tetartopress

Εξόρμηση του ΕΟΣ Πάτρας στα φαράγγια της Δυτικής Κρήτης


Από Πέμπτη 4 Αυγούστου μέχρι Παρασκευή 12 Αυγούστου ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Πάτρας (ΕΟΣ Πατρών) θα πραγματοποιήσει εκδρομή στα πανέμορφα φαράγγια (Ίμπρο, Αράδαινα, Κουρταλιώτικο, Σαμαριά) και τις παραλίες (Μάρμαρα, Γλυκά Νερά-Σφακιά, Πρέβελη με το Φοινικόδασος, Αγία Ρούμελη) της Δυτικής Κρήτης.

Θα πραγματοποιηθεί επίσης, νυκτερινή ανάβαση με φεγγάρι από το καταφύγιο Τουμπωτός Πρίνος στον Ψηλορείτη, κορυφή Τίμιος Σταυρός 2456μ.  Θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη σε αρχαιολογικούς και άλλους αξιόλογους χώρους (Ελεύθερνα, Νεκρόπολη της Ορθής Πέτρας, τις Μαργαρίτες, την Κνωσό, το Αρχαιολογικό Μουσείο, το μνημείο του Καζανζτάκη).

Πληροφορίες

Οι μετακινήσεις θα γίνουν με ΚΤΕΛ (Πάτρα – Χανιά και Ηράκλειο – Πάτρα). Στην Κρήτη με ΚΤΕΛ και με τουριστικά λεωφορεία.

Οι διανυκτερεύσεις θα γίνουν σε σκηνές, οι οποίες δεν θα μεταφέρονται συνεχώς. Μία διανυκτέρευση σε παραλία (χωρίς σκηνή) και οι υπόλοιπες 6 στο κάμπινγκ Elizampeth.

Υπεύθυνοι εξόρμησης: Στάθης Καγγελάρης, Μανώλης Στεφανάκης

Θα υπάρξει και συγκέντρωση με τους ενδιαφερόμενους για περισσότερες πληροφορίες.

Δηλώσεις συμμετοχής ως τη Παρασκευή στα γραφεία του ΕΟΣ ανοικτά Τρίτη έως Παρασκευή και ώρες 20.30-22.00, Παντανάσσης 29 | Οδηγίες πρόσβασης μέσω Google map | τηλ. 2610273912

Κόστος συμμετοχής περίπου 420 ευρώ ανάλογα τον αριθμό των συμμετεχόντων.

Καλύπτει όλες τις μετακινήσεις, τη διανυκτέρευση στο κάμπινγκ, το καταφύγιο και την είσοδο στους αρχαιολογικούς χώρους, στην Κνωσό με ξενάγηση.

Προκαταβολή 200 ευρώ μέχρι 1/7. Εξόφληση μέχρι 13/7

Οι συντονιστές της ανάβασης μπορούν να τροποποιήσουν το πρόγραμμα αν συντρέξουν λόγοι καιρικών συνθηκών και λόγοι ασφάλειας της ομάδας.


Αναλυτικά το πρόγραμμα:

1η ημέρα

16.00 Αναχώρηση από Πάτρα με λεωφορείο του ΚΤΕΛ για Χανιά.

2η ημέρα

06.00 Άφιξη στο λιμάνι της Σούδας και στη συνέχεια στο ΚΤΕΛ Χανίων, απ’ όπου θα γίνει αναχώρηση για Ίμπρο για τη διάσχιση του ομώνυμου φαραγγιού (διάρκεια 2 ώρες). Μεταφορά με αγροτικά στη Χώρα Σφακιών για μπάνιο και φαγητό. Στη συνέχεια ώρα 15.00 αναχώρηση για το ερημωμένο χωριό Αράδαινα απ’ όπου θα ξεκινήσει η κατάβαση του ομώνυμου φαραγγιού (3.30 ώρες) μέχρι την παραλία Μάρμαρα όπου θα γίνει διανυχτέρευση.

3η ημέρα

07.00 Πεζοπορία στο τμήμα του Ε4 από Μάρμαρα έως τη Χώρα Σφακίων (Περνώντας από τους οικισμούς Λύκο, Φοίνικα και το πανέμορφο Λουτρό καθώς και την παραλία Γλυκά Νερά). Αναχώρηση με λεωφορείο στις 18.00 από Σφακιά
(με ενδιάμεση στάση στην Ίμπρο για φαγητό) για Ρέθυμνο και τακτοποίηση στο κάμπιγκ Elizampeth.

4η ημέρα

08.30 Αναχώρηση για τη διάσχιση του Κουρταλιώτικου Φαραγγιού, η διάσχιση θα είναι διαρκώς μέσα στο νερό.
(Απαραίτητα πρόχειρα παπούτσια), και κατάληξη στην παραλία Πρέβελη (με φοινικόδασος).

16.00 Μεταφορά με λεωφορείο στο χωριό Μύρθιο (με υπέροχη θέα στον όρμο του Πλακιά) για φαγητό και επιστροφή στο Ρέθυμνο.

5η ημέρα

08.00 Αναχώρηση από Ρέθυμνο για Ι.Μ. Αρκαδίου, περιήγηση και στη συνέχεια πεζοπορία από το μοναστήρι μέχρι την Αρχαία Ελεύθερνα (δύο ώρες). Επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο, στην Νεκρόπολη της Ορθής Πέτρας, τις δεξαμενές.

Περίπου στις 15.00 αναχώρηση από την Ελεύθερνα για Μαργαρίτες, (γνωστός οικισμός για τα κεραμικά που πλάθει από αρχαιοτάτων χρόνων), φαγητό σε παραδοσιακή ταβέρνα και επιστροφή για Ρέθυμνο.

6η ημέρα

06.00 Αναχώρηση για φαράγγι Σαμαριάς. Μετά το πέρασμα του φάραγγα (πέντε ώρες) όπως το λένε οι ντόπιοι κατάληξη στην Αγία Ρουμέλη για μπάνιο και φαγητό.

17.00 Επιστροφή με καράβι στη Χώρα Σφακίων και αναχώρηση για Ρέθυμνο.

7η ημέρα

Πρωινό ελεύθερο για μπάνιο στο κάμπινγκ και στις 14.00 αναχώρηση για το χωριό Κουρούτες, απ’ όπου με αγροτικό θα γίνει προώθηση στο καταφύγιο του Ψηλορείτη ¨Τουμπωτός Πρίνος¨ (1400 m). (Το καταφύγιο προσφέρει φαγητό).

02.30 το πρωί ανάβαση, με φεγγάρι, για την κορυφή Τίμιος Σταυρός (2.456m) του Ψηλορείτη.

Άφιξη περίπου 5.30 για την όμορφη θέα της ανατολής προς το Κρητικό και Λιβυκό πέλαγος. Επιστροφή στο καταφύγιο και στη συνέχεια στο Ρέθυμνο.

8η ημέρα

Ημέρα ξεκούρασης, μπάνιου και το βράδυ βόλτα στο Ρέθυμνο

9η ημέρα

08.00 Αναχώρηση για ΚΤΕΛ Ηρακλείου, και επίσκεψη στην Κνωσό, το Αρχαιολογικό Μουσείο και θα γνωριμία με την πόλη του Ηρακλείου.

16.00 Παράδοση αποσκευών στο λεωφορείο για την Πάτρα, και ελεύθερος χρόνος (Προαιρετική επίσκεψη στον τάφο του Καζαντζάκη)

20.00 Επιβίβαση επιβιβαστούμε στο καράβι.

Άφιξη στον Πειραιά στις 06.30 και στην Πάτρα 10.00 πρωί του Σαββάτου.


 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
«Λαχτάρα για κεράσια» - Μιούζικαλ για δύο στο Τρένο στο Ρουφ

«Λαχτάρα για κεράσια» – Μιούζικαλ για δύο στο Τρένο στο Ρουφ

Η Τατιάνα Λύγαρη γιορτάζει φέτος τα 25 χρόνια της καλλιτεχνικής πορείας της Αμαξοστοιχίας – Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ με ...
«Έχει φως η σκιά;» σε σκηνοθεσία της Αλεξάνδρας Καζάζου στο θέατρο Θησείον

«Έχει φως η σκιά;» σε σκηνοθεσία της Αλεξάνδρας Καζάζου στο θέατρο Θησείον

«Έχει φως η σκιά; » είναι θεατρική παράσταση της Transatlantic Group -βασισμένη στο έργο του Αlbert Camus «Ο Ξένος»- σε ...
«100 χρόνια Μνήμης από την Μικρασιατική καταστροφή» - Έκθεση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών

«100 χρόνια Μνήμης από την Μικρασιατική καταστροφή» – Έκθεση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών

Η επετειακή έκθεση «100 χρόνια Μνήμης από τη Μικρασιατική καταστροφή. Πρόσφυγες-Δημιουργοί», που διοργανώνει η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αχαΐας, είναι αφιερωμένη στους ...
"Out of Spring" by arisandmartha στο Βιομηχανικό Πάρκο ΠΛΥΦΑ

“Out of Spring” by arisandmartha στο Βιομηχανικό Πάρκο ΠΛΥΦΑ

"Out of Spring" είναι η νέα παραγωγή των  arisandmartha που θα παρουσιαστεί στο Πρώην Βιομηχανικό Πάρκο ΠΛΥΦΑ στις 11-14 Οκτωβρίου ...

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 11052 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Back to Top