Τέταρτο

Eκπαιδευτικοί ζητούν να ικανοποιηθεί το αίτημα του Δ. Κουφοντίνα – Συγκέντρωση υπογραφώνΜε κείμενό τους εκπαιδευτικοί ενώνουν τη φωνή τους με όλους τους ανθρώπους που αντιστέκονται στη βαρβαρότητα της νέας πραγματικότητας στην οποία ζούμε και ζητούν να εφαρμοστεί ο νόμος και να ικανοποιηθεί το αίτημα του κρατούμενου απεργού πείνας και δίψας Δημήτρης Κουφοντίνα.

Όποιος-α εκπαιδευτικός θέλει να υπογράψει το κείμενο μπορεί να συνδεθεί στην παρακάτω διεύθυνση: https://gr.petitions.net/ekpaideutikoi_gia_dk

Το κείμενό των εκπαιδευτικών έχει ως εξής:

“Να μην σβήσει ο απεργός κρατούμενος πείνας και δίψας Δημήτρης Κουφοντίνας”

Ζητάμε, αυτή την ύστατη στιγμή, μετά από 53 μέρες απεργίας πείνας και πρόσφατα και δίψας, τη στιγμή που η ζωή του  Δημήτρη Κουφοντίνα βρίσκεται κυριολεκτικά στο έλεος μιας εκδικητικής και απάνθρωπης κυβερνητικής πολιτικής, να εφαρμοστεί ο νόμος και να ικανοποιηθεί το αίτημά του. Ενώνουμε τη φωνή μας μαζί με όλους τους ανθρώπους που αντιστέκονται στη βαρβαρότητα της νέας πραγματικότητας στην οποία ζούμε.

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας έχει καταδικαστεί, έχει εκτίσει 19 ολόκληρα χρόνια ποινής, τιμωρούμενος για τις πράξεις του. Έχει επίσης προβεί σε όλες τις νόμιμες διαδικασίες με όλες τις προβλεπόμενες ενέργειες, πριν προχωρήσει στην απεργία πείνας, ώστε να μεταχθεί στην υπόγεια φυλακή του Κορυδαλλού, όπως προβλέπει ο νόμος που ψηφίστηκε φωτογραφικά για εκείνον. Ολόκληρος ο κυβερνητικός συρφετός ψεύδεται σε κάθε ευκαιρία και προπαγανδίζει το μίσος αυθαιρετώντας έναντι του νόμου και του δικαίου, και ουσιαστικά επαναφέροντας στην πράξη τη θανατική ποινή στη χώρα μας.

Οι χιλιάδες φωνές πολιτών και πολιτικών, οι εκατοντάδες συγκεντρώσεις και πορείες ανά τη χώρα, διατρανώνουν το ίδιο μήνυμα: Ο αγώνας του Δημήτρη Κουφοντίνα είναι αγώνας για αξιοπρεπή ζωή. Η ήττα και ο θάνατός του θα σημάνει ότι αποδεχόμαστε ένα καθεστώς αυθαιρεσίας, εξαιτίας του οποίου όχι μόνο θα περισταλεί η ζωή όλων μας στις βιολογικές λειτουργίες της, κάτι που ήδη γίνεται λόγω των παρατεταμένων και άνευ νοήματος lockdown, αλλά και θα ακυρωθούν οι όποιες ελευθερίες και δικαιώματα έχουν κατακτηθεί με μακροχρόνιους επώδυνους αγώνες.

Νίκη στον αγώνα του Δημήτρη Κουφοντίνα.

Νίκη σε κάθε αγώνα για ζωή.

Οι εκπαιδευτικοί:

Αναστασόπουλος Βασίλης
Ανεζίρης Μιχάλης
Βαγενά Βασιλική
Βλάχου Σόνια
Γαλάνη Μάρω
Γυιόκα Λία
Θεοδωροπούλου Κατίνα
Καρούτσος Γιώργος
Μάλφας Γιώργος
Μουντάκη Αναστασία
Μουρατίδου Μαρίνα
Μούρτζη Βάσω
Μπελερή Ντίνα
Ντούκα Αναστασία
Παναγοπούλου Γιώτα
Πανούσος Βασίλης
Παπαθανάσης Λευτέρης
Σταθακόπουλος Μιχάλης
Στεφάνου Κατερίνα
Χατζηαράπης Κώστας

Καθώς ο χρόνος μετράει αντίστροφα, συγκεντρώθηκαν οι παραπάνω υπογραφές, όποιος-α ακόμη εκπαιδευτικός θέλει να υπογράψει το κείμενο ας συνδεθεί στην παρακάτω διεύθυνση:

https://gr.petitions.net/ekpaideutikoi_gia_dk

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 
 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 7052 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES


Back to Top