Τέταρτο

259 Προβολές

Έναρξη απεργίας πείνας 16 κρατουμένων στο γυναικείο τμήμα των Κρατητηρίων της Πέτρου ΡάλληΌπως ενημέρωσε η Πρωτοβουλία «Το Σπίτι των Γυναικών, για την Ενδυνάμωση & τη Χειραφέτηση» στο γυναικείο τμήμα των Κρατητηρίων της Πέτρου Ράλλη, 16 κρατούμενες, Σύριες και 2 Παλαιστίνιες άρχισαν απεργία πείνας το Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2019 καθώς δεν έχουν καμία ενημέρωση για το πότε θα φύγουν από εκεί για να τελειώσουν τη διαδικασία ασύλου.

Οι κρατούμενες καλούν, επίσης, τις οργανώσεις που υπερασπίζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα ευάλωτων ομάδων να πάρουν θέση.

Η ανακοίνωση της πρωτοβουλίας σχετικά με την απεργία έχει ως εξής:

Στο γυναικείο τμήμα των Κρατητηρίων της Πέτρου Ράλλη, 16 κρατούμενες, Σύριες και 2 Παλαιστίνιες, το Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2019, άρχισαν απεργία πείνας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας γιατί παρότι είναι πολύ καιρό κρατούμενες, πχ. δυο μήνες, κάποιες, περισσότερο άλλες, δεν έχουν ιδέα πότε θα μεταφερθούν στα νησιά όπου τους πήραν δαχτυλικά αποτυπώματα, για να τελειώσουν τη διαδικασία ασύλου.

Έχουν αποφάσεις δικαστηρίων για την επιστροφή τους στα νησιά, και βρίσκονται καθηλωμένες μέσα σε βρωμερά κελιά σαν εγκληματίες, επ΄ αόριστον. Κάποιες έχουν προβλήματα υγείας, όπως καρδιάς, αναπνευστικά, κ.ά. και άλλες αποκτούν σοβαρά προβλήματα υγείας εξαιτίας των απάνθρωπων συνθηκών που είναι υποχρεωμένες να ανέχονται.

Σκοπεύουν να συνεχίσουν την απεργία πείνας μέχρις ότου τους δοθεί ρητή υπόσχεση ότι θα μεταφερθούν άμεσα εκεί που πρέπει. Μια είναι ανήλικη και η κράτηση ανηλίκων είναι παράνομη. Πότε θα σταματήσει η παραβίαση των νόμων από τους κρατούντες; Οι γυναίκες δεν αντέχουν άλλη κακοποίηση, φωνάζουν με τη στάση τους ΑΡΚΕΤΆ, και ζητούν την αλληλεγγύη και τη συμπαράσταση όλων στο δίκαιο αγώνα τους! Καλούν, επίσης, τις οργανώσεις που υπερασπίζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα ευάλωτων ομάδων να πάρουν θέση.

Στους δρόμους στις πλατείες και στις φυλακές γυναίκες μετανάστριες δεν είστε μοναχές!

Το πάθος για τη λευτεριά είναι δυνατότερο απ΄όλα τα κελιά!

Η αλληλεγγύη και η αυτοοργάνωση είναι τα όπλα μας

Μαζί θα τον αλλάξουμε τον κόσμο

Πρωτοβουλία: Το Σπίτι των Γυναικών, για την Ενδυνάμωση & τη Χειραφέτηση

Πηγή: athens.indymedia.org


 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 
 
 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 5150 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Back to Top