας, πρόσφατα δημοσιοποίησε την έκθεση για το Δικαίωμα στην Υγεία στην Ελλάδα μετά από μία δεκαετία κρίσης και ξεκίνησε εκστρατεία για την ανάγκη στήριξης του συστήματος υγείας. Οι παραπάνω πρωτοβουλίες σε συνδυασμό με την έκδοση του e-book, εντάσσονται στο πλαίσιο της ενίσχυσης του σεβασμού των ανθρώπινων δικαιωμάτων, την εμβάθυνση του προβληματισμού και την ευρεία ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση της κοινωνίας για την υπεράσπισή τους, σε μία περίοδο κρίσιμη και κομβική.


 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 
 
 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 5372 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Back to Top