tetartopress

Εντοπίστηκαν και καταδιώχθηκαν λαθροθήρες στη Θολή

Λαθροθηρία στη Θολή

Λαθροθηρία στη Θολή


Εντοπίστηκαν και καταδιώχθηκαν λαθροθήρες στη Θολή από τους υπευθύνους της Μονάδας Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Μεσολογγίου & Προστατευόμενων Περιοχών Δυτικής Στερεάς Ελλάδας όπως αναλυτικά αναφέρεται στην ανακοίνωση του φορέα:

Στις 30 Νοεμβρίου 2022 ημέρα Τετάρτη και περί της 11:00 π.μ σε τακτική περιπολία κλιμακίου εποπτείας- φύλαξης της Μονάδας Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Μεσολογγίου & Προστατευόμενων Περιοχών Δυτικής Στερεάς Ελλάδας στην περιοχή της Θολής εντοπίστηκε ομάδα κυνηγών  να θηρεύει σε επιτρεπόμενη περιοχή θήρας με την χρήση όμως πλωτών μέσων και ομοιωμάτων που απαγορεύεται αυστηρά από την κυνηγετική διάταξη.

Άμεσα κλήθηκε ο θηροφύλακας της περιοχής καθώς και το πλωτό μέσο της Μονάδας για την καταδίωξη των λαθροκυνηγών. Η σύλληψή τους δεν κατέστη εφικτή παρόλη τη χρήση της γαϊτας καθώς ανέπτυξαν ταχύτητα με το δικό τους  μηχανοκίνητο πλωτό μέσο και διέφυγαν από την περιοχή Χόχλια. Κατασχέθηκαν παρόλα ταύτα τα ομοιώματα πτηνών που χρησιμοποιούνται ως μέσα προσέλκυσης των θηραμάτων καθώς και μια πυροβολημένη Χουλιαρόπαπια (φετινή θηλυκή) ενώ ο θηροφύλακας που διαθέτει την ιδιότητα προανακριτικού υπαλλήλου κατέθεσε μήνυση κατά αγνώστων.

Η περιοχή που εντοπίστηκε το φαινόμενο της λαθροθηρίας ανήκει σε Περιοχή Φύσης 1 του Εθνικού Πάρκου Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου -Αιτωλικού ( ΚΥΑ 22306), σε περιοχή της σύμβασης Ramsar  όσο και σε Ζώνη Ειδικής Προστασίας (ΖΕΠ) GR 2310015 και Ειδική Ζώνη Διατήρησης  ( ΕΖΔ) GR 2310001 του δικτύου Natura 2000.

Το τελευταίο ιδιαίτερα διάστημα η λαθροθηρία αποτελεί σημαντική αιτία απειλής για την ορνιθοπανίδα του Εθνικού Πάρκου Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου-Αιτωλικού και γι’ αυτό η Μονάδα Διαχείρισης επανέρχεται με δελτία τύπου επιδιώκοντας να ευαισθητοποιήσει πολίτες και κυνηγούς στην κατεύθυνση προστασίας των ειδών ορνιθοπανίδας που προστατεύονται από εθνικούς νόμους και ευρωπαϊκές οδηγίες. Επίσης με επιστολές του προς αρμόδιες υπηρεσίες εφιστά τον κίνδυνο και επιδιώκει συνεργασίες και συνέργειες με μεικτά κλιμάκια για την πάταξη της λαθροθηρίας.  Η κυνηγητική παιδεία παραμένει ζητούμενο καθώς η έκδοση κυνηγητικής άδειας δεν διασφαλίζει από μόνη της την σύννομη  συμπεριφορά του κυνηγού.

 
 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
«Μέντιουμ» της Χριστίνας Ιωακειμίδη - Μια ταινία που βλέπεται με την καρδιά

«Μέντιουμ» της Χριστίνας Ιωακειμίδη – Μια ταινία που βλέπεται με την καρδιά

"Μέντιουμ". Σκηνοθεσία: Χριστίνα Ιωακειμίδη. Πρωταγωνιστούν: Αγγελική Μπεβεράτου, Νικολάκης Ζεγκίνογλου, Μάρθα Φριντζήλα. Ελλάδα, 2023. Η Ελευθερία είναι 16 χρονών, είναι το ...
Η “Απολυμένη” του Αντώνη Τσιπιανίτη Αθερινού

«Απολυμένη» στο θέατρο Act στην Πάτρα

Η Duke Productions παρουσιάζει στο θέατρο act στην Πάτρα, την Πέμπτη 6 Ιουνίου στις 21.15, το έργο του Αντώνη  Τσιπιανίτη ...
Farah Nabulsi: The Present

Κρήτη: 1o Φεστιβάλ Ανεξάρτητου Κινηματογράφου Παλαιστινιακών Ταινιών

Το 1ο Φεστιβάλ Παλαιστινιακού Κινηματογράφου Κρήτης (PiffAgios Nikolaos) είναι μια ανεξάρτητη μη εμπορική, μη κερδοσκοπική πολιτιστική πρωτοβουλία όπου μέσα από ...
Πάτρα: «Med ούσα - Η μεταμόρφωση της Γοργούς» στο Λιθογραφείον

Πάτρα: «Med ούσα – Η μεταμόρφωση της Γοργούς» στο Λιθογραφείον

Το Θέατρο Λιθογραφείον (Μαιζώνος 172Β, Πάτρα) παρουσιάζει την παράσταση πειραματικού χοροθεάτρου «Med ούσα - H μεταμόρφωση της Γοργούς» το Σάββατο ...

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 13928 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Back to Top