Ελλάν Πασσέ: Ένα ακόμα όπλο στράφηκε εναντίον ενός Ρομ

Ανακοίνωση της Πανελλαδικής Συνομοσπονδίας Ελλήνων Ρομά «Ελλάν Πασσέ» για τον 17χρονο νεκρό από αστυνομικά πυρά στη Θήβα:
Δεν έχουμε άλλα λόγια που να μπορούν να περιγράψουν την οργή και τη θλίψη μας. Μεσάνυχτα Σαββάτου 11/11/2023 προς Κυριακή 12/11/2023, 17χρονος Ρομ έπεσε νεκρός από αστυνομικά πυρά, έπειτα από καταδίωξη.
Ένα ακόμα όπλο στράφηκε εναντίον ενός Ρομ, υπό συνθήκες που «ακόμη ερευνώνται». Πόση ακόμη έρευνα χρειάζεται για νεκρούς Ρομά μέχρι να αποφασίσουμε ως κράτος και ως κοινωνία να αντιμετωπίσουμε προληπτικά και με θάρρος τον ρατσισμό και την μισαλλοδοξία για να μην θρηνεί σήμερα ακόμα μια οικογένεια.
Ένα πάθημα (Νίκος Σαμπάνης 2021), που έγινε πάθημα (Κώστας Φραγκούλης 2022) και ξαναγίνεται πάθημα σήμερα. Πάντα για Ρομά.
Ελπίζουμε ειλικρινά να είναι το τελευταίο και θα εργαστούμε εντατικά για αυτό.
Η Πανελλαδική Συνομοσπονδία Ελλήνων Ρομά «Ελλάν Πασσέ» εκφράζει θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του παιδιού και είναι δίπλα τους.