Τέταρτο

613 Προβολές

Ετυμηγορία: «Ελεύθεροι να πυροβολείτε όποιον ελεύθερα ονειρευτεί…»

grigoropoulosΈστειψαν αγχωμένοι τα άρρωστα μυαλά τους, έκοψαν τις λερωμένες παρανυχίδες τους για να βρούνε με ποιο τρόπο θα ελευθερώσουν το πιόνι που το σύστημα εκτρέφει.

Έβαλαν δικαστές να ανακατέψουν ποινικούς κώδικες, αναποδογύρισαν με μανία τα σακάκια τους μέχρι να ξεκολλήσει και το τελευταίο παράσημό τους, ώσπου φάνηκαν όλα τα πίσω σαπισμένα δόντια τους κι εκείνη η χαώδης τρύπα από την οποία ξεκινούν οι λέξεις:

«ελαφρυντικό πρότερου σύννομου βίου»

Δεν είχε ξανασκοτώσει στο παρελθόν, δεν ξαναφόβισε στο παρελθόν, δεν ξανά έδειρε στο παρελθόν, δεν ξανά έβρισε στο παρελθόν δεκαπεντάχρονα που απείλησαν με τενεκεδάκια το περιπολικό.

Χάρισαν την ελευθερία σε έναν αμετάπειστο δολοφόνο ενός δεκαπεντάχρονου παιδιού και αποφάσισαν ότι οι ενήλικες αυτού του κόσμου μπορούν πια, άφοβα, να τιμωρούν όλα εκείνα τα «κωλόπαιδα» της πλατείας, της γειτονιάς, της πολυκατοικίας, που δε κάθονται σε ησυχία πρωί βράδυ.

Του αναγνώρισαν την αδιάλλακτη στάση ενός ψωροπερήφανου ενήλικα που έφερε στα μπράτσα του τα παράσημα της αστυνόμευσης: ότι δεν ζήτησε ποτέ συγγνώμη από έναν δεκαπεντάχρονο.

Συμφώνησαν πως τα «όργανα της τάξεως» μπορούν να κάνουν κατάχρηση της εξουσίας τους και να πυροβολούν στο ψαχνό δεκαπεντάχρονα μυαλά που τόλμησαν να ονειρεύονται μπροστά από αστυνομικές κλούβες χωρίς φόβο, ελπίζοντας σε έναν κόσμο πιο όμορφο, χωρίς κλέφτες και χωρίς αστυνόμους.

Στην ψύχρα, συναίνεσαν πως οι πύρινες εφηβείες μικρών «ανταρτών» στην πόλη θα καταλήγουν σε εν θερμώ δολοφονίες, τώρα, πριν να μεταμορφωθούν σε αναρχικούς και «μπαχαλάκηδες», και πως θα διδάσκονται στα αστυνομικά τμήματα της χώρας για συμμόρφωση και στα ορκωτά εφετεία για γνώση.

Σκέφτηκαν πως όταν θα έκλεινε τα 11 χρόνια στο χώμα ο Αλέξης θα φύτρωνε ένας άλλος, πιο ειδικός ειδικός φρουρός, κάποιος που όσα χρόνια κι αν περάσουν θα εξακολουθεί να μην μετανιώνει.

Πήραν μία ανάσα και υπογράψανε, ότι τα «κωλόπαιδα» που αράζουν «τέτοια ώρα» στα Εξάρχεια πρέπει να τα σκοτώνεις ακριβώς πριν να προλάβει να εκκολαφθεί η βόλτα σε επικίνδυνη συνήθεια.


 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 
 
 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 16 Άρθρα

Πιστεύω εις τις λέξεις, «μανούλες» στην παντοκρατορία των αισθήσεων, που ποιητές ουρανού και γης, ορατοί και μη, υποτάχθηκαν. Τα μεσημέρια κάνω φούσκες με σχολιαρόπαιδα. Μεγάλωσα σε χωριό. Πιστεύω στο μάτην. Ήρθα στην πόλη για να δω πως γράφουμε ο ένας τον άλλο και στην καλύτερη, να με αρπάξει από το χέρι, το χέρι κάποιου βιβλιοπώλη που θα τακτοποιεί την φρέσκια βιτρίνα του. | [email protected]

RELATED ARTICLES

Back to Top