Τέταρτο

88 Προβολές

Επίσημη πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ “Sudamérica – Τα Χίλια Χρώματα της Ζωής” στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος

Amazonia-3Το ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους “Sudamérica – Τα Χίλια Χρώματα της Ζωής” της Δήμητρας Ζήρου, το οποίο πριν λίγο καιρό βραβεύτηκε στο φεστιβάλ της Βαρκελώνης 2019 με το ειδικό βραβείο ElRey: El Espíritu de España, θα πραγματοποιήσει την επίσημη πρεμιέρα του στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος, το Σάββατο 21/9 στις 18:00, παρουσία της προέδρου της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την Unesco Αικατερίνης Τζιτζικώστα και των συντελεστών της ταινίας.

Την ίδια μέρα, στην Ταινιοθήκη, θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια έκθεσης φωτογραφίας από τα γυρίσματα του οδοιπορικού στη Νότια Αμερική.

Θα ακολουθήσουν επιπλέον προβολές της ταινίας στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος τα τρία επόμενα Σάββατα:

Σάββατο 28/9,  παρουσία των συντελεστών.

Σάββατο 5/10, με συναυλία του λατινοαμερικάνικου γκρουπ Martha Moroleóny Los del Sur στο τέλος της προβολής.

Σάββατο 12/10, παρουσία των συντελεστών. Θα ακολουθήσει συζήτηση.

Brazil-1


Το “Sudamérica – Τα Χίλια Χρώματα της Ζωής” είναι ένα ντοκιμαντέρ εμπνευσμένο από ένα οδοιπορικό 17.135 χμ. της Ελληνικής ΜΚΟ Green Project,  από την Κολομβία έως τη Γη του Πυρός.

Από τις φυτείες του καφέ της Κολομβίας, στην Εκουαδοριανή Αμαζονία όπου η Chevron, πρώην Texaco, έχει προκαλέσει τεράστια οικολογική καταστροφή, από τα υψίπεδα του Περού και της Βολιβίας, στο Παντανάλ της Βραζιλίας, τον μεγαλύτερο υγροβιότοπο στον πλανήτη, και από τα λασπωμένα νερά του Ρίο ντε λα Πλάτα, στις αλπικές λίμνες και τα παγόβουνα της νότιας Χιλής, για να καταλήξει στις αποικίες των θαλάσσιων λεόντων και των κορμοράνων στην Ουσουάια στη Γη του Πυρός, και ακόμη πιο μακριά, στη νοτιότερη άκρη, εκεί που ο Ατλαντικός και ο Ειρηνικός Ωκεανός ενώνουν τα νερά τους. Το οδοιπορικό αυτό ανακηρύχθηκε One Success Story 2014 από την Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την Unesco, η οποία το έχει θέσει υπό την αιγίδα της.

Patagonia-Chile


Πληροφορίες

Ταινιοθήκη της Ελλάδος
Ιερά Οδός 48 & Μεγάλου Αλεξάνδρου 134-136
(Μετρό Κεραμεικός) 10435 Αθήνα
Τηλ.: (210) 36 09 695, 36 12 046 | 6940 099221


 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 
 
 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
Σχετικά με τον αρθρογράφο:
Έχει γράψει 4293 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθηµερινά απόψεις και θέµατα για τις τέχνες, το περιβάλλον, τα ταξίδια, την ιστορία, την ανάδειξη της δηµιουργικότητας και της πρωτοτυπίας, ιδέες για τον ελεύθερο χρόνο αλλά και σχολιασµός επιλεγµένων στιγµών της επικαιρότητας. Ένα ηλεκτρονικό περιοδικό που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Back to Top

menu