tetartopress

«Εκλεκτικές Συγγένειες» – Έκθεση χαρακτικής του Οδυσσέα Αννιτσάκη στο ETCH INK

Οδυσσέας Αννιτσάκης

Οδυσσέας Αννιτσάκης


Το  Κέντρο Χαρακτικής Αθηνών – Pandolfini & Σιατερλη  Α.Μ.Κ.Ε. παρουσιάζει την  ατομική έκθεση χαρακτικής του Οδυσσέα Αννιτσάκη με τίτλο «Εκλεκτικές Συγγένειες», που  πραγματοποιείται στον χώρο τέχνης ΕΤCH INK, από τις 20 Ιανουαρίου μέχρι  τις 18 Φεβρουαρίου 2023.

Στην τέταρτη ατομική του έκθεση ο Οδυσσέας Αννιτσάκης αποτολμά μια συνομιλία ανάμεσα σε χαρακτική και ποίηση, επιδιώκοντας μια συνεχή αναζήτηση και πειραματισμό γύρω από τη φόρμα και τη θεματολογία του. Η έκθεση διαρθρώνεται σε τρεις θεματικές ενότητες. Η πρώτη υπό τον τίτλο Πλοές, περιλαμβάνει έγχρωμες χαρακτικές συνθέσεις με πληθώρα διαφορετικών τεχνικών, καθώς και πειραματισμό ως προς το πλάσιμο της μορφής. Συντελώντας ένα είδος εισαγωγής του επισκέπτη στις ενότητες που έπονται, οι Πλοές πραγματεύονται μέσα από ένα νοσταλγικό πρίσμα την περιπέτεια και την περιπλάνηση.

Στην δεύτερη ενότητα Art Book-Καλοκαιρινή Σονάτα συγκαταλέγονται έξι χαρακτικά έργα που συνομιλούν με έξι ποιήματα τυπωμένα επίσης με χαρακτική διαδικασία. Η ενότητα αυτή με έργα που φιλοτέχνησε ο καλλιτέχνης το καλοκαίρι του 2022, πραγματεύεται υπαρξιακές αναζητήσεις και ερωτήματα με έκδηλες αναφορές γύρω από το ζήτημα της θνητότητας και της φθοράς της ύπαρξης.

Τέλος, η ενότητα Dark Room διερευνά πιο σκοτεινές και εσωστρεφείς πτυχές περιπλάνησης.  Όπως η κάθοδος στο υπόγειο ενός σπιτιού, οι συνθέσεις του καλλιτέχνη διευρευνούν το αναπάντεχο που ενέχει τη συνάντηση με το απροσδόκητο, το φόβο και τη λησμονημένη μνήμη.

Η Μαριάνθη Παππά που προλογίζει την έκθεση σημειώνει: «Υπόγειο του σπιτιού, μπουντρούμι με φόβους και μυστικά ή και με αναπάντεχους ξεχασμένους θησαυρούς; Θέλει θάρρος να μπει η παρέα των παιδιών στο σκονισμένο υπόγειο, αλλά ίσως τους ανταμείψει η πρόκληση…Καλά καταχωνιασμένα, αραχνιασμένα μπαούλα μνήμης, εγκυμονούν ταυτόχρονα φόβο και διέγερση, ένα “μυρμήγκιασμα” στην πλάτη για όσα δεν έχουν καταφέρει να ειπωθούν ποτέ»

Ο Οδυσσέας Αννιτσάκης είναι εικαστικός και χαράκτης γεννημένος στην Αθήνα το 1965. Λόγω του επαγγέλματος του πατέρα του τα παιδικά του χρόνια τα μοιράζεται στις παρυφές του Γράμμου Ιωαννίνων και στα τότε σοκάκια της Αθήνας. Η εφηβεία γεμίζει με πολύμηνα ταξίδια στην Λατινική Αμερική, Αφρική, Ασία και Ευρώπη έως ότου συναντήσει την χαρακτική Τέχνη στο Oldenburg της Γερμανίας.

Εκεί ζει και εργάζεται για μερικά χρόνια έως το 1998 και επιστρέφει στην Ελλάδα. Η εικαστική δημιουργία τον πλαισιώνει κυρίως μέσα από την τέχνη της χαρακτικής αλλά και τους πειραματισμούς στην ζωγραφική, γλυπτική, κατασκευές, μουσική και τελευταία την ποίηση. Είναι μέλος του Εικαστικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και μέλος της Ένωσης Ελλήνων Χαρακτών. Έχει συμμετάσχει σε πλήθος ομαδικές εκθέσεις και έχει παρουσιάσει τρεις ατομικές εκθέσεις. Έργα του κοσμούν δημόσιες αλλά και ιδιωτικές συλλογές. Περισσότερα για το έργο του στον ιστότοπο www.anoart.gr.


Πληροφορίες

 

Εγκαίνια έκθεσης: Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2023, 18:30 έως 22:30

Διάρκεια έκθεσης: Παρασκευή  20 Ιανουαρίου έως 18 Φεβρουαρίου 2023

Ημέρες & Ωράρια λειτουργίας: Τετάρτη – Πέμπτη – Παρασκευή 17.00- 21.00 & Σάββατο 11.00 – 15.00

Χώρος τέχνης ETCH INK, Αργυρουπόλεως 16 και Κλεφτών & Αρματολών 20, Λυκαβηττός, Αθήνα | Οδηγίες πρόσβασης μέσω Google map | [email protected]

Πρόσβαση: με ΜΕΤΡΟ/ στάση Αμπελόκηποι, και με όλα τα αστικά λεωφορεία που διέρχονται από λεωφ. Αλεξάνδρας, στάση ΙΚΑ.

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
commuter

commuter – Κυκλοφόρησε το ντεμπούτο EP τους

Οι commuter, μετά το πρώτο τους single "Light", παρουσιάζουν το ντεμπούτο ομώνυμο ΕΡ τους. Το "commuter"  περιέχει 4 τραγούδια σε ...
Pippa Curnick «Το μαγικό θηριοτροφείο 2: Περιπέτεια στο Άγριο Άγνωστο»

Pippa Curnick «Το μαγικό θηριοτροφείο 2: Περιπέτεια στο Άγριο Άγνωστο»

Το κουδούνι χτυπάει ξανά στο σπίτι της Βιόλας Αγριώτη, στην οδό Τσουκνίδας. Αυτή τη φορά τα παιδιά αντικρίζουν στο κατώφλι ...
Vive Le Punk Rock Festival In Athens

10 Χρόνια Vive Le Punk Rock Festival in Athens

Μετά από 2 χρόνια απουσίας, λόγω της πανδημίας, η 77-82 Team επιστρέφει δυναμικά για το καθιερωμένο διήμερο & γιορτάζει τα ...
Βασίλης Αλεξάκης «Η πρώτη λέξη»

Βασίλης Αλεξάκης «Η πρώτη λέξη»

Ο Μιλτιάδης, καθηγητής της συγκριτικής φιλολογίας στο Παρίσι, θα ήθελε πολύ να μάθει, πριν τον θάνατό του, ποια ήταν η ...

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 12363 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Back to Top