Τέταρτο

86 Προβολές

Εμβόλια τώρα για τα παιδιά πρόσφυγες & μετανάστεςΨήφισμα εξέδωσαν οι παιδίατροι για τα δικαιώματα παιδιών προσφύγων απαιτώντας να δοθεί άμεσα λύση στην εμβολιαστική κάλυψη των βρεφών και παιδιών προσφύγων και μεταναστών, καθώς και να εξασφαλιστούν με κάθε τρόπο οι συνθήκες διαβίωσης που πρέπει, για όλα τα παιδιά, μακριά από τα στρατόπεδα, σε αξιοπρεπείς και ασφαλείς δομές. Καλούν δε, τους παιδιάτρους, κάθε γιατρό, κάθε υγειονομικό, κάθε πολίτη αυτής της χώρας που υπερασπίζεται το δικαίωμα όλων των παιδιών να έχουν πρόσβαση στην πρόληψη και τη θεραπεία, πρόσβαση στο δικαίωμα στη ζωή, χωρίς την παραμικρή διάκριση να στηρίξουν το ψήφισμα εδώ.

Αναλυτικά το ψήφισμα:

Η αναστολή έκδοσης ΑΜΚΑ για τα παιδιά πρόσφυγες και μετανάστες με την εγκύκλιο της Κυβέρνησης που ισχύει από τον Ιούλιο 2019, έχει ήδη δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στην πρόσβασή τους στη Δημόσια υγεία, στον εμβολιασμό τους, έτσι όπως αυτός προτείνεται από το Εθνικό πρόγραμμα Εμβολιασμών της χώρας μας.

Βρέφη και μικρά παιδιά που εισήλθαν στη χώρα μας μετά τον Ιούλιο 2019, δεν έχουν πρόσβαση στα εμβόλια, την ίδια ώρα που οι συνθήκες υπό τις οποίες ζουν στα στρατόπεδα, έχουν χαρακτηριστεί ως «απάνθρωπες» και «επικίνδυνες» από Διεθνείς Ανθρωπιστικές Οργανώσεις που έχουν προβεί σε πολυάριθμες καταγγελίες όσον αφορά στις συνέπειες των συνθηκών αυτών στην υγεία των παιδιών. Το ίδιο ισχύει ακόμα και για ομάδες υψηλού κινδύνου, παιδιά τα οποία πάσχουν από χρόνιες νόσους, για τα οποία ισχύουν ακόμα πιο αυστηρές συστάσεις του Εθνικού Προγράμματος Εμβολιασμών.

Η κυβερνητική απόφαση για την κατάργηση του ΑΜΚΑ θέτει σε κίνδυνο την υγεία χιλιάδων παιδιών, προσβάλλει αλλά και παρεμποδίζει την άσκηση της επιστήμης της Παιδιατρικής και ευτελίζει το επιστημονικό σκεπτικό του Εθνικού Προγράμματος Εμβολιασμών, αφού αποκλείει παιδιά με κριτήρια γραφειοκρατικά και φυλετικά.

Είναι πραγματικά αδιανόητο, σε μια Ευρωπαϊκή χώρα, ένα θέμα τόσο σημαντικό να αντιμετωπίζεται με τόση αδιαφορία.Βρέφη και παιδιά βρίσκονται εκτεθειμένα σε σοβαρές ασθένειες,νεογνά διαβιούν στο ίδιο περιβάλλον, με Κρατική ευθύνη, την ίδια ώρα που προσπαθούν να επιβιώσουν σε απάνθρωπες συνθήκες,εγκλωβισμένα σε στρατόπεδα, εξαιτίας αποφάσεων και πολιτικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στη συγκεκριμένη κυβερνητική απόφαση έχουν ήδη αντιταχθεί με ανακοινώσεις τους η Διεθνής Αμνηστία, η Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕΕΔΑ), ο Συνήγορος του Πολίτη, το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες (ΕΣΠ),καθώς και μεγάλος αριθμός ανθρωπιστικών οργανώσεων.

Απαιτούμε να δοθεί ΑΜΕΣΑ λύση στην εμβολιαστική κάλυψη των βρεφών και παιδιών προσφύγων και μεταναστών, καθώς και να εξασφαλιστούν με κάθε τρόπο οι συνθήκες διαβίωσης που πρέπει για όλα τα παιδιά, μακριά από τα στρατόπεδα, σε αξιοπρεπείς και ασφαλείς δομές.

Καλούμε τους συναδέλφους παιδιάτρους να στηρίξουν το παρόν ψήφισμα, αλλά και κάθε γιατρό, κάθε υγειονομικό, κάθε πολίτη αυτής της χώρας που υπερασπίζεται το δικαίωμα όλων των παιδιών να έχουν πρόσβαση στην πρόληψη και τη θεραπεία,πρόσβαση στο δικαίωμα στη ζωή, χωρίς την παραμικρή διάκριση!


 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 
 
 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 5150 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Back to Top