Τέταρτο

Εργαστήριο casting για νέους ηθοποιούς από το 62ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης


Όλα όσα θέλατε να μάθετε για το casting, αλλά δεν τολμούσατε να ρωτήσετε, έρχονται στο 62ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης (4-14/11/2021), σε μία ακόμη νέα δράση που φιλοξενεί η Αγορά, το αναπτυξιακό κομμάτι του Φεστιβάλ, σε συνεργασία με το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου. Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης είχε πάντα πρωταρχικό σκοπό την ενίσχυση της ελληνικής κινηματογραφικής κοινότητας, προσπάθεια που εντάθηκε μετά την πανδημία. Με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον του ελληνικού σινεμά, το φεστιβάλ πραγματοποιεί ένα casting directors workshop, με στόχο να προσφέρει χρήσιμα εφόδια σε νέους ηθοποιούς από την Ελλάδα.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, σε συνεργασία με το ICDN (International Casting Directors Network) και το πρακτορείο casting Ready2cast, παρουσιάζουν το workshop «Auditioning Stepsat the International Market»,το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 5 Νοεμβρίου στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο του 62ου ΦΚΘ.

Οι συμμετέχοντες θα λάβουν πολύτιμες πληροφορίες και συμβουλές για τη διαδικασία του casting από καταξιωμένους επαγγελματίες του χώρου, μέσα από live παρουσιάσεις, συζητήσεις, αλλά και αναλύσεις του οπτικοακουστικού υλικού που θα καταθέσουν. Στο εργαστήριο, το οποίο θα έχει συνολική διάρκεια 4 ώρες, θα μοιραστούν τις ανεκτίμητες γνώσεις και εμπειρίες τους οι διεθνούς φήμης casting directors Nathalie Cheron από τη Γαλλία (πρόεδρος ARDA – Association des Responsables de Distribution Artistique) και Jeremy Zimmerman από την Αγγλία.

Δικαίωμα συμμετοχής στο εργαστήριο έχουν οι απόφοιτοι Δραματικών Σχολών, αναγνωρισμένων από το ελληνικό κράτος, ηλικίας κάτω των 30 ετών, οι οποίοι παρακαλούνται να αποστείλουν το βιογραφικό τους σημείωμα, μαζί με ένα σύντομο βίντεο παρουσίασης στα αγγλικά στη διεύθυνση [email protected].

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων είναι την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2021 και απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή είναι η πολύ καλή γνώση της αγγλικής γλώσσας. Το αναλυτικό πρόγραμμα του workshop, καθώς και τα υλικά που θα καταθέσουν οι συμμετέχοντες, θα ανακοινωθούν μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας επιλογής.

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 
 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 7987 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

 

Back to Top