Τέταρτο
101 Προβολές

Filodia από τους Delasito Project


Advertisement


Το μουσικό σχήμα Delasito Project, με οδηγό τον ιδιαίτερο και ατμοσφαιρικό ήχο του βιμπράφωνου, έχει αναπτύξει ένα δυναμικό, πολυμορφικό ρεπερτόριο από πρωτότυπες μουσικές δημιουργίες, που βασίζονται σε επιρροές τόσο από την τζαζ και φανκ σκηνή, όσο και από την κλασική μουσική, τον ελεύθερο αυτοσχεδιασμό και το έθνικ. Οι Delasito Project έχουν συμμετάσχει σε σημαντικά φεστιβάλ της τζαζ και σύγχρονης εναλλακτικής μουσικής, προκαλώντας ιδιαίτερη αίσθηση στο μουσικό κοινό, κυρίως λόγω των συναρπαστικών ηχοτοπίων που δημιουργούν.

Τον Ιούνιο του 2020 κυκλοφόρησε ο πρώτος δίσκος του μουσικού σχήματος, ως ανεξάρτητη παραγωγή. Το άλμπουμ Filodia – Α musical journey to jazzality αποτελεί ένα μουσικό ταξίδι στο κόσμο της σύγχρονης τζαζ, μέσα από τις συνθέσεις του βιμπραφωνίστα Χρήστου Σιτοκωνσταντίνου.

Advertisement

Αρμονική, ρυθμική, ονειρική, αυτοσχεδιαστική, μαγευτική, ανατρεπτική, απελευθερωτική, λυτρωτική, ενίοτε και χορευτική, αλλά και με παιγνιώδη διάθεση σε κάποιες στιγμές της, η Filodia έχει αποσπάσει ιδιαίτερα κολακευτικές κριτικές, τόσο ως σύνολο, όσο και για κάθε κομμάτι της ξεχωριστά. Η Filodia έχει αναμεταδοθεί σε πολλούς ραδιοφωνικούς σταθμούς στην Ελλάδα, την Αγγλία, τη Γαλλία, τη Γερμανια, την Ιταλία,την Ισπανία, την Πολωνία, τη Σουηδία, τον Καναδά, το Μεξικό και τις ΗΠΑ .

Delasito project: Official Page | bandcamp | facebook | instagram | youtube

Advertisement

Advertisement

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

Advertisement

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 6413 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Advertisement

Back to Top