Τέταρτο

208 Προβολές

Εργατικό ατύχημα στην Πάτρα: Ανύπαρκτα τα μέτρα ασφαλείας καταγγέλλει το Συνδικάτο Οικοδόμων ΠάτραςΤην Τρίτη 31 Μαρτίου στην περιοχή του Πανεπιστημίου Πατρών στο Ρίο, οικοδόμος βρέθηκε στο κενό από τον 4ο όροφο όπου εργάζονταν με αποτέλεσμα να τραυματιστεί βαριά και να μεταφερθεί με πολλαπλά τραύματα στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο στο Ρίο, δίνοντας μάχη για να κρατηθεί στη ζωή στη μονάδα εντατικής θεραπείας. Το Συνδικάτο Οικοδόμων Πάτρας, βρέθηκε στον χώρο του ατυχήματος όπου και διαπίστωσε την παντελή απουσία μέτρων ασφάλειας. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Συνδικάτου το έργο το έχει αναλάβει η εταιρεία «ΤΟΜΗ» του ομίλου «ΕΛΛΑΚΤΩΡ».

Η ανακοίνωση του Συνδικάτου:

Την Τρίτη 31-03-2020 και ώρα 13:00, στην περιοχή του Πανεπιστημίου Πατρών στο Ρίο, συνάδελφος οικοδόμος βρέθηκε στο κενό από τον 4ο όροφο όπου εργάζονταν, εξαιτίας ανύπαρκτων μέτρων ασφαλείας, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί βαριά. Το έργο το έχει αναλάβει η εταιρεία «ΤΟΜΗ» του ομίλου «ΕΛΛΑΚΤΩΡ».

Ο S. Y. 46 ετών μετεφέρθη με πολλαπλά τραύματα στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο στο Ρίο, δίνοντας μάχη για να κρατηθεί στη ζωή στη μονάδα εντατικής θεραπείας, οι επόμενες 48 ώρες θεωρούνται κρίσιμες για την ζωή του.

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Πάτρας, βρέθηκε στον χώρο του ατυχήματος όπου και διαπίστωσε την παντελή απουσία μέτρων ασφάλειας, καθώς και το γεγονός ότι  πολλά συνέργεια διαφορετικών ειδικοτήτων εργάζονται μαζί σε περιορισμένο χώρο, με κίνδυνο οι εργαζόμενοι να πέσουν θύματα της ιογενούς λοίμωξης του νέου κορωνοϊού Covid- 19.

Οι εργαζόμενοι πέρα από τις μειώσεις των μισθών, την αναστολή των εργασιακών τους δικαιωμάτων, την έλλειψη στοιχειωδών μέσων προστασίας της υγιεινής και της ασφάλειας τους, έχουν να αντιμετωπίσουν και τον κίνδυνο της ιογενούς μόλυνσης.

Η προσπάθεια της κυβέρνησης να αναστείλει την συνδικαλιστική δράση προκειμένου να εφαρμοστούν με ευκολία οι αντεργατικές της μεθοδεύσεις των εργοδοτών, βάζοντας κι ίδια πλάτη νομοθετώντας εις βάρος των εργαζομένων δεν θα περάσει, το συνδικαλιστικό κίνημα και οι εργαζόμενοι θα βρεθούν απέναντι σε όλους αυτούς.

Η συνδικαλιστική δράση και τα δικαιώματα των εργαζομένων δεν μπαίνουν σε καραντίνα, απαιτούμε να πάρουν πίσω τώρα όλες τις ρυθμίσεις που έχουν γίνει εις βάρος των ωραρίων εργασίας και της αμοιβής των εργαζόμενων και να κριθούν ως παράνομες όλες οι απολύσεις που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα, με την ανοχή των εργατοπατέρων που θεωρούν ότι ο ιός «δεν έχει ταξικά χαρακτηριστικά» και την σύμφωνη γνώμη  κυβέρνησης και εργοδοτών.

Το υπουργείο εργασίας και ιδιαίτερα ο υπουργός εργασίας κος Γιάννης Βρούτσης προσωπικά, έχει τεράστια ευθύνη, τόσο για τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου που λειτουργούν εις βάρος των εργαζομένων, όσο και για την απαράδεκτη κατάσταση στους χώρους δουλείας, διότι η ελλιπής επάνδρωση των επιθεωρήσεων εργασίας  και των διευθύνσεων Υγιεινής και Ασφάλειας, επιτρέπουν στους εργοδότες να αυθαιρετούν εγκληματικά εις βάρος της Υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων.

Καλούμε τους συνάδελφους οικοδόμους να επαγρυπνούν για την ασφάλεια τους και την προάσπιση των δικαιωμάτων τους κάθε στιγμή, γνωρίζοντας ότι οι αγώνες είναι μπροστά, η καραντίνα στα δικαιώματα μας δεν θα έχει καμία τύχη.


 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 
 
 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 5198 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Back to Top