tetartopress

Εργατικό Κέντρο Πάτρας: Απεργία Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου


Ανακοίνωση κάλεσμα από το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πάτρας για συμμετοχή στην απεργία και συγκέντρωση την Πέμπτη στις 10:30 στο Εργατικό Κέντρο ενάντια στο νέο αντεργατικό νομοσχέδιο. Αναλυτικά το κάλεσμα:

 

Όλες και όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση στις 10:30πμ στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας

 

Συναγερμός! Είναι ώρα μάχης και αγώνα παντού για να μην περάσει το νέο αντεργατικό – έκτρωμα της κυβέρνησης της ΝΔ που καταργεί το 5νθήμερο και το 8ωρο, που δίνει το δικαίωμα στους εργοδότες να ξεζουμίζουν τους εργαζόμενους για 13 ώρες την ημέρα, 78 ώρες την εβδομάδα. Αίσχος.

Πρόκειται για κτηνωδία: Την ώρα που ο λαός μας στη Θεσσαλία μετρά ακόμα νεκρούς και αγνοούμενους θαμμένους στη λάσπη, ενώ η περιοχή είναι μια υγειονομική βόμβα και η φτώχεια θερίζει τους κατοίκους της αναδεικνύοντας για άλλη μια φορά τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης και του κρατικού μηχανισμού η κυβέρνηση καταθέτει στη βουλή προς ψήφιση το νέο αντεργατικό τερατούργημα. Αποδεικνύεται για ακόμη μια φορά ότι απόλυτη προτεραιότητα αυτής της κυβέρνησης όπως και κάθε αστικής κυβέρνησης είναι η υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.

 

Μας θέλουν «ευέλικτους» σκλάβους, ποινικοποιούν τη συνδικαλιστική μας δράση.

 

Το νομοσχέδιο προβλέπει νέες συμβάσεις ευέλικτης απασχόλησης, ελαχίστων-μηδενικών ωρών και τρισάθλιων όρων, ότι θα ενημερωνόμαστε 24ωρες πριν, όποτε ο εργοδότης μας έχει ανάγκη που στη πράξη σημαίνει ότι δε θα έχουμε σταθερό μισθό, αποδοχές αδείας, επιδομάτων, δε θα έχουμε κανένα οικογενειακό προγραμματισμό. Στοχεύει στην κατάργηση της πενθήμερης εργασίας όχι μόνο σε επιχειρήσεις συνεχούς παραγωγής καθώς ανοίγει τις πόρτες και σε όσες επιχειρήσεις μπορούν να λειτουργούν 6 και 7 ημέρες την εβδομάδα με το σύστημα των βαρδιών.

Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση με άρθρο στο νέο νομοσχέδιο ποινικοποιεί το δικαίωμα της διεκδίκησης και της συνδικαλιστικής δράσης με στόχο να μπουν οι αγώνες στο γύψο. Απειλεί και τρομοκρατεί νομοθετώντας βαρύτατο πρόστιμο και ποινές φυλάκισης, σε όσους αγωνίζονται και σηκώνουν κεφάλι απέναντι στους απεργοσπαστικούς μηχανισμούς και τη καταστολή που από κοινού στήνουν στους χώρους δουλειάς το κράτος και η εργοδοσία.

Η κυβέρνηση και οι επιχειρηματικοί όμιλοι είναι πολύ γελασμένοι αν νομίζουν ότι θα περάσει το νέο τους έγκλημα. Καμιά εμπιστοσύνη στη συμβιβασμένη ηγεσία της ΓΣΕΕ που δεν έχει βγάλει άχνα για όλα αυτά.

Η εργατική τάξη της χώρας μας, τα συνδικάτα, όλος ο λαός δεν πρόκειται να μείνει με σταυρωμένα τα χέρια. Μαζί με το καθήκον της οργάνωσης της αλληλεγγύης στους πληγέντες στη Θεσσαλία θα οργανωθεί η αντίσταση και ο απεργιακός ξεσηκωμός ενάντια στη σύγχρονη σκλαβιά.

Την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου απεργούμε μαζικά. Περιφρουρούμε την Απεργία μας, οργανώνουμε απεργιακές επιτροπές σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς. Δίνουμε απάντηση σε κυβέρνηση και εργοδότες που μας θέλουν σκλάβους.

Την Πέμπτη 21 Σεπτέμβρη να μην ακουστεί σφυριά στα γιαπιά, να μην καπνίσει καμινάδα στα εργοστάσια, οι καταπέλτες των πλοίων να μείνουν κλειστοί, καμία και κανείς να μην πάει για δουλειά. Αυτή είναι η δύναμή μας, το δικό μας όπλο! Ο κοινός οργανωμένος αγώνας των εργαζομένων μέσα από τα συνδικάτα τους.

 

Την Πέμπτη 21 Σεπτέμβρη απεργούμε:  

 

Για να μην περάσει το νέο αντεργατικό τερατούργημα της κυβέρνησης .
Για να φέρουμε στο προσκήνιο την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών με σταθερή και μόνιμη εργασία, με συλλογικές συμβάσεις εργασίας που να προβλέπουν αυξήσεις στους μισθούς και στα μεροκάματα με σύγχρονα δικαιώματα.
Για να μειωθεί ο εργάσιμος χρόνος, για 7ωρο-5νθημερο-35ωρο με κατάργηση των συμβάσεων ομηρίας.
Για την προστασία και τη διεύρυνση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών των εργαζομένων.
Για την προστασία του λαϊκού εισοδήματος από τα χαράτσια και την ακρίβεια, για την προστασία της κατοικίας του λαού από τους πλειστηριασμούς.
Για να παρθούν τώρα μέτρα επιβίωσης και προστασίας της ανθρώπινης ζωής, των πλημμυροπαθών της Θεσσαλίας.
Για να μην ξεχαστεί αυτό το νέο έγκλημα που ήδη μετρά 17 δολοφονημένους και άγνωστο αριθμό αγνοουμένων. Ε.Ε.– κυβέρνηση –δήμαρχοι – περιφερειάρχες – επιχειρηματικοί όμιλοι, έχουν τη μοναδική ευθύνη.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους της Πάτρας, όλα τα συνδικάτα, τις επιτροπές αγώνα να πάρουν τώρα αποφάσεις απεργίας ενάντια στο νομοσχέδιο που περνάει αλυσίδες στη ζωή μας. Να προχωρήσουν άμεσα με κάθε μέσο και τρόπο στην οργάνωση της Απεργίας, στην πλατιά συζήτηση με όλους τους συναδέλφους μας σε κάθε χώρο δουλειάς, εργοστάσιο και επιχείρηση μέσα από συσκέψεις, περιοδείες και Γενικές Συνελεύσεις.

Καμία ανοχή στην εγκληματική τους πολιτική. Ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας.
Ξεσηκωμός. Όλες και όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση,

Πέμπτη 21 Σεπτέμβρη, στις 10:30πμ στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας

 
 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
"Οι αντίπαλοι" του Λούκα Γκουαντανίνο - Πομπώδης, αυτάρεσκη απεικόνιση ενός αμοραλιστικού κόσμου

“Οι αντίπαλοι” του Λούκα Γκουαντανίνο – Πομπώδης, αυτάρεσκη απεικόνιση ενός αμοραλιστικού κόσμου

"Οι αντίπαλοι" ("Challengers"). Σκηνοθεσία: Λούκα Γκουαντανίνο. Πρωταγωνιστούν: Ζεντάγια, Τζος Ο' Κόνορ, Μάικ Φάιστ. ΗΠΑ, 2024. "Σ' αγαπώ", λέει ο Αρτ ...
«Τρεις αριστεροί αντίχειρες» της Αγνής Παπαδέλη Ρωσσέτου

«Τρεις αριστεροί αντίχειρες» στο Μ54

Η παράσταση «Τρεις αριστεροί αντίχειρες» της Αγνής Παπαδέλη Ρωσσέτου παρουσιάζεται 20-22 & 26-30 Ιουνίου 2024 στο Μ54 στην Αθήνα. Το ...
«Μέντιουμ» της Χριστίνας Ιωακειμίδη - Μια ταινία που βλέπεται με την καρδιά

«Μέντιουμ» της Χριστίνας Ιωακειμίδη – Μια ταινία που βλέπεται με την καρδιά

"Μέντιουμ". Σκηνοθεσία: Χριστίνα Ιωακειμίδη. Πρωταγωνιστούν: Αγγελική Μπεβεράτου, Νικολάκης Ζεγκίνογλου, Μάρθα Φριντζήλα. Ελλάδα, 2023. Η Ελευθερία είναι 16 χρονών, είναι το ...
Η “Απολυμένη” του Αντώνη Τσιπιανίτη Αθερινού

«Απολυμένη» στο θέατρο Act στην Πάτρα

Η Duke Productions παρουσιάζει στο θέατρο act στην Πάτρα, την Πέμπτη 6 Ιουνίου στις 21.15, το έργο του Αντώνη  Τσιπιανίτη ...

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 13944 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Back to Top