Τέταρτο

Επανακυκλοφορεί το ‘‘The Last Drive’’ και το ‘‘Underworld Shakedown’’ των Last DriveΟι The Lab Records & Labyrinth of Thoughts επανακυκλοφορούν δύο από τα πιο σημαντικά άλμπουμ της ελληνικής ροκ ιστορίας. Τα ‘‘Underworld Shakedown’’ και ‘‘The Last Drive’’ των θρυλικών Last Drive. Πρόκειται για δύο ξεχωριστά άλμπουμ που τάραξαν τα νερά της εγχώριας ανεξάρτητης αγγλόφωνης δισκογραφίας, προβάλλοντας και επικυρώνοντας την αξία ενός ιδιοφυούς έργου και μιας βαριάς κληρονομιάς.

Το ‘‘Underworld Shakedown’’, το πρώτο άλμπουμ της μπάντας κυκλοφόρησε το 1986 από την Hitchhyke Records. Ο χρόνος το έχει κατατάξει ανάμεσα στα κορυφαία garage-rock άλμπουμ σε διεθνές επίπεδο, καθώς άνοιξε στους Drive το δρόμο πέρα από τα σύνορα. Κυκλοφόρησε στην Ευρώπη και το σινγκλ από αυτό στις ΗΠΑ, ενώ δύο από τα τραγούδια του (Every Night και Night of the Phantom) έντυσαν σκηνές από το «Τοπίο στην Ομίχλη» του Θόδωρου Αγγελόπουλου. Έπειτα από 28 χρόνια, το 2014 επανεκδόθηκε σε βινύλιο από τις Τhe Lab Records και Labyrinth of Thoughts.

Τα τραγούδια του θεωρούνται κλασικά και ιστορικά: Valley of Death, Poison, Misirlou, This Fire Inside, Blue Moon (Roger Hart, cover), Sidewalk Stroll, The Shade Of Fever, Every Night, The Night Of The Phantom (Larry And The Blue Notes, cover), Repulsion. Πρόκειται για την  δεύτερη κοπή της εξαντλημένης επανέκδοσης του 2014 και θα κυκλοφορήσει σε 500 Neon Green βινύλια.


Το ομώνυμο ‘‘The Last Drive’’ κυκλοφόρησε το 2018 από τα ίδια label. O δίσκος αφιερώθηκε στη Drive Tribe, την κοινότητα των φίλων του γκρουπ και στη μνήμη του αγαπημένου Fred Cole των Dead Moon. Το άλμπουμ απέσπασε διθυραμβικές κριτικές και εξαντλήθηκε μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα με αποτέλεσμα να επανακυκλοφορήσει έπειτα από 4 μήνες σε διάφανο βινύλιο.

Η τρίτη κοπή του ξεχωριστού αυτού άλμπουμ θα κυκλοφορήσει σε 200 Οxblood βινύλια. Περιλαμβάνει τα επικά τραγούδια Always The Sun, The Wave, White Knuckles, Snakecharmer, Angel (Whiskey Mouth), Radio (City Of Love), Yiagos.


Δύο κυκλοφορίες – διαμάντια της ελληνικής δισκογραφίας, που μας επαναφέρουν με αριστουργηματικό τρόπο, το δέος της δημιουργίας εκείνων των εποχών και μας επιβεβαιώνουν την αδιαπραγμάτευτη αγάπη της μπάντας για τη μαγεία του ροκ εν ρολ. Μια γεύση αυτής της μαγείας προσδοκούν άλλωστε να προσφέρουν σε αυτές τις δύσκολες εποχές που βιώνουμε, οι The Lab Records & Labyrinth Of Thoughts με τις επανεκδόσεις των δύο αυτών άλμπουμ των αγαπημένων Last Drive.

Release date: 14 May 2021

Pre-orders: Τhe Lab Records | facebook thelabrecords | instagram thelabrecords | Labyrinth Of Thoughts | facebook Labyrinthofthoughts | instagram labyrinthofthoughtsrecords

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 
 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 7052 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES


Back to Top