Τέταρτο
27 Προβολές

Έναρξη χειμερινής θεατρικής περιόδου για το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος
Πλούσιες παραγωγές, νέες δράσεις, εναλλασσόμενο ρεπερτόριο, μάσκες και αποστάσεις. Η Διοίκηση και η Καλλιτεχνική Διεύθυνση του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος παρουσίασαν τις δυο νέες παραγωγές που θα κάνουν πρεμιέρα την πρώτη θεατρική χειμερινή περίοδο. Πρόκειται για τις παραστάσεις: «Βαβυλωνία» του Δημητρίου Κ. Βυζαντίου, σε δραματουργική επεξεργασία και σκηνοθεσία Τάκη Χρυσικάκου (Μονή Λαζαριστών, Σκηνή Σωκράτης Καραντινός), έναρξη: Παρασκευή 23/10 στις 21:00), «Η δεύτερη έκπληξη του έρωτα» του Μαριβώ, σε μετάφραση- σκηνοθεσία: Βασίλη Παπαβασιλείου (σε πανελλήνια πρώτη, Βασιλικό Θέατρο, έναρξη: Σάββατο 31/10 στις 21:00).

Σημειώνεται ότι η τρίτη παραγωγή  της πρώτης θεατρικής σεζόν είναι «Η Δολοφονία του Μαρά» του Πέτερ Βάις, σε σκηνοθεσία Κοραή Δαμάτη (Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών, έναρξη: 21/11 στις 21:00).

Έξι παραγωγές στις μεγάλες σκηνές και 15 παραγωγές, που θα παρουσιαστούν σε εναλλασσόμενο ρεπερτόριο στις μικρές σκηνές, θα παρουσιάσει τη φετινή θεατρική σεζόν το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, όπως ανακοίνωσε ο Καλλιτεχνικός του Διευθυντής κ. Νίκος Κολοβός, οποίος αναφέρθηκε στο «τρίπτυχο της φετινής δραστηριότητας, που ξεκινάει αυτές τις μέρες με τρεις υπερπαραγωγές και θα συνοδευτεί από ένα πακέτο, πολλαπλών καλλιτεχνικών δράσεων στις νέες σκηνές». «Είναι η προσπάθεια ανάλογη με τη δυσκολία των καιρών», τόνισε ενώ επεσήμανε ότι «ευγνωμονούμε τους θεατές που έρχονται στο θέατρο και τους διαβεβαιώνουμε ότι στους χώρους μας λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα προστασίας από τον covid-19».


 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 
 
 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 6158 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Back to Top