Τέταρτο

Επιστολή Διαμαρτυρίας Κρατούμενου στις Φυλακές Κορυδαλλού

Φωτογραφία: Nikos Libertas / SOOC


Επιστολή διαμαρτυρίας του Νικόλα Κορδίστε που βρίσκεται εδώ και μήνες προφυλακισμένος στο κατάστημα κράτησης Κορυδαλλού. Σύμφωνα με τον ίδιο, η προφυλάκισή του έγινε χωρίς κανένα στοιχείο, έπειτα από στημένη επιχείρηση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πατρών, που οδήγησε στην αποβολή της συζύγου του κατά την έφοδο και τον ξυλοδαρμό τους από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας.

Η επιστολή του κρατούμενου έχει ως εξής:

 Στην εκπομπή της κας Ζήνας Κουτσελίνη, ο απόστρατος αξιωματικός της Ε.Α. κ. Κατερινόπουλος Θανάσης, είχε το θάρρος και το “θράσος” να παραδεχτεί δημόσια ο ίδιος πως η Αστυνομική Διεύθυνση Πατρών και συγκεκριμένα το Τμήμα Ασφάλειας, αποτελεί γνωστό θύλακα αυθαιρεσιών στους αστυνομικούς κόλπους.

Αυτοί που σήμερα κωλυσιεργούν στην διαλεύκανση της υπόθεσης της παιδοκτόνου Ρούλας Πισπιρίγκου, είναι οι μόνοι υπεύθυνοι για την πολύμηνη ομηρία μου. Με προκάλυμμα το αστυνομικό δόγμα “νόμου και τάξης”, οι μισθοφόροι της Ασφάλειας Πατρών εισέβαλλαν παράνομα στο σπίτι μου για δήθεν έρευνα, με ξυλοκόπησαν και με λήστεψαν μπροστά στα μάτια της έντρομης εγκύου συζύγου μου, με μόνο στόχο να αποσπάσουν βίαια και εκδικητικά μια ομολογία για πράξεις που δεν έχω καμία απολύτως ανάμειξη.

Όλα αυτά οδήγησαν στην αποβολή της συζύγου μου και τη δική μου, επ’αόριστον, φυλάκιση.

Προσπαθώ να σταθώ ψύχραιμος και υπομονετικός μπροστά στην αδικία που βιώνω καθημερινά στο πετσί μου. Βρίσκομαι φυλακισμένος χωρίς κανένα στοιχείο, την ίδια στιγμή που οι δολοφόνοι του παιδιού μου βρίσκουν άσυλο πίσω από το γραφείο της Ασφάλειας Πατρών.

Δε ζητώ ιδιαίτερη μεταχείριση, ούτε προνόμια. Εκτός και αν πρέπει να αποδεχτώ πως η Δικαιοσύνη είναι ένα προνόμιο για λίγους. Για τους πλούσιους, τους ισχυρούς, τους επιφανείς.

Κάθε μέρα που περνάει θυμίζω στον εαυτό μου πως πάνω από το συμφέρον πρέπει να βρίσκεται η ανθρωπιά. Με αυτήν τη σκέψη προσπαθώ να ανταπεξέλθω στον εγκλεισμό, για να δω μια μέρα τους πραγματικούς ενόχους να στέκουν μπροστά στη Δικαιοσύνη.

Νικόλα Κορδίστε

΄Δ Πτέρυγα Φυλακών Κορυδαλλού

29/4/2022


 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 9997 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

 

Back to Top