Τέταρτο

«’Ενα Παιχνίδι» Κ. Βήτα & Πόπη Αστεριάδη για πρώτη φορά σε βινύλιο


Η Veego Records παρουσιάζει την επανέκδοση του δίσκου «Ένα παιχνίδι», για πρώτη φορά σε βινύλιο. Μια δουλειά που κυκλοφόρησε το 1998, στην οποία η Πόπη  Αστεριάδη, μια εμβληματική φωνή του Νέου Κύματος των 60s και 70s, ερμηνεύει τα τραγούδια του K. Βήτα. Ο δίσκος αυτός αποτελεί τον πρώτο πειραματισμό του Κ.Βήτα να επαναπροσδιοριστεί καλλιτεχνικά, αμέσως μετά τη διάλυση των Stereo Nova και στην πορεία αυτή συνεργάζεται ξανά με την Αστεριάδη μετά την επιτυχημένη συνάντησή τους στο «Ταξίδι στη Γη» έναν χρόνο πριν (1997).

«Με την Πόπη γίναμε φίλοι και μέχρι σήμερα την αγαπώ και την εκτιμώ βαθιά, με μάγευε η απλότητα της φωνής της , μου άρεσε ο τρόπος που ακολουθούσε τα έγχορδα, η φωνή της μου θύμιζε ένα μικρό ποτάμι που κυλούσε κι άφηνε πίσω του υδάτινες γραμμές» K.Βήτα

Η επανέκδοση αυτή από τη Veego Records έχει ως στόχο να  ανασύρει στην επιφάνεια έναν δίσκο που δεν γνώρισε την αποδοχή του στερεονοβικού κοινού, παρ’ ότι ήταν μια εξαιρετικά  πρωτοποριακή συνεργασία για την ελληνική δισκογραφία και να του δώσει μια νέα ευκαιρία να βρει τη θέση που του αξίζει ανάμεσα στους κορυφαίους δίσκους της δεκαετίας του 90. Το βινύλιο «Ένα παιχνίδι», απευθύνεται τόσο σε εκείνους που αρνήθηκαν τη σύμπραξη αυτών των δύο διαφορετικών μουσικών κόσμων, όσο και σε αυτούς που για πρώτη φορά θα γνωρίσουν τη μοναδική ατμόσφαιρα αυτής της καλλιτεχνικής συνύπαρξης.


Δώδεκα κομμάτια που περνάνε από το νεοκυματικό φολκ στο trip hop και το drum n’ bass, και από τις ηλεκτρονικές μπόσα νόβες σε νυχτερινές λαϊκές μελωδίες που έχουν ντύσει θεατρικές παραστάσεις. Ο Κ. Βήτα έγραψε αυτά τα τραγούδια για τη φωνή της Πόπης Αστεριάδη στα μέσα της δεκαετίας του 90, όταν ξεκίνησε η συνεργασία τους για το «Ταξίδι στη γη». Στο άλμπουμ εκτός από την ηλεκτρονική εκδοχή, θα ακούσετε και την αυθεντική και πρώτη ηχογράφηση που ήταν ακουστική.

Κυκλοφορεί Remastered για βινύλιο, με καινούργιο gatefold εξώφυλλο, που έχει επιμεληθεί εικαστικά τo Replica Studios. Θα το βρείτε σε 300 μαύρες κόπιες 180γρ, και 100 διάφανες οι οποίες διατίθενται αποκλειστικά από το e-shop  της Veego Records.

Listen:  Youtube | Spotify

Visit Veego Records: Official | Bandcamp 

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 
 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 7463 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

 

ΤΟ «ΤΕΤΑΡΤΟ» ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

 

Back to Top