Τέταρτο
148 Προβολές

«Επιστροφή στην κανονικότητα» – Παράσταση χορού στο Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας
Με την πραγματοποίηση της παράστασης «Επιστροφή στην κανονικότητα» συνεχίζεται στις 9.30 το βράδυ της Πέμπτης 3 Σεπτεμβρίου, στο αίθριο του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου (Κορύλλων 2, Πάτρα), η ενότητα του Διεθνούς Φεστιβάλ της Πάτρας «Βήμα στους Νέους Καλλιτέχνες».

Πρόκειται για μία παράσταση χορού, όπου οι χορεύτριες και ηθοποιοί ερμηνεύουν ηχογραφημένα γεγονότα, μέσα από τον λόγο και την κίνηση. Η παράσταση πραγματεύεται ως θέμα την ασφυξία των σωμάτων, που βιώνουν τον εγκλεισμό της πανδημίας, της καραντίνας, του πριν, αλλά και του μετά και με την προσαρμογή τους υπαρξιακά σε μια νέα όσο και παλαιά συστημική πραγματικότητα που τους περιβάλλει, μαθαίνουν να περπατούν ξανά και ξανά, σε βηματισμούς παράλογους – όσο και και οικείους μέσα στο διηνεκές της ανθρωπότητας, ενώ προσπαθούν να επιβιώσουν και να αναπνεύσουν αυτή την Κανονικότητα.

Ακούγονται αποσπάσματα από το έργο του Ιονέσκο «Το παιχνίδι της σφαγής», που έχει σαν θέμα μία ξαφνική επιδημία που αφανίζει μία πόλη και τις κοινωνικές της επιπτώσεις, αποσπάσματα από κείμενο της Darinka Montico γραμμένο με αφορμή την πανδημία, αποσπάσματα από το θεατρικό έργο Μάουζερ του Χ. Μίλερ και αποσπάσματα από την αγόρευση στη δίκη της Χρυσής Αυγής του Θανάση Καμπαγιάννη «Με τις μέλισσες ή με τους λύκους».

Επίσης ακούγονται αποσπάσματα από ειδησεογραφία ελληνικών και ξένων καναλιών, και αποσπάσματα της εκπομπής thepressproject, όπως όλα αυτά έχουν δημοσιοποιηθεί και διατίθενται στο YouTube.

Σκηνοθεσία/Χορογραφία: Όλγα Σπυράκη
Βοηθός σκηνοθέτη: Πέπη Παπαδοπούλου
Σκηνογράφος/Ενδυματολόγος: Χαριλένα Καραβότα
Σχεδιασμός φωτισμού: Ζέτα Σπυράκη
Μουσική Σύνθεση: Βαγγέλης Μουρελάτος
Rehearsal director: Jannick Moth

Χορεύτριες/Ηθοποιοί: Ειρήνη Αγγελοπούλου, Κατερίνα Ηλιοπούλου, Ανναθαλία Καράμπελα, Μαρία Κίκινα, Νίκολα Μικέλη, Κωνσταντίνα Ντιναπόγια, Πέπη Παπαδοπούλου, Κατερίνα Σοφοτάσιου, Δώρα Τσάγκα, Βίβιαν Τριανταφυλλοπούλου

Η διάθεση των εισιτηρίων θα γίνεται 45′ πριν την έναρξη της παράστασης στην είσοδο, με πιστή τήρηση των μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό.

Είσοδος ελεύθερη.


 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 
 
 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 5894 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Back to Top