tetartopress

Φεστιβάλ Κρουσοβίτη 2022


Σε μια εποχή που η επίθεση προς τη φύση ολοένα και αυξάνεται, που μελέτες για την αποψίλωση βουνών και τη ρύπανση νερών στον βωμό της «ανάπτυξης» είναι καθημερινότητα, ο Πολιτιστικός και Περιβαλλοντικός Σύλλογος Αχλαδοχωρίου αποφάσισε να «κατασκευάσει» ένα ανάχωμα δημιουργίας: το «Φεστιβάλ Κρουσοβίτη».

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν: «Ως φεστιβάλ στοχεύουμε στη προστασία του περιβάλλοντος, ενώ οι εκδηλώσεις που θα λάβουν χώρα συνεπικουρούν στην αειφορία και αναδεικνύουν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα των βόρειων συνόρων του Ν. Σέρρων».

Στα πλαίσια του 4ημερου φετινού φεστιβάλ διοργανώνονται, καλλιτεχνικά workshops για μικρούς και μεγάλους, προβολές ταινιών και ντοκιμαντέρ, πεζοπορίες, κυνήγι τσαγιού στον Όρβηλο, ανοιχτές συνελεύσεις κατοίκων, ομιλίες, καθώς και μουσικές συναυλίες.

15 – 18 Ιουλίου στο Αχλαδοχώρι Σερρών

Αναλυτικό Πρόγραμμα Φεστιβάλ

Παρασκευή 15 Ιουλίου

18:00 – Καλλιτεχνικές δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους. Ζωγραφική με θέμα «Ειρήνη & Περιβάλλον» και δημιουργία σχετικών  χειροτεχνιών από πηλό. Υπεύθυνη του καλλιτεχνικού workshop είναι η εικαστικός  Αγγελάκη Ευαγγελία.

21:30 – Προβολή της παιδικής ταινίας “Wall-e”.

Σάββατο 16 Ιουλίου

10:00 – Πεζοπορία στην κοιλάδα του Κρουσοβίτη.
18:00 – Ομιλία με θέμα «Οικονομία – Οικολογία – Πολιτική». Εισηγητής: Αθανάσιος Μπόικος.
21:00 – Συναυλία στη πλατεία του χωριού με το “άγριο μέλι” (ελληνικό ροκ).
Ακολουθεί Γλέντι με τη Βάσω Βασιλειάδου.

Κυριακή 17 Ιουλίου

12:30 – Ανοιχτή συνέλευση κατοίκων και φίλων του χωριού.
19:30 – Ομιλία με θέμα «Βιώσιμη αγροτική ανάπτυξη σε απομακρυσμένες περιοχές και ο ρόλος της τοπικής κοινωνίας». Εισηγήτρια: Χαραλαμπίδου Θένια.
Ομιλία με θέμα «Εικόνες από ένα μέλλον αειφορίας: Η προοπτική του Αχλαδοχωρίου σε ένα ευρύτερο όραμα οικοτουριστικής ανάπτυξης του Δήμου Σιντικής». Εισηγητής: Τσιλικίδης Ευθύμιος.
22:00 – Προβολή του ντοκιμαντέρ «Βόρεια Εύβοια – το Σχέδιο». (Θα απευθύνει χαιρετισμό η ομάδα παραγωγής του ντοκιμαντέρ και θα συγκεντρωθούν χρήματα για την υποστήριξη τους).


Δευτέρα 18 Ιουλίου

06:00 – Κυνήγι τσαγιού στις πλαγιές του Όρβηλου.
21:30 – Προβολή του ντοκιμαντέρ «Οι κοπρίτες των Σταγιατών» (Θα απευθύνει χαιρετισμό η επιτροπή αγώνα κατοίκων του χωριού Σταγιάτες Πηλίου).

Πληροφορίες

15 – 18 Ιουλίου

Αχλαδοχώρι Σερρών | Οδηγίες πρόσβασης μέσω Google map

Πολιτιστικός και Περιβαλλοντικός Σύλλογος Αχλαδοχωρίου «Κρουσοβίτης» [email protected] | facebook

facebook event


 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
Joseph Roth «Ο τυφλός καθρέφτης»

Joseph Roth «Ο τυφλός καθρέφτης»

Σε αυτό το βιβλίο συστεγάζονται το ομώνυμο κείμενο «Ο τυφλός καθρέφτης», με τον υπότιτλο «ένα μικρό μυθιστόρημα», καθώς και το ...
Mask Of Prospero, Saisei 再生, Till Silence Breaks, Kiss Me Cleopatra live στο An

Mask Of Prospero, Saisei 再生, Till Silence Breaks, Kiss Me Cleopatra live στο An

Στις 5 Νοεμβρίου στο An Club, ένα live αναμένεται να μας επιστρέψει σε παλιές καλές εποχές. Τρεις νέες μπάντες, με ...
Μικρασιάτικο γλέντι στην πλατεία του Αγ.Παύλου στο Μεταξουργείο

Μικρασιάτικο γλέντι στην πλατεία του Αγ.Παύλου στο Μεταξουργείο

Το Μικρό Παρίσι των Αθηνών που διοργανώνεται για 10η χρονιά ολοκληρώνει τις εκδηλώσεις του την Κυριακή 9 Οκτωβρίου με μια ...
"Quintessence" - Νέο single & video του Billy Pod

“Quintessence” – Νέο single & video του Billy Pod

Με αφορμή του δεύτερου σκέλους της περιοδείας του στη Μεγάλη Βρετανία ο Billy Pod   κυκλοφόρησε το single “Quintessence” την Παρασκευή ...

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 11056 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Back to Top