Τέταρτο

«Εργαλεία και αρχές Θετικής Διαπαιδαγώγησης στην Προσχολική Τάξη» – Διαδραστικό, διαδικτυακό εργαστήριο από το Parts Patras arts


«Εργαλεία και αρχές Θετικής Διαπαιδαγώγησης στην Προσχολική Τάξη». Διαδραστικό, διαδικτυακό εργαστήριο 10 ωρών από το Parts Patras arts. Τέσσερις συναντήσεις, διάρκειας δυόμιση (2,5) ωρών. 
Κάθε Σάββατο από 8 Μαΐου έως 29 Μαΐου 2021,
 ώρα 17:00 – 19:30.

Σε αυτό το διαδραστικό διαδικτυακό εργαστήριο, το ενδιαφέρον έχει επικεντρωθεί σε επαγγελματίες που εργάζονται με παιδιά προσχολικής ηλικίας. Οι συμμετέχοντες θα μάθουν πως να εφαρμόζουν αρχές και εργαλεία της θετικής διαπαιδαγώγησης, μιας προσέγγισης βασισμένης στη θεωρία του Adler και των συνεργατών του, όταν εργάζονται με παιδιά προσχολικής ηλικίας. Στόχος του εργαστηρίου είναι να προσφέρει βαθύτερη κατανόηση των τρόπων που μαθαίνουν τα παιδιά, της σημασίας του να ανήκεις και των κοινωνικο-συναισθηματικών δεξιοτήτων. Προτεραιότητα είναι η δημιουργία ομάδας και η εργασία μέσα από αυτήν. Το εργαστήριο θα διεξαχθεί σε τέσσερις συναντήσεις διάρκειας 2,5 ωρών (συνολική διάρκεια: 10 ώρες) με τις προτεινόμενες θεματικές να είναι:

1.  Προσεγγίζοντας θετικά την προσχολική τάξη. Δημιουργώντας αλλαγές.
2.  Με ενσυναίσθηση στην προσχολική τάξη. Ανάπτυξη κοινωνικο συναισθηματικών δεξιοτήτων.
3. Αναπτυξιακά κατάλληλες τεχνικές.
4. Κατανοώντας τις συμπεριφορές.
5.  Φροντίζοντας τον εαυτό μας.,

Το σεμινάριο απευθύνεται σε νηπιαγωγούς, βρεφονηπιοκόμους, εκπαιδευτικούς, εμψυχωτές ομάδων, επαγγελματίες που εργάζονται με παιδιά προσχολικής ηλικίας, φοιτητές αντίστοιχων τμημάτων και γενικότερα σε όποιον/α ενδιαφέρεται τα παιδιά να μεγαλώνουν σε περιβάλλοντα όπου προάγονται οι δεξιότητες τους. (Οι γονείς θα βρουν επίσης ενδιαφέρον αυτό το εργαστήριο).

Παρουσίαση: Φωτεινή Καραγρηγόρη, Παιδαγωγός Προσχολικής Ηλικίας, MSSc Child Studies, Πιστοποιημένη Επιμορφώτρια Θετικής Διαπαιδαγώγησης

Κόστος συμμετοχής: 70 € / 60 € για φοιτητές και άνεργους.

Συνολική διάρκεια: 10 ώρες

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί διαδικτυακά μέσω zoom.

Για το σεμινάριο απαιτείται σύνδεση στο διαδίκτυο από υπολογιστή και να κατεβάσετε το πρόγραμμα ZOOM (δωρεάν). Καλό θα ήταν να έχετε ανοιχτές κάμερες κατά τη διάρκεια των συναντήσεων εκτός και αν υπάρχει σημαντικός λόγος να μην το κάνετε.

Με το τέλος του σεμιναρίου θα δοθούν σημειώσεις και βεβαίωση συμμετοχής. Απαραίτητη η κράτηση θέσεων. Περιορισμένος αριθμός κρατήσεων.

 

Πληροφορίες – εγγραφές:

PARTS PATRAS ARTS
τηλ: 2610005252
email: [email protected]
Facebook page: Parts -Patras Arts

Για κράτηση συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα https://forms.gle/resnHq18YdY6Qpwi6

Η Φωτεινή Καραγρηγόρη αποφοίτησε από το τμήμα Προσχολικής Αγωγής του ΤΕΙ Ηπείρου. Ολοκλήρωσε τις προπτυχιακές της σπουδές στη Δανία παρακολουθώντας πρόγραμμα με στόχο την ανάδειξη της συμπερίληψης και της συμμετοχικής εργασίας με παιδιά, νέους και ενήλικες χρησιμοποιώντας δημιουργικές τεχνικές. Η ανάγκη της για εμβάθυνση των γνώσεων της, την οδήγησε στη Σουηδία, όπου πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές, εστιάζοντας στην επισκόπηση της παιδικής ηλικίας μέσω διεπιστημονικών προσεγγίσεων σε θέματα όπως δικαιώματα του παιδιού, γονείς και οικογένεια, σχολείο και εκπαίδευση, μετανάστευση και πολιτισμός, φύλο και σεξουαλικότητα, υγεία και ανάπτυξη.

Κατανοώντας και πιστεύοντας στην ανάγκη ανατροφής συνδεδεμένων και συμπονετικών παιδιών, έχει εξειδικευτεί στη Θετική Διαπαιδαγώγηση και στην Εκπαίδευση Γονέων στο Βρεφικό Μασάζ. Αγαπά να μαθαίνει κι έτσι επιμορφώνεται συνεχώς γύρω από αναπτυξιακά κατάλληλες τεχνικές για την ενδυνάμωση και εμψύχωση παιδιών και ενηλίκων. Ως Πιστοποιημένη Παιδαγωγός Προσχολικής Ηλικίας στην Θετική Διαπαιδαγώγηση σκοπός της είναι τα παιδιά να μεγαλώνουν σε περιβάλλοντα όπου προάγονται οι δεξιότητες τους. Έτσι, ενσωματώνει τα εργαλεία της Θετικής Διαπαιδαγώγησης στην εργασία της με τα παιδιά και υποστηρίζει άλλους παιδαγωγούς που επιθυμούν να εξοπλίσουν την εργαλειοθήκη τους με μερικά από αυτά τα εργαλεία.

Έχει εργαστεί με παιδιά διαφόρων ηλικιών σε βρεφονηπιακούς σταθμούς και παιδική κατασκήνωση, καθώς και με ευπαθείς πληθυσμούς συνεργαζόμενη με μεγάλο οργανισμό. Πλέον  εργάζεται ως βρεφονηπιαγωγός σε ιδιωτικό παιδικό σταθμό στην Πάτρα, εφαρμόζοντας όσα έχει μάθει και μαθαίνει. Έχει πιστοποιηθεί από τον ΕΟΠΠΕΠ ως Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων και παράλληλα εργάζεται διδάσκοντας σε τμήματα Βοηθών Βρεφονηπιοκόμων. Συνεργάτιδα της Attachment Parenting Hellas, μελος στην Positive Discipline Association. Μπορείτε να βρείτε άρθρα της στα needhelp.gr και blog.dioptra.gr. Στο Parts Patras Arts παρουσιάζει σεμινάρια-εργαστήρια για τη θετική διαπαιδαγώγηση.

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 
 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 7463 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

 

ΤΟ «ΤΕΤΑΡΤΟ» ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

 

Back to Top