Τέταρτο

Ελλάν Πασσέ: Δεν πρέπει να εγκαταλείψουμε κανένα συμπολίτη μας στις λάσπες και στα χιόνια.


Ανακοίνωση – Έκκληση της Πανελλαδικής Συνομοσπονδίας Ελλήνων Ρομά Ελλάν Πασσέ για τα ακραία καιρικά φαινόμενα και την κακοκαιρία «Ελπίδα» ώστε να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου κανένας Ρομά ή άλλος ευάλωτος συμπολίτης που ζει χωρίς κατάλυμα, να μπορέσει να βρει έστω και προσωρινά καταφύγιο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η επέλαση της ακραίας κακοκαιρίας «Ελπίδα» με έντονες χιονοπτώσεις και ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα μας υποχρεώνει να απευθύνουμε και αυτή τη φορά έκκληση σε αρμόδιους φορείς, κεντρικό κράτος, περιφέρειες, δήμους, τοπικές εκκλησίες να λάβουν μέτρα επειγόντως, ανοίγοντας τις θερμαινόμενες δομές φιλοξενίας προκειμένου συμπατριώτες μας Ρομά, αλλά και άλλοι ευάλωτοι συμπολίτες μας που ζουν κυριολεκτικά στην ύπαιθρο να μπορέσουν να βρουν καταφύγιο έστω και προσωρινά. Μέριμνα θα πρέπει να υπάρξει και για τον επισιτισμό αυτών των ανθρώπων.

Απευθύνουμε έκκληση και στα τοπικά παράρτημα Ρομά με τους υπεύθυνους διαμεσολαβητές καθώς και τους τοπικούς συλλόγους και τις ομοσπονδίες μέλη της ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ να επιδείξουν ιδιαίτερη κινητικότητα επισκεπτόμενοι τους καταυλισμούς, αναδεικνύοντας τις ανάγκες τους σε τρόφιμα, ρουχισμό και φάρμακα και να προωθήσουν τα σχετικά αιτήματα στις τοπικές αρχές.

Δεν πρέπει να εγκαταλείψουμε κανένα συμπολίτη μας στη δυστυχία και στην εξαθλίωση, στις λάσπες και στα χιόνια.


 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 9995 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

 

Back to Top