Τέταρτο
105 Προβολές

Επόμενη μέρα

flower-2419960_1280
Μια ελπίδα αχνόφεγγε στο μικρό διαμέρισμά του. Παρά το ψύχος που επικρατούσε στα ελάχιστα τετραγωνικά μέτρα που διαβίωνε, είχε μόλις λάβει ένα γράμμα που του αναπτέρωνε το ηθικό.

Ήταν απ΄τον Καναδά, και πιο συγκεκριμένα απ΄την αδελφή του. Μια κόλλα χαρτί  περίκλειε μέσα σε λίγες λέξεις, το πιο όμορφο δώρο που θα μπορούσε να περιμένει για τις γιορτές των Χριστουγέννων. Μια θέση εργασίας, στο συνεργείο καθαρισμού του συζύγου της. Ήταν αρκετά απελπισμένος, απ΄την ημέρα που είχε λάβει την απόλυσή του απ΄το σουπερμάρκετ. Ήταν ήδη «μετέωρος» 8 μήνες, τόσο σε επαγγελματικό όσο και σε προσωπικό επίπεδο.

Προσπαθούσε να «ζωγραφίσει», την επόμενη μέρα σε έναν πίνακα με ποικιλία χρωμάτων αλλά η παλέτα του, διέθετε μόνο το μαύρο και το γκρίζο. Ούτε καν το λευκό.

Κοίταζε έξω απ΄το παράθυρο στο ισόγειο. Κόσμος πηγαινοερχόταν στο πεζοδρόμιο ενώ αυτός ένιωθε απομονωμένος. Γνώριζε πλέον όμως, ότι σύντομα θα ταξίδευε εκεί που ο ήλιος ανατέλλει. Μακριά απ΄την δύση της αλληλεγγύης και της ανθρωπιάς, στη γενέθλια πόλη του.


 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
Τα γιασεμάκια

Τα γιασεμάκια

Μία βαρκούλα τόση δα...

Μία βαρκούλα τόση δα…

 
 
 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 44 Άρθρα

Γεννήθηκα το 1976 στην Θεσσαλονίκη όπου και μένω. Απ’ τα εφηβικά μου χρόνια ολοένα αύξανα την αγορά τετραδίου και πένας για να γράφω μικρά και μεγάλα κείμενα. Πλέον σιγά σιγά ανακάλυψα και την χρήση του πληκτρολογίου για τον σκοπό αυτό. Απ’ το 2013 έως τώρα έχουν εκδοθεί βιβλία μου τόσο σε έντυπη όσο και σε μορφή free ebook. (Η τεχνολογία που λέγαμε!) Επίσης έχω συμμετάσχει και σε συλλογές, με ομαδικό έργο. Καλή σας ανάγνωση! http://nicosvardakas.blogspot.gr

Back to Top