tetartopress

Επιτροπή Αγώνα Λεοντίου: Ύποπτη η θετική γνωμοδότηση του Δασαρχείου για το Ορνιθοκάθισμα Λεοντίου


Ανακοίνωση της Επιτροπής Αγώνα Λεοντίου για τη θετική γνωμοδότηση του Δασαρχείου Πατρών για το αιολικό πάρκο στο Ορνιθοκάθισμα Λεοντίου:

Μετά λύπης μας πληροφορηθήκαμε την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου2 από το ΗΠΜ (ηλεκτρονικό περιβαλλοντικό μητρώο)  την θετική υπό  «όρους γνωμοδότηση» του «προστάτη των Δασών μας» Δασαρχείου Πατρών, με εισηγήτρια την δασολόγο κ. Γ. Κατσιγιάννη και υπογράφοντα τον Δασάρχη Πατρών κ. Σ. Βαρβατσούλη για το έργο Αιολικό Σταθμός Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας Συνολικής Εγκατεστημένης Ισχύος 18 MW, Αποτελούμενου από Τέσσερις (4) Ανεμογεννήτριες στη Θέση «Βουνό Ορνιθοκάθισμα» Δήμου Ερυμάνθου, Π.Ε Αχαΐας.

Η ανωτέρω γνωμοδότησή τους υπεγράφη και εστάλλει αρμοδίως αμέσως μετά την επίσκεψή μας στην υπηρεσία τους, περί το πέρας του ωραρίου τους, στις 22/11/2022.

Κατά την  επίσκεψη μας  στο Δασαρχείο και της συζήτησης μας με τους ανωτέρω δασικούς υπαλλήλους παρουσία και του εκπροσώπου της Αγωνιστικής Κίνησης Πάτρας ενάντια στα αιολικά κ. Δ. Σκέντζου, εκφράσαμε προφορικώς τα ακράδαντα και επιστημονικώς τεκμηριωμένα επιχειρήματα κάτοικων και φορέων της περιοχής υπέρ της αρνητικής γνωμοδότησής τους για το εν λόγω έργο.

Εκλάβαμε από αυτούς κατανόηση και την υπόσχεση αναμονής, για την  κατάθεση από εμάς γραπτώς της τεκμηριωμένης άποψής μας, ώστε να την  λάβουν υπόψη τους πριν την αναμενόμενη γνωμοδότησή τους,  η οποία έχει ζητηθεί από την αδειοδοτούσα αρχή με το υπ’ αριθ.:128024/5-9-2022 έγγραφό της.

Επισημαίνεται ότι η περιβαλλοντική διαδικασία έχει παγώσει. Κατόπιν των υπ΄ αριθ.  139699/31-8-22, & 151891/19-9-22 αιτημάτων μας*  προς την αδειοδοτούσα αρχή, τα οποία έγιναν δεκτά και έχουν κοινοποιηθεί στις γνωμοδοτούντες υπηρεσίες, αναρτήθηκε   στο ΗΠΜ το υπ’ αριθ.  151891/21-9-22 έγγραφό της που ζητά συμπλήρωση του φακέλου του έργου, διότι προκύπτει παράβαση (του αρχικού σχεδιασμού)**  του έργου, λόγω του Ειδικού Χωροταξικού Πλαισίου για τις ΑΠΕ.

Δυστυχώς, η κατανόηση που λάβαμε και η αναμονή που μας υποσχέθηκαν ήταν ψευδή. Μια τυπική θετική γνωμοδότηση, από αυτές που εκδίδονται copy-paste από αδιάφορους για το αντικείμενο που προστατεύουν δασικούς υπαλλήλους, εκδόθηκε λίγα λεπτά αφού αναχωρήσαμε από το Δασαρχείο, πράγμα που αποδεικνύει το ελάχιστο αν όχι το μεμπτό ενδιαφέρον τους, τόσο για τις τεκμηριωμένες απόψεις των φορέων που ζουν και εργάζονται στην περιοχή, όσο και για το ίδιο το αντικείμενο της δουλείας τους.

Ο υπερβάλλοντας ζήλος του Δασαρχείου Πατρών, για την άμεση -κατόπιν της επισκέψεώς μας και χωρίς να αναμένουν τα στοιχεία που θα τους καταθέταμε-  άκαιρη και στρεβλή επιστημονικά και νομικά τεκμηρίωση***  της διαβιβασθείσας θετικής γνωμοδότησης, των δύο ανωτέρων προστατών των δασών μας, χρήζει ενδελεχούς ελέγχου από την κοινωνία μας, το ΓΕΩΤ.Ε.Ε. και τις αρμόδιες δικαστικές αρχές.

Επιφυλασσόμενοι κατά παντός νομίμου δικαιώματός μας

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
«Πεταλούδες στο στομάχι» στο Θέατρο του Νέου Κόσμου

«Πεταλούδες στο στομάχι» στο Θέατρο του Νέου Κόσμου

Το Θέατρο του Νέου Κόσμου ανεβάζει από την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου στην Κεντρική Σκηνή του την παράσταση Πεταλούδες στο στομάχι ...
Η Πεντάμορφη και το Τέρας στο Θέατρο Πάνθεον

Η Πεντάμορφη και το Τέρας στο Θέατρο Πάνθεον στην Πάτρα

«Η Πεντάμορφη και το Τέρας» βασισμένη στο παραδοσιακό παραμύθι της Γαλλίδας Gabrielle Suzanne Barbot de Villeneuve έρχεται στο θέατρο «Πάνθεον» ...
Μεγάλος Ιεροεξεταστής - Μηχανουργείο

Ο Μεγάλος Ιεροεξεταστής στο Μηχανουργείο στην Πάτρα

Η παράσταση «Ο Μεγάλος Ιεροεξεταστής», σε σκηνοθεσία Γεράσιμου Ντάβαρη ανεβαίνει στο Μηχανουργείο από τη Σάββατο 28 Ιανουαρίου, για 6 παραστάσεις ...
«Λαχτάρα για κεράσια»

«Λαχτάρα για κεράσια» στην Αμαξοστοιχία Τρένο στο Ρουφ

Τα 25 χρόνια της καλλιτεχνικής πορείας της Αμαξοστοιχίας – Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ θα γιορταστούν με την επαναφορά στη ...

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 12369 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Back to Top