Τέταρτο

70 Προβολές

Ένα καινούριο είδος ανακαλύφθηκε στην Κρήτη

To τρωγλόβιο Plusiocampa hoffmanni © Κ. ΠαραγκαμιάνΈνα καινούριο είδος ανακαλύφθηκε στη Κρήτη αναδεικνύοντας για ακόμα μια φορά τι κρύβει η φύση. To Ινστιτούτο Σπηλαιολογικών Ερευνών Ελλάδας με την υποστήριξη του MAVA και του WWF Ελλάς, υλοποιεί το πρόγραμμα «Διατήρηση της Σπηλαιόβιας Πανίδας της Ελλάδας» το οποίο και έχει αναγνωρίσει μέχρι στιγμής άγνωστα είδη και οικοτόπους στις σπηλιές της χώρας. Όπως ανακοινώθηκε πρόσφατα, στο πλαίσιο του προγράμματος αυτού δημιουργήθηκε σχετικός κατάλογος ο οποίος και εκδόθηκε.

Ανάμεσα στην πανίδα που ερευνήθηκε, ανακαλύφθηκαν και κάποια νέα είδη τα οποία και περιγράφονται σε μία μονογραφία που δημοσιεύθηκε πρόσφατα στο European Journal of Taxonomy. Συνολικά περιγράφονται επτά νέα είδη Διπλούρων (Plusiocampinae) ένα από αυτά, είναι και το τρωγλόβιο Plusiocampa hoffmanni το οποίο είναι ενδημικό της Κρήτης (Ελλάδα) και αφιερώθηκε στη μνήμη του Dr. Hans Lukas “Luc” Hoffmann (23/1/1923 – 21/7/2016) ενός εξαίρετου ανθρώπου, φυσιοδίφη και φιλανθρώπου. Ο Λουκ Χόφμαν βοήθησε στη δημιουργία πολλών διεθνών οργανισμών διατήρησης της φυσικής μας κληρονομιάς (RAMSAR, IUCN, WWF, κ.ά.) και υποστήριξε έρευνα και δράσεις διατήρησης στη Μεσόγειο και αλλού.

«Η αίσθηση του να βρίσκεις ένα καινούριο είδος, που δεν έχει ξαναδεί ανθρώπινο μάτι, είναι αυτό που με έκανε να ασχοληθώ με την σπηλαιολογία» δήλωσε ο Καλούστ Παραγκαμιάν, διευθυντής του Ινστιτούτου Σπηλαιολογικών Ερευνών Ελλάδας ο οποίος και πρωτοείδε το τρωγλόβιο αυτό το 1992.


 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 
 
 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
Σχετικά με τον αρθρογράφο:
Έχει γράψει 4888 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι ένα διαδικτυακό περιοδικό που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Back to Top