tetartopress

Βοιωτία: Πεζοπορία ενημέρωσης και διαμαρτυρίας στην Κοιλάδα των Μουσών


Στο πλαίσιο της δράσης διοργάνωσης πεζοποριών, στην ευρύτερη περιοχή της Βοιωτίας, το Δίκτυο Βοιωτών και η ΠΟΑ (Πεζοπορική Ομάδα Αλιάρτου) «Ευφήμη» διοργανώνουν πεζοπορία ενημέρωσης και διαμαρτυρίας την Κυριακή 20 Φεβρουαρίου, σχετικά με τις τρέχουσες εξελίξεις στο θέμα της εγκατάστασης ανεμογεννητριών και φωτοβολταϊκών πανέλων στην περιοχή της Κοιλάδας των Μουσών, καθώς και στην ευρύτερη περιοχή του Ελικώνα, που πλήττεται ήδη με πάμπολλες εγκαταστάσεις, ενώ απειλείται άμεσα με νέες, ακόμα και στις ψηλότερες κορυφές του, κινδυνεύοντας έτσι να μετατραπεί από ορεινό σύμπλεγμα – βουνό σε βιομηχανική ζώνη.

Όπως αναλυτικά αναφέρει το κάλεσμα του Δικτύου Βοιωτών:

Καλούμε τους πολίτες των Δήμων Αλιάρτου -Θεσπιέων και Θήβας και ολόκληρης της Βοιωτίας, επιτροπές,συλλόγους, σωματεία, τους αυτοδιοικητικούς και πολιτικούς παράγοντες να ενημερωθούν, να πάρουν θέση στο δημόσιο διάλογο, ν’ αναλάβουν ενεργό ρόλο και να αντιδράσουν, προτού καταστραφεί ανεπανόρθωτα ο φυσικός και πολιτιστικός πλούτος της περιοχής μας.

Η Φύση μάς χρειάζεται: να γίνουμε η φωνή όσων μας τροφοδοτούν με Ομορφιά και Ζωή.

Δίκτυο Βοιωτών κόντρα στον ενεργειακό «παροξυσμό» | Πεζοπορική Ομάδα Αλιάρτου (ΠΟΑ) «Ευφήμη»

Πληροφορίες σχετικά με την πεζοπορία

Περιοχή: Κοιλάδα των Μουσών
Πορεία: κυκλική
Ώρες πεζοπορίας: 4 μαζί με στάσεις
Χιλιόμετρα: 10
Βαθμός Δυσκολίας: Α+
Χλμ.:12

Σημείο Συνάντησης: Γήπεδο Άσκρης, 09.00 (στο σημείο συνάντησης μεταβαίνουμε με δικά μας μέσα)

Απαραίτητος εξοπλισμός: Σακίδιο πλάτης, προσωπικό φαρμακείο, μποτάκια ή πεζοπορικά παπούτσια, σνακ, νερό κι επιπλέον ρουχισμό(τον οποίο θα αφήσουμε στο σημείο συνάντησης).

Χαμόγελα και φωτογραφικές μηχανές.

Οι συμμετέχοντες/ουσες αναλαμβάνουν την ευθύνη της ατομικής τους ασφάλειας και αποδέχονται ανεπιφύλακτα ότι φέρουν όλη την ευθύνη σε περίπτωση ατυχήματος με υπαιτιότητά τους.

 
 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
Ένας νεοτερικός Άμλετ σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη

Ένας νεοτερικός Άμλετ σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη

«Το πνεύμα του πατέρα μου με πανοπλία! Κάτι δεν πάει καλά! ...Ας είχε έρθει η νύχτα! Όμως, ψυχή μου, ησύχασε ...
«Άμλετ» στο Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας

«Άμλετ» στο Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας

Τον «Άμλετ», το κορυφαίο έργο του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη υποδέχεται στις 9.30 τη Δευτέρα 15 Ιουλίου στο ...
«Βασιλιάδες του κόσμου» της Λάουρα Μόρα - Απόκοσμη, συναρπαστική απεικόνιση του κοινωνικού πλαισίου της Κολομβίας

«Βασιλιάδες του κόσμου» της Λάουρα Μόρα – Απόκοσμη, συναρπαστική απεικόνιση του κοινωνικού πλαισίου της Κολομβίας

"Βασιλιάδες του κόσμου" ("Los reyes del mundo" / "Kings of the world"). Σκηνοθεσία: Λάουρα Μόρα. Πρωταγωνιστούν: Κάρλος Αντρές Καστανέδα, Ντάβιντσον Αντρές Φλόρες, ...
«Λυκόφως» του Γκιόργκι Φεχέρ - Ένα ξεχασμένο αριστούργημα υπαρξιακού τρόμου

«Λυκόφως» του Γκιόργκι Φεχέρ – Ένα ξεχασμένο αριστούργημα υπαρξιακού τρόμου

"Λυκόφως" ("Szürkület" / "Twilight"). Σκηνοθεσία Γκιόργκι Φεχέρ. Πρωταγωνιστούν Πέτερ Χάουμαν, Γιάνος Ντέρζι. Ουγγαρία, 1990. (Διαθέσιμη στο cinobo). "Κύριε... αυτό που ...

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 13964 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Back to Top