tetartopress

Εργαστήριο θεατρικού τραγουδιού στον Οmikron3 Artspace

Εργαστήριο θεατρικού τραγουδιού στον Οmikron3 Artspace

Εργαστήριο θεατρικού τραγουδιού στον Οmikron3 Artspace


Τρίμηνο εργαστήριο θεατρικού τραγουδιού με τίτλο Θεατρικές και Μουσικές Εφαρμογές με τον Ανδρέα Κατερινόπουλο στον χώρο τέχνης και πολιτισμού Omikron3 Artspace στο Μεταξουργείο βασισμένο σε 2 άξονες. Όπως αναλυτικά αναφέρουν οι υπεύθυνοι του εργαστηρίου:

Τι είναι φωνή; Έχουν όλοι οι άνθρωποι τη δυνατότητα να τραγουδήσουν ή είναι προνόμιο κάποιων προικισμένων που γεννήθηκαν με κάποιου είδους “χάρισμα”; Ποια η σημασία της συνύπαρξης του ατόμου σε μία ομάδα;

«Για δύο ώρες την εβδομάδα συναντιόμαστε στον φιλόξενο χώρο του τεχνοχώρου Omikron3 ArtSpace στο Μεταξουργείο και προσπαθούμε να γνωρίσουμε τη φωνή ως παράγωγο του σώματος μέσα από την μαγεία του θεάτρου.  Συντονιζόμαστε με τους γύρω μας και με τον ίδιο μας τον εαυτό προσπαθώντας να βρούμε το ζυμάρι, το πρωταρχικό μας υλικό, την ελεύθερη φωνή και την έκφρασή της με οδηγό το θεατρικό τραγούδι».


Advertisement

 

Περιεχόμενο μαθήματος

 

Α. Προετοιμασία:

 

ασκήσεις αναπνοής, τοποθέτηση, εξάσκηση της φωνής προκειμένου οι συμμετέχοντες να αντεπεξέλθουν στις απαιτήσεις της από σκηνής εκτέλεσης τραγουδιών.

Εξοικείωση με την παρτιτούρα, στοιχειώδες ρυθμικό και μελωδικό σολφέζ, ρυθμολογία.Βελτίωση της μουσικής αντίληψης και του ελέγχου της φωνής.

Εκμάθηση τραγουδιών από το θέατρο και διαμόρφωση ενός κύκλουτραγουδιών που θα βασίζεται στις ανάγκες των μαθητών.

Αναφορά στο ρόλο και τη λειτουργία των τραγουδιών στις παραστάσεις, ιστορική αναδρομή, ενημέρωση για τις σύγχρονες τάσεις.

Πρακτική διερεύνηση της ερμηνείας κάθε τραγουδιού, τόσο σε σχέση με τις τεχνικές απαιτήσεις του όσο και με τη σκηνική του λειτουργία.

 

Β. Απόψε αυτοσχεδιάζουμε

 

Ο αυτοσχεδιασμός είναι η αρχή για όλες τις τέχνες. Ο ηθοποιός αυτοσχεδιάζει, ο μουσικός αυτοσχεδιάζει… Εμείς αυτοσχεδιάζουμε;

Το θέατρο είναι σύνθεση τεχνών, μια πολύπλευρη και πολυσύνθετη τέχνη, που περιέχει κίνηση, μέτρο, λόγο, μουσική και κείμενο.

Μέσα από ομαδικούς μουσικούς& θεατρικούς αυτοσχεδιασμούς, ο μαθητής, θα έχει την ευκαιρία να αναπτύξει την φαντασία του, να γνωρίσει και να γυμνάσει το φωνητικό του όργανο σε ένα σύνολο που τα μέλη του δρουν μέσα σε μια συνθήκη σε συνάρτηση με τον θεατρικό χώρο και χρόνο.


Advertisement

Το εργαστήριο απευθύνεται σε επαγγελματίες και ερασιτέχνες ηθοποιούς, σπουδαστές δραματικών σχολών και Ωδείων όλων των ηλικιών και γενικότερα σε όλους όσους θέλουν να βελτιώσουν την μουσική τους έκφραση στο θέατρο. Προηγούμενη μουσική η θεατρική εμπειρία δεν είναι απαραίτητη.

Απαραίτητα: Άνετα ρούχα, τετράδιο, στρώμα γυμναστικής, μπουκαλάκι παγούρι για νερό, μηχάνημα ηχογράφησης ή κινητό, συνέπεια, διάθεση συνεργασίας και ομαδικότητας.

Στον χώρο του μαθήματος δεν θα φοράμε παπούτσια, οπότε οι συμμετέχοντες ας έχουν μαζί τους ένα δεύτερο ζευγάρι κάλτσες.

 

Πληροφορίες

 

Τιμή: 60 ευρώ/μήνας ή 150 ευρώ/τρίμηνο

Κάθε Σάββατο 16:00 με 18:00

Έναρξη 11 Νοεμβρίου

Πληροφορίες:2130882955

Οmikron3 Artspace Μυλλέρου 17, Μεταξουργείο, Πλατεία Αυδή | Οδηγίες πρόσβασης μέσω Google map

Ανδρέας Κατερινόπουλος

 

Σπούδασε πιάνο, Ανώτερα Θεωρητικά, ενορχήστρωση, σύγχρονο τραγούδι (είναι Πτυχιούχος Πιάνου & Ανώτερων Θεωρητικών), και θέατρο στην σχολή θεάτρου “Το Θέατρο των Αλλαγών” στην Αθήνα. Από το 2009 διδάσκει πιάνο σε Ωδεία και μουσικές σχολές και θεατρικό τραγούδι σε εργαστήρια και studio υποκριτικής.


Advertisement

Έργα του έχουν παρουσιαστεί σε διάφορους συναυλιακούς χώρους (Ίδρυμα ΜΙχάλης Κακογιάννης, Θέατρο Απόλλων Πάτρας, SixDogsκλπ) ενώ εργάζεται ενεργά στην μουσική σκηνή και στο θέατρο ως συνθέτης, πιανίστας και ηθοποιός.

Έχει συνεργαστεί με μια πλειάδα καλλιτεχνών και οργανισμών από τον χώρο του θεάτρου και της μουσικής όπως τα Μουσικά Σύνολα της ΕΡΤ,τον σκηνοθέτη Β. Νικολαΐδη, την στιχουργό Λίνα Δημοπούλου, το ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου, το FaustTheater  κ.α. Διατηρώντας μια άσβεστη αγάπη για την φωνή και το τραγούδι έχει παρακολουθήσει σεμινάρια πάνω στην μέθοδο Alexander, καθώς επίσης σεμινάρια για το παραδοσιακό και λαϊκό τραγούδι (Ενδεικτικά: Η προφορικότητα του Ρεμπέτικου με τον Στάθη Gauntlett TMΣ Πανεπιστημίου Ιωαννίνων).

Τα τελευταία 10 χρόνια ως ηθοποιός ήρθε σε επαφή με τις μεθόδους Stanislavski, Meisner και Meyerhold μέσα από Σεμινάρια και Workshops που πραγματοποιήθηκαν σε διάφορα θέατρα και Οργανισμούς τόσο στην Ελλάδα όσο και στο Εξωτερικό (ενδεικτικά:King’s College UK, ΕΚΠΑ Aθηνών ΤΘΣ, Shakespeare Institute, UniversityofLeeds, Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης κλπ).

 


Advertisement


Advertisement

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 

Advertisement

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
Περιφερειακοί Αγώνες Ρυθμικής Γυμναστικής στην Πάτρα το Σάββατο 2 και την Κυριακή 3 Μαρτίου

Περιφερειακοί Αγώνες Ρυθμικής Γυμναστικής στην Πάτρα το Σάββατο 2 και την Κυριακή 3 Μαρτίου

ΕΓΟ και ΑΕΣΓΔΕ σε συνεργασία με τον Δήμο Πάτρας διοργανώνουν το Σάββατο 2 Μαρτίου από 10.00 έως 21.00 και την ...
Ρόζα Λούξεμπουργκ: Επαναστάτρια Βοτανολόγος Φυσιολάτρης

Ρόζα Λούξεμπουργκ, Επαναστάτρια Βοτανολόγος Φυσιολάτρης – Εκδήλωση στο Πολιτιστικό Κέντρο Μελίνα Μερκούρη

Το Ελληνικό Δίκτυο  Φίλοι της Φύσης πραγματοποιεί την εκδήλωση με θέμα «Ρόζα Λούξεμπουργκ: Επαναστάτρια Βοτανολόγος Φυσιολάτρης» την Τετάρτη 6 Μαρτίου στις ...
Πάτρα: «Στου Κόντου για Ειδώματα» Πέμπτη 29/2

Πάτρα: «Στου Κόντου για Ειδώματα» Πέμπτη 29/2

Λόγω πρόβλεψης κακών καιρικών συνθηκών αναβάλλεται η προγραμματισμένη για την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου και ώρα 19.00 στον Έσπερο εκδήλωση του ...
ΕλΕΔΑ: Το νέο σχέδιο νόμου για τον ποινικό κώδικα ενέχει σοβαρούς κινδύνους για θεμελιώδη δικαιώματα

ΕλΕΔΑ: Το νέο σχέδιο νόμου για τον ποινικό κώδικα ενέχει σοβαρούς κινδύνους για θεμελιώδη δικαιώματα

Η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕλΕΔΑ), μετά από πρόσκληση της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής, κατέθεσε Γραπτό Υπόμνημα ...

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 13767 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

Back to Top