tetartopress

Έβρος: Κέντρο Υποδοχής επισκεπτών για τον Πελαργό στο παλιό Δημοτικό Σχολείο του Πόρου


Οι Πελαργοί εδώ και μήνες βρίσκονται στην Αφρική και διαχειμάζουν. Από το Φεβρουάριο θα ξεκινήσουν να επιστρέφουν για να γεννήσουν στην Ελλάδα και πολλές άλλες Ευρωπαϊκές χώρες. Στον Πόρο βρίσκουν ένα από τα πιο φιλόξενα μέρη: Το μοναδικό Ευρωπαϊκό Χωριό Πελαργών που έχουμε στη χώρα. Στον Πόρο ενώνουν τις δυνάμεις τους ο Φορέας Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Δέλτα Έβρου και Σαμοθράκης, η Ευρωπαϊκή οργάνωση Euronatur, ο Δήμος Αλεξανδρούπολης (Δημοτική Ενότητα Φερών) και οι κάτοικοι του χωριού για να προστατέψουν τους Πελαργούς και να τους βοηθήσουν κάθε χρόνο να κάνουν τις οικογένειές τους με ασφάλεια.

Από το 2016 που ανακηρύχθηκε ο Πόρος Ευρωπαϊκό Χωριό Πελαργών, έχουν γίνει αρκετές δράσεις στην ευρύτερη περιοχή. Με σκοπό την ευαισθητοποίηση των πολιτών έγιναν δράσεις και παρεμβάσεις στο παλιό Δημοτικό Σχολείο του χωριού, ώστε ο χώρος να λειτουργήσει ως Κέντρο Υποδοχής Επισκεπτών. Μία αίθουσα του σχολείου εξοπλίστηκε με πληροφοριακά μπάνερ, μαγνητικά παζλ, εκπαιδευτικά παιχνίδια και άλλες εκπλήξεις για τους μικρούς φίλους των πελαργών και όχι μόνο.

Όταν ο καιρός το επιτρέπει ο εξωτερικός χώρος του Σχολείου διαμορφώθηκε έτσι ώστε οι μικροί αλλά και οι “μεγάλοι” επισκέπτες να έχουν την δυνατότητα να συμμετέχουν σε επιδαπέδια παιχνίδια, να ενημερώνονται, να συζητούν και να ξεκουράζονται στο μικρό θεατράκι που κατασκευάστηκαν με μεράκι.

Και όλα αυτά υπό την επίβλεψη των όμορφων πουλιών που θα τους παρακολουθούν από τις φωλιές τους, που βρίσκονται περιμετρικά από τον προαύλιο χώρο του Σχολείου.

Ένα θαυμάσιο μέρος που πρέπει να προστεθεί στους προορισμούς σας. Όταν οι συνθήκες θα είναι ευνοϊκές.

 
 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
Ένας νεοτερικός Άμλετ σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη

Ένας νεοτερικός Άμλετ σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη

«Το πνεύμα του πατέρα μου με πανοπλία! Κάτι δεν πάει καλά! ...Ας είχε έρθει η νύχτα! Όμως, ψυχή μου, ησύχασε ...
«Άμλετ» στο Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας

«Άμλετ» στο Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας

Τον «Άμλετ», το κορυφαίο έργο του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη υποδέχεται στις 9.30 τη Δευτέρα 15 Ιουλίου στο ...
«Βασιλιάδες του κόσμου» της Λάουρα Μόρα - Απόκοσμη, συναρπαστική απεικόνιση του κοινωνικού πλαισίου της Κολομβίας

«Βασιλιάδες του κόσμου» της Λάουρα Μόρα – Απόκοσμη, συναρπαστική απεικόνιση του κοινωνικού πλαισίου της Κολομβίας

"Βασιλιάδες του κόσμου" ("Los reyes del mundo" / "Kings of the world"). Σκηνοθεσία: Λάουρα Μόρα. Πρωταγωνιστούν: Κάρλος Αντρές Καστανέδα, Ντάβιντσον Αντρές Φλόρες, ...
«Λυκόφως» του Γκιόργκι Φεχέρ - Ένα ξεχασμένο αριστούργημα υπαρξιακού τρόμου

«Λυκόφως» του Γκιόργκι Φεχέρ – Ένα ξεχασμένο αριστούργημα υπαρξιακού τρόμου

"Λυκόφως" ("Szürkület" / "Twilight"). Σκηνοθεσία Γκιόργκι Φεχέρ. Πρωταγωνιστούν Πέτερ Χάουμαν, Γιάνος Ντέρζι. Ουγγαρία, 1990. (Διαθέσιμη στο cinobo). "Κύριε... αυτό που ...

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 13964 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Back to Top