tetartopress

Έως και 1.5 χρόνο απλήρωτες μητέρες ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί λόγω γραφειοκρατίας


Καταγγελία της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος (ΟΙΕΛΕ) για επί μακρόν απλήρωτες μητέρες ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί λόγω γραφειοκρατίας:

Μνήμες 2020 έχουν ξυπνήσει με μια ακόμα δραματική υπόθεση μη καταβολής αδειών ανατροφής τέκνου σε κατηγορία μητέρων ιδιωτικών εκπαιδευτικών που έχουν νόμιμα διοριστεί σε ξένα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια ως εκπαιδευτικοί δημοτικού σχολείου.Οι μητέρες αυτές είναι έως και 1,5 έτος απλήρωτες, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά ζητήματα.

Στις συναδέλφους περιλαμβάνονται μητέρες σε μονογονεϊκή οικογένεια, που έχουν σύντροφο με βαρύτατα θέματα υγείας, επομένως γι’ αυτές η μη καταβολή της άδειας ανατροφής δημιουργεί θέμα επιβίωσης. Όπως μας έχουν αναφέρει, κάποιες από αυτές έχουν υποχρεωθεί να δανειστούν μεγάλα χρηματικά ποσά και τα επόμενα χρόνια θα είναι εξαιρετικά δύσκολα για αυτές και τις οικογένειές τους.

Τι είχε συμβεί το 2020; Με ευθύνη της τότε Υπουργού Παιδείας κ. Κεραμέως, εκατοντάδες μητέρες – ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί είχαν μείνει επί 6 και πλέον μήνες απλήρωτες λόγω «ασυνεννοησιών» κάποιων υπηρεσιών. Παρά τις διαρκείς εκκλήσεις μας να παρέμβει, η τότε πολιτική ηγεσία αδιαφόρησε πλήρως, με αποτέλεσμα να υποχρεωθεί η Ομοσπονδία να αποστείλει εξώδικο στην τότε Υπουργό.

Σήμερα βρισκόμαστε για μια ακόμα φορά μπροστά σε μια ανάλογη κατάσταση. Η Διεύθυνση Εκκαθάρισης (οικονομική υπηρεσία) του Υπουργείου Παιδείας έχει αποφανθεί ότι οι συγκεκριμένες εκπαιδευτικοί κακώς διορίστηκαν στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση λόγω ειδικότητας.

Ωστόσο, οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, βάσει του άρθρου 3 του Ν. 4862/1931  (περί ξένων σχολείων), ορθώς προχώρησαν στους διορισμούς και η Διεύθυνση Ιδιωτικής Εκπαίδευση, επίσης ορθώς, υπέγραψε την έκδοση των αδειών ανατροφής που έχουν «κολλήσει» στις οικονομικές υπηρεσίες. Λόγω του αδιεξόδου, το Υπουργείο έχει υποβάλει ερώτημα στο ΝΣΚ που εδώ και μήνες εκκρεμεί.

Γνωρίζουμε ότι η ηγεσία του Υπουργείου έχει πιέσει για την γρήγορη έκδοση της απόφασης του ΝΣΚ, ενώ ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας έκανε προ εβδομάδων παρέμβαση για το θέμα. Ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμιά εξέλιξη και ο κίνδυνος να παραγραφούν τα ποσά είναι πολύ μεγάλος.

Καλούμε την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να προβεί σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για να επιταχυνθεί η έκδοση της απόφασης και να υπάρξουν νομοθετικές πρωτοβουλίες που θα θεραπεύουν ενδεχόμενα νομικά κενά, ώστε να κατοχυρωθούν τα δικαιώματα των εκπαιδευτικών της συγκεκριμένης ειδικής κατηγορίας.

Καλούμε, δε, τα μέλη του αρμόδιου τμήματος του ΝΣΚ στο οποίο εκκρεμεί το ερώτημα του Υπουργείου να δείξουν την στοιχειώδη κοινωνική ευαισθησία και να ασχοληθούν επιτέλους με την εξαιρετικά κρίσιμη και ευαίσθητη αυτή υπόθεση.

 
 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
«Μέντιουμ» της Χριστίνας Ιωακειμίδη - Μια ταινία που βλέπεται με την καρδιά

«Μέντιουμ» της Χριστίνας Ιωακειμίδη – Μια ταινία που βλέπεται με την καρδιά

"Μέντιουμ". Σκηνοθεσία: Χριστίνα Ιωακειμίδη. Πρωταγωνιστούν: Αγγελική Μπεβεράτου, Νικολάκης Ζεγκίνογλου, Μάρθα Φριντζήλα. Ελλάδα, 2023. Η Ελευθερία είναι 16 χρονών, είναι το ...
Η “Απολυμένη” του Αντώνη Τσιπιανίτη Αθερινού

«Απολυμένη» στο θέατρο Act στην Πάτρα

Η Duke Productions παρουσιάζει στο θέατρο act στην Πάτρα, την Πέμπτη 6 Ιουνίου στις 21.15, το έργο του Αντώνη  Τσιπιανίτη ...
Farah Nabulsi: The Present

Κρήτη: 1o Φεστιβάλ Ανεξάρτητου Κινηματογράφου Παλαιστινιακών Ταινιών

Το 1ο Φεστιβάλ Παλαιστινιακού Κινηματογράφου Κρήτης (PiffAgios Nikolaos) είναι μια ανεξάρτητη μη εμπορική, μη κερδοσκοπική πολιτιστική πρωτοβουλία όπου μέσα από ...
Πάτρα: «Med ούσα - Η μεταμόρφωση της Γοργούς» στο Λιθογραφείον

Πάτρα: «Med ούσα – Η μεταμόρφωση της Γοργούς» στο Λιθογραφείον

Το Θέατρο Λιθογραφείον (Μαιζώνος 172Β, Πάτρα) παρουσιάζει την παράσταση πειραματικού χοροθεάτρου «Med ούσα - H μεταμόρφωση της Γοργούς» το Σάββατο ...

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 13928 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Back to Top